reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mi lekarka przepisała profilaktycznie do 9-10 tc ciąży . I sprawdzała czy przysługuje mi refundacja i niestety 100 proc nawet jak jesteś w ciąży 😐. Nawet w aptece byli zszokowani … chyba ze masz wskazania do stosowania (mutacje jakieś itd) to inna sprawa . Zreszta wydaje mi się ze tez zależy od lekarza jak wypisze na recepcie .
To zależy od lekarza. Ja również dostałam profilaktycznie, bez żadnych wskazań czy badań. Pomimo potwierdzonej ciąży lekarz z kliniki wystawiał na 100% płatności, a prywatny lekarz prowadzący za darmo

Babeczki czekam na info z kliniki ale doczekać się nie mogę.
Kiedy w mojej sytuacji będzie można podejść do crio? Jakie macie doświadczenia?

ja dostałam receptę z refundacja od ginekologa i płaciłam coś 3,40 chyba za 10 sztuk . W ciąży jest za darmo .
W ciąży jest za darmo jak są wskazania co do stosowania heparyny 🤷🏼‍♀️.
Brałam 5 tygodni i płaciłam normalnie bez refundacji a byłam w ciąży także nie jest tak do końca 😉 i w dużej mierze zależy to pewnie tez od lekarza …

U mnie w grupie ze zlobka byly 2 matki, jedna urodzila majac 40 - ivf, druga 41, ciaza naturalna.
Mam laske w pracy, w tamtym tyg skonczyla 40lat i jeszcze nie podjela decyzji czy chce byc matka. Moja gin ma za chwile 37 i tez odklada decyzje.
Ogolnie tutaj macierzyństwo po 35 r.z to norma.
Z perspektywy czasu wiem że dokładnie decyzji nie jest dobrym pomysłem. Sama po sobie widzę jak moje ciało wygląda po ciąży i kp. Nawet nie ma co porównywać z tym jak miałam 30 lat. Patrzę w lustro i nie wierzę, to wszystko tak szybko się zmieniło. Oczywiście moje rozważania są nic nie warte i tak podjęłabym taką decyzję ponownie.

W ciąży jest za darmo jak są wskazania co do stosowania heparyny 🤷🏼‍♀️.
Brałam 5 tygodni i płaciłam normalnie bez refundacji a byłam w ciąży także nie jest tak do końca 😉 i w dużej mierze zależy to pewnie tez od lekarza …
pewnie tak, najwiecej zależy od lekarza bo to on wystawia receptę za która ręczy swoim podpisem . Jedna pani doktor do której chodzę powiedziała mi wiele razy ze niema wskazań u mnie i nie wypisze mi nawet pełnopłatnej bo przy kontroli będzie miała problemy . Z kolei inna do której wcześniej chodziłam bez problemu sama zaproponowała ze od pozytywnego testu heparyna , wypisała mi receptę i dopiero w aptece dowiedziałam się ze z refundacja jak zapłaciłam 3.40

Mi lekarz powiedział żeby odczekać 3 cykle tak aby się wszystko zagoilo, unormowało.. z tym że miał na myśli naturalne podejście wtedy nie wiedziałam jeszcze że jedyną szansą u mnie jest in vitro..

Nie jestem pewna ale wydaje mi się że że przynajmniej 2 miesiące musisz odczekać ... Tzn. dwa cykle ... Ja po proronieniu musiałam tak odczekać co by organizm doszedł do siebie ... Oczywiście pierw beta musi spać całkowicie do zera ... A to też niekiedy wymaga czasu niestety 😔

reklama
Do góry