reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Spora ale ja sie interesowalam jaka jest cena w innych klinikach to wszędzie mi mowili 3 tys.. wiec to u Ciebie taka promocja ;)
A to chcesz jeszcze stymulacje robic? To ja bym robila stymulacje i dopiero pozniej histero i transfer. A immunologie bedziesz robic w trakcie na spokojnie.
właśnie lekarska mówiła ze lepiej ze stymulacja się wstrzymać do wyników immuno . Ze jeśli będę musiała mieć szczepienia itd to lepiej przed niż po. Nie znam się ale ufam jej bo znam sporo osób które maja dzieci krótko po tym jak były u niej

reklama
Spora ale ja sie interesowalam jaka jest cena w innych klinikach to wszędzie mi mowili 3 tys.. wiec to u Ciebie taka promocja ;)
A to chcesz jeszcze stymulacje robic? To ja bym robila stymulacje i dopiero pozniej histero i transfer. A immunologie bedziesz robic w trakcie na spokojnie.
ja miałam taki plan ze zrobić ostatnia stymylacje i zobaczyć ile będzie zarodków , zrobić histerio i badania immuno i wtedy podchodzić do transferów . Ale ona mi doradziła najpierw immuno a potem stymulacja . A teraz myśle ze chyba wezmę tego mrozaczka jak histerio wyjdzie ok i wyniki badań będą ze nie będę musiała się szczepić to zaryzykuje chyba

Tak, zaczęłam się już bardziej cieszyć, choć ciągle ciężko mi i mężowi w to uwierzyć 😜 Tylko jeszcze się tym Pappa martwię. Szkoda, że nie mogłam wcześniej zrobić🤔.
Mam listownie otrzymać wyniki. Tam będzie napisane co mam dalej zrobić czy jak?
U mnie było trochę inaczej bo po 10tc miałam zrobić Pappa i wynik był na badaniach prenatalnych co u mnie akurat było dobre bo ICSI+wiek dawały mi z usg ryzyko pośrednie t21 inne pow. 1000 i 3000 a Pappa skorygowało t21 do około 10 000 a pozostałe do 30 000, ale ja dla świętego spokoju zrobiłam jeszcze nifty, fakt koszty, ale mi to dało spokój na resztę ciąży i życie małego. Jeżeli chodzi o zalecenia to w klinice gdzie robiłam wpisują takie rzeczy i zależnie od wyniku jest napisane czy wskazana diagnostyka inwazyjna, natomiast przy każdym innym piszą taką formułkę, że wynik nie jest badaniem inwazyjnym i nie wyklucza chorób i informują o możliwości wykonania wolnego dna.

Dziewczyny kiedy lekarz będzie robił usg już tylko przez brzuch? Prenatalne jak się robi ??? Nie pamiętam już 🤔🤔🤔
Prenatalne robiłam w 12+4 . Miałam robione i przez brzuch i dopochwowo tez . Lekarz twierdzi ze on zawsze lubi luknąć tez dopochwowo gdyż no dokładniej jest mu zbadać to czego przez brzuszek nie jest w stanie dokładnie wyłapać . zależy i od lekarza i od ułożenia dzidziusia i od powłok brzusznych mamuśki 😉. W 15 tc na zwykłym usg rozbieralam się tylko na kozła 😂 samo usg już przez brzuszek 💪

reklama
Do góry