reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Właśnie dzwonili ze szpitala i szału nie ma wynik tylko 43 :( kazali brać dalej leki i 15 przyjść na usg.zapytalam czy powtórzą krew żeby zobaczyć czy przyrasta ale powiedzieli ze jeśli nie ma krwawienia to nie.

reklama
Jogo 43 to wynik bety?? to chyba powinnas sie cieszys bo to oznacza ze sie udało???

ja dzis mam 8dpt i zero objawow a nie powinny mnie juz cycki bolec? mysle kiedy testowac ??

Ale się dziewczyny po świętach rozpisały :-):-):-)

Molla, ​gratulacje kochana. Uwierz, że jesteś w ciąży!!! A beta na pewno będzie ładnie przyrastać.

Jogo, Tobie również gratuluję.

Malinuś ja też brałam Ovitrell, 2 razy (z 3-dniową przerwą) po 1/5 ampułki. Lekarka tłumaczyła, że w takich dawkach to stymuluje jajniki do produkcji progesteronu i rzeczywiście trochę zakłamuje wynik.
Ja przy pierwszej ciąży nie miałam plamienia przy zagnieżdżaniu, nie bolały mnie piersi, a szyjkę miałam położoną niziutko, jak przed okresem (to do Molla), miałam za to hiperstymulację po stymulacji. Pamiętam, że miałam jeden silny zawrót głowy ale nie pamiętam, którego dnia...:confused:i nie wiem czy miało to związek z ciążą czy szaleństwem hormonów.

No ja faktycznie im bliżej procedury tym bardziej się martwię, ale wierzę że się uda. Zmieniam klinikę, suplementuję się, poprawiłam TSH, M też faszeruję więc może mu się żołnierze poprawią:sorry2: Falę rozgoryczenia po porażce podniosło tez podejście profesora, bo to że się nie udało, trudno... ale szer niedociągnięć człowieka o takim stopniu naukowym...:zawstydzona/y:Czułam się wykorzystana finansowo, prof powiedziła na wizycie kontrolnej (która notabene wyprosiłam bo przecież miałam maksymalną dawkę menopuru 400 jm, mam tylko jeden jajnik więc dbam o niego jak umiem) a lekarz mowi ze nie potrzenie przyjechałam jak nie jestem gotowa do prcedury:angry:
Ale dość smęcenia z mojej strony. Będzie dobrze, w końcu każda z nas doczeka cudu i oglosi wszem i wobec że jest w ciąży;-)

Molla, Jogo może beta nie jest trzycyfrowa ale i tak świadczy o ciąży:tak: a że niska bo może była późno implanatacja. Z całego serducha życzę przyrostu, a Tobie Jogo skoro nie masz możliwości powtórnej bety bardzo wyraźnych kresek do 15,04

Jogo 43 to pozytywny wynik i oznacza że jesteś w ciąży!!!:-) szkoda że w UK nie powtarzają bety, mnie też to denerwuje, bo dla swiętego spokoju mogli by zrobić drugi raz, zeby sprawdzic czy przyrasta, ale niestety, mi tez nie chcieli zrobić drugi raz i czekam na usg tak jak Ty:tak: Gratuluję!!!!:-)
malinuś, GizaS, Dagnes dziewczynki uszy do góry, zycze wam duuuzo i siły i pozytywnych myśli;-)

Molla gratuluję! Podpisuje się pod tym co dziewczyny wcześniej pisały i trzymam kciuki za ładny przyrost:tak:
Jogo również gratuluję:-)
Yplocka bardzo mi przykro:-(
Malinuś zestresowana jestem bardzo, nie wiem czy testować w czwartek, lekarka mówiła żeby najwcześniej w sobotę. Zobaczymy czy wytrzymam ;-)Staram się nie zaglądać na forum zbyt często żeby się nie nakręcać ale ciężko się powstrzymać:happy2:

reklama
Dziewczyny nie ukrywam ze łzy dusze w gardle. Dziś jest 13dpt 5 dniowych 2 zarobków . Dziękuje za dobre słowo ale wiem ze wynik powinien być dzisiaj 3 cyfrowy. Dzisiaj na forum dzień handry :(
malinus ty jesteś krócej po transferze więc twój wynik jest jak najbardziej w porządku.

Do góry