reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Raczej tak, zobaczymy co powie. Coś trzeba zmienić
Dobry pomysł. Super ze idziesz za ciosem, tak trzeba... Ja rok temu w maju skończyłam stymulacje z 0 ilością zarodków. Od razu probowalam się umawiać do Gamety ale nie znalazłam terminu a musieliśmy do UK wracać tak więc zostalam w Invicta.. Jednak zmieniłam lekarza a on leki i protokół i to było to.. Pozatym do kolejnej stymulacji podeszłam jakieś 2 miesiące później i to chyba też pomogło że dłużej nie czekałam

Właśnie się zdziwiłam, dlatego ciśniemy.
Tylko tak sobie myśle co zrobić z miesiączką 🤔. Najlepiej żeby nie przyszła do wizyty. Moglibyśmy od razu zacząć (teoretycznie oczywiście). Toooo 14 dpt zrobię betę dla kliniki i to będzie 10.08. Toooo jak do tego dnia będę brała proga to powinno być Ok ? 🤔🤔
Dobry pomysł. Super ze idziesz za ciosem, tak trzeba... Ja rok temu w maju skończyłam stymulacje z 0 ilością zarodków. Od razu probowalam się umawiać do Gamety ale nie znalazłam terminu a musieliśmy do UK wracać tak więc zostalam w Invicta.. Jednak zmieniłam lekarza a on leki i protokół i to było to.. Pozatym do kolejnej stymulacji podeszłam jakieś 2 miesiące później i to chyba też pomogło że dłużej nie czekałam

Właśnie się zdziwiłam, dlatego ciśniemy.
Tylko tak sobie myśle co zrobić z miesiączką 🤔. Najlepiej żeby nie przyszła do wizyty. Moglibyśmy od razu zacząć (teoretycznie oczywiście). Toooo 14 dpt zrobię betę dla kliniki i to będzie 10.08. Toooo jak do tego dnia będę brała proga to powinno być Ok ? 🤔🤔
Mozesz teoretycznie trochę opóźnić miesiączkę kontynuując progesteron ale nie zawsze się to udaje... do kiedy zostajecie w Polsce ?

reklama
Dziękuje dziewczyny, trzymam się. Plan Z trzyma mnie w kupie
A co u Was jest główna przyczyną? Tak myślę bo u nas zmiany jakie zaproponował lekarz odnośnie nasienia tez pomogły a nasienie nie było wcale źle.. Nasienie jest tak newralgiczne że wyniki mogą być ok a będzie za mało kub za długo abstynencji przed punkcja i już klapa.. Ja po tej stymulacji gdzie było 0 zarodków gadałam z embriologiem i okazało się że nasienie w dniu punkcji było tylko 2 i 3 klasy... Mimo FAMSI.. do 3ciej dobry zarodki dobrze rokowały potem padły. Lekarz zaproponował krotsza absynencje ale też codzienne lub max co drugi dzień współżycie w ciągu kilku tygodni przed punkcja. Mąż dodatkowo spał bez majtek ;) To musiało pomoc bo drugim razem nasienie w dniu punkcji już 1 i 2 klasy.. zarodki w 3ciej dobie były tej samej jakości ale 3 dotrwały do blastocysty tym razem wiec nasienie raczej przeważyło.. Piszę to bo czasem proste z pozoru zmiany mogą okazać się kluczowe

Do góry