reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Nooo, jakiś debil wymyślił te igły. Nie dość że grube to jeszcze tępe [emoji3525] Współczuję, ja nie dałabym rady
Kurde myślałam, że to ja jakoś gruboskorna jestem bo wiecznie mam problem się wpić tym neoparinem [emoji85]
Zauważyłam, że siniaki są mniejsze jak po zastrzyku kilka minut masuje się to wkłucie.

reklama
No z nasieniem u Nas niedobrze. Nie wiem jak teraz bo od ostatnich wyników kilka miesięcy temu pilnujemy go bardziej.
Ja wyszłam z założenia że skoro się nie znam to zdaję się na lekarza. Tak trochę chyba jak królik doświadczalny jestem 😝 bo i tu podawali mi ten progesteron co chyba rzadko robią przy stymulacji i teraz możliwe że będzie szybko ta „superstymulacja” 🤣 jeśli mało się zapłodni i będę podchodzić do tej super to zdam na pewno relację 😝

Głowa mnie strasznie goni. O każdą ciąże starałam się bardzo długo i obie straciłam. Ogólnie w listopadzie będę miał 30 lat. Ale po przejściach wiem ze nie wiek i statystyki tu się liczą.
Ja też mam teraz menopur + progesteron i też będę miała ten potrójny trigger jak ty. Z tym że to już moja 5 stymulacja w ciągu 11 miesięcy i już tak nie do końca zdaję się na lekarzy. Pierwsze 2 stymulacje to i owszem ale potem już zaczęłam ostro interesować się tematem.
Tej stymulacji z progesteronem nie robią za często, bo wyklucza świeży transfer a wiadomo, że dziewczyny chcą od razu.
Dawaj znać koniecznie jaki wynik.
Trzymam mocno kciuki ✊✊✊
Ps po punkcji piłam litrosal z apteki ( rozpuszczalne elektrolity). Bardzo fajnie nawadnia. I musisz przyjmować dużo białka

Więc u mnie tak.Wizyta,rozpisanie leków- od 2 dnia cyklu encorton,acard ,estrofem ,w 11 dc wizyta ,sprawdzenie endometrium,rozpisanie dalej leków,dołożony Prolutex ,utrogestan,no i witaminy od 1dc. Kolejna wizyta transfer. 🥰
Ja miałam dwie wizyty, pierwsza na początku cyklu USG plus badanie hormonów, brałam estrofem, druga mniej więcej w 11 dc znowu usg i hormony i ja drugiej wizycie lekarz ustalił termin transferu.
No to ro rozumiem. Szybka akcja :) A w którym dc już było endo gotowe? Bo rozumiem ze wtedy żadna owulacja nie występuje?

reklama
Do góry