reklama
Oj sorki to ze stresu mi się pomieszalo. Zebralam pielęgniarkę żeby mi zrobili krew w czwartek bo po co mam się denerwować tyle czasu. Obiecała ze poprosi lekarza o zgodę i zadz do mnie jutro i poinformuje o decyzji. Mam nadzieje ze się zgodzi w końcu co mu zależy przecież nie płaci tego z własnej kieszeni. Jak się nie zgodzą to znajdę jakieś prywatne laboratorium ale zawsze to lepiej w tym samym.
Jogo spokojnie nie denerwuj się, ja wierzę, ze betka będzie rosła trzymam mocno kciuki kochana i mam nadzieję, ze zgodza się na to drugie badanie, bo naprawdę bez sensu zebys się tyle czasu denerwowała. Ja tez prosiłam o powtórkę, ale powiedzieli mi że nie ma potrzeby, bo wynik wysoki i mam czekac na usg i tez się denerwuję czy przyrasta czy stoi w miejscu czy spada, oni tutaj są normalnie bezduszniale mam nadzieję, ze u ciebie się zgodzą i dugi wynik bedzie zdecydowanie wyższy;-)
dagnes78
Fanka BB :)
GizaS Ty w ogóle co piszesz to ja jestem laikiem, posługujesz się słownictwem jak lekarz, a ja w te klocki jestem cieńka, to dla mnie czarna magia... ja jestem po 3 ciążach pozamacicznych, rok po roku udawało mi się... ale nie tak jak powinno a teraz? wielka dupa, tyle starań, wyrzeczeń, kasy... los jest złośliwy :-(Roxii dziękuje za wsparcie, malinuś Tobie też za dobre słowo, Asia dzięki że zawsze jesteś na straży i cos podpowiesz. Zgadzam się że to forum jest jak ''lekarstwo'' pokrzepia i daje siły :-(
Kinga_1
GizasS- kochanie, progesteron jest mocniejszy od luteiny. Luteina to dawka 50, a progesteron 100 przeważnie, więc temu się bierze mniejsze dawki. A nie miałaś w trakcie robionych badań progesteronu? Bo mi lekarz zleca po transferze około 6 lub 7 dni zrobienie badania progesteronu. No i potem myśli czy zwiększyć dawki leków czy nie. To może też zapytaj lekarza czy nie zrobić tego badania? A odnośnie plamień to lekarz mi powiedział, że po progesteronie mogą być właśnie. Więc tym się nie sugeruj. A odnośnie AMH to mam podobne jak ty i niestety wiem co to znaczy. Poprzednio mimo, że miałam pobrane 3 prawidłowe oocyty to i tak tylko jedne znów się zapłodnił ( to moje 3 podejście i 3 razy jednego maluszka tylko miałam).
Ostatnia edycja:
Kinga_1
Jogo - jak nie ma szału? Jesteś w ciąży przecież Poczekaj ciut i zobaczysz, że będzie dobrze.
Kinga_1
A ja też się zastanawiam o czym gadać z lekarzem na kolejnej wizycie. Dzisiejsza wizyta była baaardzo cicha ( tzn. zapytałam się o coś, ale lekarz jak przeważnie rozmowny, to tym razem mega cichy był ogólnie). Hmmm... może zapytam się o scratching właśnie i embroy glue. Dzisiaj też mam ciut doła jak co niektóre osoby stąd, bo moja wizyta nie była dzisiaj zdecydowanie pozytywna. Zwłaszcza to stwierdzenie, że mam 10 lat ode mnie starsze jajniki :-(
reklama
martka273
molla, jogo ładne macie te betki!!!!przecież nie każdy ma od razu 100!!!:-) nie stresujcie się, bo to nie pomoże,ale betke warto z dwa razy zrobić jeszcze.Będzie dobrze
kinga ale pisząc "progesteron", to masz na myśli duphaston?no bo luteina to też progesteron, przecież...Mój dr uważa,że nie ma sensu badaćprogesteronu, bo jest bardzo labilny, i generalnie zaleca 3x 4 luteiny, a jak zaczynałam krwawic do dorzucił mi duphaston, 3x1.Pytałam go ostatnio, czy można przedobrzyć progesteronem, powiedział,że nie.Więc po crio będę brała jedno i drugie, raczej.
A embryoglue podobno o parę procent podnosi szanse, tak jak scratching, można mieć jedno i drugie, zawsze coś to pomoże..
kinga ale pisząc "progesteron", to masz na myśli duphaston?no bo luteina to też progesteron, przecież...Mój dr uważa,że nie ma sensu badaćprogesteronu, bo jest bardzo labilny, i generalnie zaleca 3x 4 luteiny, a jak zaczynałam krwawic do dorzucił mi duphaston, 3x1.Pytałam go ostatnio, czy można przedobrzyć progesteronem, powiedział,że nie.Więc po crio będę brała jedno i drugie, raczej.
A embryoglue podobno o parę procent podnosi szanse, tak jak scratching, można mieć jedno i drugie, zawsze coś to pomoże..
Podziel się: