reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nooo, jakiś debil wymyślił te igły. Nie dość że grube to jeszcze tępe [emoji3525] Współczuję, ja nie dałabym rady
Kurde myślałam, że to ja jakoś gruboskorna jestem bo wiecznie mam problem się wpić tym neoparinem [emoji85]
Zauważyłam, że siniaki są mniejsze jak po zastrzyku kilka minut masuje się to wkłucie.

reklama
No z nasieniem u Nas niedobrze. Nie wiem jak teraz bo od ostatnich wyników kilka miesięcy temu pilnujemy go bardziej.
Ja wyszłam z założenia że skoro się nie znam to zdaję się na lekarza. Tak trochę chyba jak królik doświadczalny jestem 😝 bo i tu podawali mi ten progesteron co chyba rzadko robią przy stymulacji i teraz możliwe że będzie szybko ta „superstymulacja” 🤣 jeśli mało się zapłodni i będę podchodzić do tej super to zdam na pewno relację 😝

Głowa mnie strasznie goni. O każdą ciąże starałam się bardzo długo i obie straciłam. Ogólnie w listopadzie będę miał 30 lat. Ale po przejściach wiem ze nie wiek i statystyki tu się liczą.
Ja też mam teraz menopur + progesteron i też będę miała ten potrójny trigger jak ty. Z tym że to już moja 5 stymulacja w ciągu 11 miesięcy i już tak nie do końca zdaję się na lekarzy. Pierwsze 2 stymulacje to i owszem ale potem już zaczęłam ostro interesować się tematem.
Tej stymulacji z progesteronem nie robią za często, bo wyklucza świeży transfer a wiadomo, że dziewczyny chcą od razu.
Dawaj znać koniecznie jaki wynik.
Trzymam mocno kciuki ✊✊✊
Ps po punkcji piłam litrosal z apteki ( rozpuszczalne elektrolity). Bardzo fajnie nawadnia. I musisz przyjmować dużo białka

Więc u mnie tak.Wizyta,rozpisanie leków- od 2 dnia cyklu encorton,acard ,estrofem ,w 11 dc wizyta ,sprawdzenie endometrium,rozpisanie dalej leków,dołożony Prolutex ,utrogestan,no i witaminy od 1dc. Kolejna wizyta transfer. 🥰
Ja miałam dwie wizyty, pierwsza na początku cyklu USG plus badanie hormonów, brałam estrofem, druga mniej więcej w 11 dc znowu usg i hormony i ja drugiej wizycie lekarz ustalił termin transferu.
No to ro rozumiem. Szybka akcja :) A w którym dc już było endo gotowe? Bo rozumiem ze wtedy żadna owulacja nie występuje?

reklama
Do góry