reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja miałam długi protokół, myśli takie wyrzuć z głowy.. Ja nawet tak nie myślałam, dużo ludzi mi mówiło że rzadko się udaje za pierwszym razem ale ja mocno w to wierzyłam że się uda i sie udało 😊
Dokładnie pozytywne nastawienie to podstawa, ja od razu po transferze zaczęłam myśleć że mój kropek się tam właśnie zadamawia i tak było 🥰

reklama
Tak za 1 razem 🥰, teraz 12tc, stymulacja trwała ponad miesiąc, ja mam jeden jajnik i 37 lat, stad decyzja o protokole długim żeby jajeczka były jak najlepszej jakości, pobrano 2 komórki, dwie się ładnie zapłodniły, jedna dalej rośnie w brzuchu a drugą mamy zamrożoną , nie przejmuj się na zapas , zaufaj lekarzowi , będzie dobrze ✊✊✊
Bardzo się cieszę :) niech kruszynka rośnie zdrowo 😍 to samo mi powiedział że na długim jajeczek będzie więcej i lepszej jakości :) właśnie widziałam wcześniej posty o L4 i chyba tez wezmę ale mam nadzieje że zagadam z rodzinnym i wystawi bo niestety w pracy nie mogę się przyznać.

Bardzo się cieszę :) niech kruszynka rośnie zdrowo 😍 to samo mi powiedział że na długim jajeczek będzie więcej i lepszej jakości :) właśnie widziałam wcześniej posty o L4 i chyba tez wezmę ale mam nadzieje że zagadam z rodzinnym i wystawi bo niestety w pracy nie mogę się przyznać.
No niestety ja w pracy też nie mogłam się przyznać, l4 brałam tylko na dzień punkcji i transferu , tak to pracowałam, hehe i dalej pracuję 🤷‍♀️

No niestety ja w pracy też nie mogłam się przyznać, l4 brałam tylko na dzień punkcji i transferu , tak to pracowałam, hehe i dalej pracuję 🤷‍♀️
No niestety nie każdy pracodawca zrozumie :) ale jeszcZe jest urlop więc damy rade. Pewnie podczas stymulacji będę was zasypywać pytaniami😂
przygotujcie się 🤗😂
narazie tylko zbieram pozytywne nastawienie, rosnące bety i mnóstwo ciepłych słów.
Pozdrawiam wszystkie dwupaki i trzymam kciuki za wszystkie przyszłe mamusie 🥰

Hey dziewczyny, jakie były wasze cykle po cyklu stymulowanym? Ja mam normalnie 25 dniowe, a teraz już 28 i okresu nie ma.
Wydłużył się komuś z was cykl po stymulacji?
Wiesz co, może tak byc. Niektóre dziewczyny pisały, że miały szybciej lub później. Ja po punkcji odliczyłam sobie 14 dni, tak jak po owulacji i przyszła małpa. Także czekaj spokojnie.

Ja

Jakie miałaś wskazania do in vitro? Super że się udało 😍😍 gratulacje

Dziękuję 😘
Z mężem staraliśmy się 7 lat o dziecko i sie nie udawało.
Miałam problemy z owulacja, wysoką prolaktyne, mam mikrogruczolaka, z innymi hormonami też był problem..oraz mój mąż słabą ruchliwość plemników... 😘

reklama
Dziewczyny jak to u Was jest/było? Krótki czy długi protokół? Mam ogromną nadzieję że w końcu się uda, a z tyłu głowy cały czas myślę że może się nie udać. Też tak macie? 🤦
To zależy od amh, przy niskim powinnaś iść raczej długim protokołem, przy wysokim krótkim. A co do negatywnych myśli, to zapewne większość z nas je miała😜no ale trzeba wierzyć, że się uda 💪

Do góry