reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dobra już wiem więcej o wczorajszym pobraniu 😝 z 12 komórek 11 było dojrzałych. Kazali się nie stresować tym co mówił lekarz. Podobno do badania zarodków często nie wystarcza jedna stymulacja więc dlatego tak powiedział.
Czy też Was bolał cały brzuch po pobranich? Na mnie nic nie działa przeciwbólowo i czuję się prawie jak po laparoskopii a wtedy okazało się że mam krwotok wewnętrzny.

Jesli masz mozliwosc zbadania zarodkow w wiekszej ilosci za ta sama cene a nie uzyskasz tylu w pierwszej stymulacji to ja bym od razu mowila, ze ok przystępuje do drugiej, zeby "dorobic" zarodkow i chce je wszystkie jednorazowo badac. Wtedy musza Ci zrobic to w jednej cenie. A to czy oni pobiora i zbadaja od razu czy pobiora i zbadaja dopiero po drugiej stymulacji to juz nie wazne. Bo ja mysle, ze oni wtedy je badaja od razu bo przed mrozeniem musza pobrać material do badania ale wyniki Ci daja dopiero jak zaplacisz po drugiej stymulacji.
No właśnie te ceny są tak rozjechane że chyba nie mam takiej możliwości za bardzo. Ale nic zobaczymy ile tych zarodków finalnie wyjdzie. Mnie ten pierwszy etap wyszedł bardzo dużo mimo że miałam dofinansowanie. Także masakra jeśli będzie trzeba znowu stymulować.
Tak sobie myślę, że te 2100 za biopsje materiału do badania chyba płacisz za każdym razem, bo przecież oni pobierają materiał do badania przed zamrożeniem zarodków więc wychodzi na to, że niezależnie od ilości zarodków ale w danej stymulacji. Kolejna stymulacja i kolejne 2100.
A tą stymulację po stymulacji robi się już coś około 5 dni po pierwszej. Nawet nie czekasz na okres tylko punkcja, 5-6 dni i od nowa zastrzyki. Dla mnie masakra
No też mi się wydaje że ten koszt 2100 będzie za każdym razem. No dla mnie też masakra bo wtedy pick up wyszedłby mi 2 dni przed weselem na którym mam być świadkową 🤦‍♀️ Dziś jestem dzień po i czuję się źle. Nie wiem co zrobić jeśli zaproponują mi tą stymulację tak.
Szkoda, ale może ktoś z niej sie znajdzie:-) w Gdańsku slyszalam ze jest w invikta bardzo dobry profesor..
Ja jestem z Invicty z Warszawy. Ale na chwilę obecną mam opinie o 2 lekarzach. Dawaj na priv napiszę Ci co myślę. Tyle że to opinie na tą chwilę wiadomo. Tyle co do tej pory mogę powiedzieć.
Tak.Gonzi nie bierz tego do siebie z tą jakością komórek. Lekarze często widzą wszystko w czarnych barwach bo wiele już widzieli. [emoji2370] A ty młoda jesteś, dlatego u ciebie zła jakość komórek to bardzo rzadki przypadek. To było tylko takie gdybanie z mojej strony. U nas też przyczyną nieznaleziona. Suplementy pomogły odrobinkę.U nas nie zakazują, bo wiedzą, że pacjenci i tak będą bzykać się jak króliki [emoji28]
Luzik nie biorę do siebie 😘 bardziej wiem że wszystko się może zdarzyć i to niezależnie od wieku i innych czynników 😝
No właśnie podobno? U niektórych? Bardzo chciałabym znaleźć osobę, u której dało dobre wyniki, bo zanim zaczęłam obecną stymulację już mi powiedziano, że mam właśnie zrobić od razu tą superstymulację. Wiem, że @miętowa25 miała i uzyskała 1 zarodka.
Dziewczyny, któraś robiła?
A ta superstymulacja o której myslisz to jaka? Chodzi Ci o to że jedna po drugiej?

Dobra już wiem więcej o wczorajszym pobraniu 😝 z 12 komórek 11 było dojrzałych. Kazali się nie stresować tym co mówił lekarz. Podobno do badania zarodków często nie wystarcza jedna stymulacja więc dlatego tak powiedział.
Czy też Was bolał cały brzuch po pobranich? Na mnie nic nie działa przeciwbólowo i czuję się prawie jak po laparoskopii a wtedy okazało się że mam krwotok wewnętrzny.

No właśnie te ceny są tak rozjechane że chyba nie mam takiej możliwości za bardzo. Ale nic zobaczymy ile tych zarodków finalnie wyjdzie. Mnie ten pierwszy etap wyszedł bardzo dużo mimo że miałam dofinansowanie. Także masakra jeśli będzie trzeba znowu stymulować.

No też mi się wydaje że ten koszt 2100 będzie za każdym razem. No dla mnie też masakra bo wtedy pick up wyszedłby mi 2 dni przed weselem na którym mam być świadkową 🤦‍♀️ Dziś jestem dzień po i czuję się źle. Nie wiem co zrobić jeśli zaproponują mi tą stymulację tak.

Ja jestem z Invicty z Warszawy. Ale na chwilę obecną mam opinie o 2 lekarzach. Dawaj na priv napiszę Ci co myślę. Tyle że to opinie na tą chwilę wiadomo. Tyle co do tej pory mogę powiedzieć.

Luzik nie biorę do siebie 😘 bardziej wiem że wszystko się może zdarzyć i to niezależnie od wieku i innych czynników 😝

A ta superstymulacja o której myslisz to jaka? Chodzi Ci o to że jedna po drugiej?
11 dojrzałych to mega wynik, jest naprawdę dobrze. Jeśli nasienie macie dobre, to powinno być z tego sporo zarodków.
A ta superstymulacja to właśnie ta jedna po drugiej z kilkoma dniami przerwy tylko.
Szczerze, przy takiej liczbie pobranych/ dojrzałych komórek nie robiłabym superstymulacji, co najwyżej kolejną po miesiącu- dwóch. To jeszcze zależy, ile masz lat i czy czas cię strasznie goni.
Ale to moja opinia, porozmawiaj z lekarzem

11 dojrzałych to mega wynik, jest naprawdę dobrze. Jeśli nasienie macie dobre, to powinno być z tego sporo zarodków.
A ta superstymulacja to właśnie ta jedna po drugiej z kilkoma dniami przerwy tylko.
Szczerze, przy takiej liczbie pobranych/ dojrzałych komórek nie robiłabym superstymulacji, co najwyżej kolejną po miesiącu- dwóch. To jeszcze zależy, ile masz lat i czy czas cię strasznie goni.
Ale to moja opinia, porozmawiaj z lekarzem
No z nasieniem u Nas niedobrze. Nie wiem jak teraz bo od ostatnich wyników kilka miesięcy temu pilnujemy go bardziej.
Ja wyszłam z założenia że skoro się nie znam to zdaję się na lekarza. Tak trochę chyba jak królik doświadczalny jestem 😝 bo i tu podawali mi ten progesteron co chyba rzadko robią przy stymulacji i teraz możliwe że będzie szybko ta „superstymulacja” 🤣 jeśli mało się zapłodni i będę podchodzić do tej super to zdam na pewno relację 😝

Głowa mnie strasznie goni. O każdą ciąże starałam się bardzo długo i obie straciłam. Ogólnie w listopadzie będę miał 30 lat. Ale po przejściach wiem ze nie wiek i statystyki tu się liczą.

reklama
Do góry