reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny jaki powinien być progesteron? Transfer miałam na cyklu naturalnym, dwa zarodki 3dniowe.
10dpt - Hcg 75,05, prog 22,1
12dpt- Hcg 215, prog 24,8
14dpt- Hcg 515, prog 20,5
U mnie przy takich wartościach lekarz dokładał proga, chociaż mówił że przejmować się trzeba jak spadnie poniżej 15 , więc w zasadzie chyba oki

Mnie nigdy nie mówili jakie mam endometrium... [emoji1751] a ja nigdy nie pytałam. Zawsze zapominałam.

Wiesz kiedy w planach będzie transfer?
Jeszcze nie znam konkretnej daty ale napewno jakoś w przyszłym tyg.

Ja też nie pytałam ale jak na mnie wyjątkowo powolnie to endo rośnie tym razem i aż doktor się zdziwiła. Dostałam znów Viagre dopochwowo żeby je trochę rozruszać.

Dziewczyny czy któraś z Was miała podczas stymulacji krwawienie? Wzięłam do tej pory 3 dawki po 300 jednostek Menopuru i dziś w dzień miałam zawroty głowy a przed chwilą poleciała krew.

Dziewczynki trzymam kciuki za dzisiejsze bety, a ja się chwalę, mamy dwa pęcherzyki ciążowe 😲🥰🤭
Gratki 😘😘😘
Beta < 1,2
Zawsze miałam wynik < 0,1 Czy jest szansa że beta ruszyła a potem spadła? Że była implantacja?
Bardzo mi przykro. Trzymam kciuki ✊✊
A u mnie cioteczki beta frunie do góry, że szok. Dzisiejszy wynik to 650 czyli wzrost o 196% i progesteron 75. ❤️

Moje cudeńko ma tę moc 💪💪💪
Gratulacje :)

Musimy Kochana wierzyć że będzie dobrze i że kropek zostanie u Ciebie [emoji3590] Ściskam mocno [emoji8]
Oczywiście że będziesz na moim miejscu, siedząc w poczekalni i czekając na transfer, za kilka dniu ale mną nadzieję że nie będziesz się tak stresować jak ja .... Jakoś trudno mi myśleć pozytywnie bo te 6 lat walki odebrało nadzieję ale skoro tu jestem to chyba jeszcze jakaś iskierka malutka się we mnie tli [emoji17][emoji17][emoji17]

Już nie mogę się doczekać jak do mnie pomacha na USG jak u Ciebie 🤭😍

A brzuch masz już widoczny?
no właśnie widać już , to fajnie tylko z ciuchami gorzej ,jeszcze jak ciepło to sukienkę zakładam , ale jak zimno to normalne spodnie już cisnął w brzuch, a ciążowe z 1 ciąży za duuże ☹️☹️☹️ , ale teraz zdecydowanie szybciej jest widoczny brzuszek 🥰

reklama
Dziewczyny proszę o podpowiedź [emoji120][emoji120][emoji120]w jakim dniu miałyście pierwszy monitoring stymulacji? Bo nie wiem kiedy jechać, tzn lekarz kazał pojawić się między 6 a 8 dniem. Aczkolwiek z racji tego, że przy pierwszej stymulacji nie rosły mi dobrze pęcherzyki mówiłam, że pojawię się na pewno szybciej czyli 6 dnia. No i dupa bo 6 dnia to sobota, bo dziś mam start. I teraz lepiej pojechać 5 dnia w piątek, czy 8 dnia w poniedziałek. Leki mam rozpisane na 8 dni stymulacji, dawkę 300 więc chyba dużą, więc chyba powinny mi rosnąć pęcherzyki.. Doradźcie proszę, w którym dniu pojechałybyście [emoji120][emoji120][emoji120] po 4 dniach stymulacji czy po 7. chyba, że pytać lekarza [emoji2368]
Ja miałam wizytę wyznaczoną przez lekarza na 4ds ale Ty masz już bardzo dużą dawkę leku więc chyba 8ds będzie dobry Ale najlepiej skontaktuj się z lekarzem i będziesz miała jasność [emoji16][emoji16]

Do góry