reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny proszę o podpowiedź 🙏🙏🙏w jakim dniu miałyście pierwszy monitoring stymulacji? Bo nie wiem kiedy jechać, tzn lekarz kazał pojawić się między 6 a 8 dniem. Aczkolwiek z racji tego, że przy pierwszej stymulacji nie rosły mi dobrze pęcherzyki mówiłam, że pojawię się na pewno szybciej czyli 6 dnia. No i dupa bo 6 dnia to sobota, bo dziś mam start. I teraz lepiej pojechać 5 dnia w piątek, czy 8 dnia w poniedziałek. Leki mam rozpisane na 8 dni stymulacji, dawkę 300 więc chyba dużą, więc chyba powinny mi rosnąć pęcherzyki.. Doradźcie proszę, w którym dniu pojechałybyście 🙏🙏🙏 po 4 dniach stymulacji czy po 7. chyba, że pytać lekarza 🤷‍♀️

reklama
Dziewczyny proszę o podpowiedź 🙏🙏🙏w jakim dniu miałyście pierwszy monitoring stymulacji? Bo nie wiem kiedy jechać, tzn lekarz kazał pojawić się między 6 a 8 dniem. Aczkolwiek z racji tego, że przy pierwszej stymulacji nie rosły mi dobrze pęcherzyki mówiłam, że pojawię się na pewno szybciej czyli 6 dnia. No i dupa bo 6 dnia to sobota, bo dziś mam start. I teraz lepiej pojechać 5 dnia w piątek, czy 8 dnia w poniedziałek. Leki mam rozpisane na 8 dni stymulacji, dawkę 300 więc chyba dużą, więc chyba powinny mi rosnąć pęcherzyki.. Doradźcie proszę, w którym dniu pojechałybyście 🙏🙏🙏 po 4 dniach stymulacji czy po 7. chyba, że pytać lekarza 🤷‍♀️
Ja jechałam w 8 ds ale też takie było zalecenie lekarza. Skonsultuj sie ze swoim lekarzem.

Kurcze nie wiem naprawdę jak Ci odpowiedzieć na to pytanie.

Widzisz, są tu zwolenniczki czekania tak jak zalecił lekarz i te niecierpliwe, ale beta w 8 dpt dałaby Ci jasność w tej kwestii. [emoji26]
Spoko, moje wątpliwości się wyjaśniły. Sprawdziłam urządzenie, którym był robiony pomiar i ma granice oznaczalności 1,2 i stąd taki wynik.

Hej dziewczyny jestem po 3 stymulacjach i 2 nieudanych transferach przy pierwszym transferze miałam transferowane dwa 3 dniowe zarodki które przestały się rozwijać przez kiepskie nasienie. A drugi transfer był z intralipidem blastocysta najwyższej klasy i znów porażka teraz lekarz zalecił mi biopsje endometrium i do rozważenia test era powiedzcie mi czy warto robić ten test teraz czy odpuścić narazie ??

Oczywiście że będziesz na moim miejscu, siedząc w poczekalni i czekając na transfer, za kilka dniu ale mną nadzieję że nie będziesz się tak stresować jak ja .... Jakoś trudno mi myśleć pozytywnie bo te 6 lat walki odebrało nadzieję ale skoro tu jestem to chyba jeszcze jakaś iskierka malutka się we mnie tli [emoji17][emoji17][emoji17]
Kochana 3 mam kciuki za Ciebie najmocniej jak się da!

reklama
Ja zawsze jeździłam 7 ale jak miałam leki a wypadała niedziela to kazał później przyjechać ale zawsze mi zaznaczał 6/7 dzień [emoji8]
Dziewczyny proszę o podpowiedź [emoji120][emoji120][emoji120]w jakim dniu miałyście pierwszy monitoring stymulacji? Bo nie wiem kiedy jechać, tzn lekarz kazał pojawić się między 6 a 8 dniem. Aczkolwiek z racji tego, że przy pierwszej stymulacji nie rosły mi dobrze pęcherzyki mówiłam, że pojawię się na pewno szybciej czyli 6 dnia. No i dupa bo 6 dnia to sobota, bo dziś mam start. I teraz lepiej pojechać 5 dnia w piątek, czy 8 dnia w poniedziałek. Leki mam rozpisane na 8 dni stymulacji, dawkę 300 więc chyba dużą, więc chyba powinny mi rosnąć pęcherzyki.. Doradźcie proszę, w którym dniu pojechałybyście [emoji120][emoji120][emoji120] po 4 dniach stymulacji czy po 7. chyba, że pytać lekarza [emoji2368]

Do góry