reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja miałam długi protokół, myśli takie wyrzuć z głowy.. Ja nawet tak nie myślałam, dużo ludzi mi mówiło że rzadko się udaje za pierwszym razem ale ja mocno w to wierzyłam że się uda i sie udało 😊
Dokładnie pozytywne nastawienie to podstawa, ja od razu po transferze zaczęłam myśleć że mój kropek się tam właśnie zadamawia i tak było 🥰

reklama
Tak za 1 razem 🥰, teraz 12tc, stymulacja trwała ponad miesiąc, ja mam jeden jajnik i 37 lat, stad decyzja o protokole długim żeby jajeczka były jak najlepszej jakości, pobrano 2 komórki, dwie się ładnie zapłodniły, jedna dalej rośnie w brzuchu a drugą mamy zamrożoną , nie przejmuj się na zapas , zaufaj lekarzowi , będzie dobrze ✊✊✊
Bardzo się cieszę :) niech kruszynka rośnie zdrowo 😍 to samo mi powiedział że na długim jajeczek będzie więcej i lepszej jakości :) właśnie widziałam wcześniej posty o L4 i chyba tez wezmę ale mam nadzieje że zagadam z rodzinnym i wystawi bo niestety w pracy nie mogę się przyznać.

Bardzo się cieszę :) niech kruszynka rośnie zdrowo 😍 to samo mi powiedział że na długim jajeczek będzie więcej i lepszej jakości :) właśnie widziałam wcześniej posty o L4 i chyba tez wezmę ale mam nadzieje że zagadam z rodzinnym i wystawi bo niestety w pracy nie mogę się przyznać.
No niestety ja w pracy też nie mogłam się przyznać, l4 brałam tylko na dzień punkcji i transferu , tak to pracowałam, hehe i dalej pracuję 🤷‍♀️

No niestety ja w pracy też nie mogłam się przyznać, l4 brałam tylko na dzień punkcji i transferu , tak to pracowałam, hehe i dalej pracuję 🤷‍♀️
No niestety nie każdy pracodawca zrozumie :) ale jeszcZe jest urlop więc damy rade. Pewnie podczas stymulacji będę was zasypywać pytaniami😂
przygotujcie się 🤗😂
narazie tylko zbieram pozytywne nastawienie, rosnące bety i mnóstwo ciepłych słów.
Pozdrawiam wszystkie dwupaki i trzymam kciuki za wszystkie przyszłe mamusie 🥰

Hey dziewczyny, jakie były wasze cykle po cyklu stymulowanym? Ja mam normalnie 25 dniowe, a teraz już 28 i okresu nie ma.
Wydłużył się komuś z was cykl po stymulacji?
Wiesz co, może tak byc. Niektóre dziewczyny pisały, że miały szybciej lub później. Ja po punkcji odliczyłam sobie 14 dni, tak jak po owulacji i przyszła małpa. Także czekaj spokojnie.

Ja

Jakie miałaś wskazania do in vitro? Super że się udało 😍😍 gratulacje

Dziękuję 😘
Z mężem staraliśmy się 7 lat o dziecko i sie nie udawało.
Miałam problemy z owulacja, wysoką prolaktyne, mam mikrogruczolaka, z innymi hormonami też był problem..oraz mój mąż słabą ruchliwość plemników... 😘

reklama
Dziewczyny jak to u Was jest/było? Krótki czy długi protokół? Mam ogromną nadzieję że w końcu się uda, a z tyłu głowy cały czas myślę że może się nie udać. Też tak macie? 🤦
To zależy od amh, przy niskim powinnaś iść raczej długim protokołem, przy wysokim krótkim. A co do negatywnych myśli, to zapewne większość z nas je miała😜no ale trzeba wierzyć, że się uda 💪

Do góry