reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Niedawno dopiero wróciłam do domciu i chcę się pochwalić, że w połowie kwietnia ruszamy z kolejną stymulacją-zastrzyki już czekają w lodówce na nasz powrót z wczasów. Dostałam Gonal F 225 od 2dc, 5dc USG. Idę krótkim protokołem z antagonistą.
A tak ogólnie to jakoś w tym tygodniu załapałam doła, bo to prawie 1rocznica1-szego transferu, dokładnie 30 marca. Pamiętam te emocje, tą niesamowitą radość i plany na wiosenne spacerki. Gdy teraz widzę kogoś z wozem to mi strasznie przykro...
przepraszam, że tak tylko o sobie, ale nikt mnie nie rozumie tak jak Wy.

Czesc dziewczyny, przepraszam, ze se nie odzywalam dlugo, ale ogromm pracy , zeby miec spokoj na urlopie, ktory rozpoczynam jutro i rozchorowana nasz gwiazdeczka , wiec nawet nie ylo czasu zeby pisac. mam nadzieje, ze wybaczycie.
Ja juz po rozpoczeciu stymulacji 26. marca i 2 kwietnia mam pierwsze podgladanie tazke pozwolilam sie dopisac do listy.

7 marzec Asia_77 ​wizyta przed owocną stymulacją
28 marzec masia123 - wizyta przed owocną stymulacją
28 marzec lulin - udany criotransfer!
28 marzec -lkasia-UDANE WIELKANOCNE JAJKOBRANIE:):):)
28 marzec - yplocka1 - II weryfikacja - 7 dpt
29 marzec Malinuś udane crio!
Marzec Kamryn owocna stymulacja
Marzec Darii
owocna stymulacja
02 kwiecień Kinga_1 wizyta i planowanie udanego IVF
02 kwietnia Molla ogromna beta
02 kwietnia hope71 pozytywna wysoka beta!!!
02 kwietnia Aneszka81 podgladanie dorodnych pecherzykow ;)
02 kwietnia - yplocka1 - III weryfikacja - 12 dpt
03 kwietniaLawendowy Sen - wizyta przed udanym IVF
03 kwietnia dagnes78 wizyta przed udanym crio
03 kwietnia avocado - słuchamy serduszka
03 kwietnia hola - jeszcze raz
podglądamy dwa pęcherzyki:))))
04 kwietnia
Sylwia1985 - wizyta przed udanym crio
08 kwietnia Roxii pierwsze poglądanie zdrowego maluszka
18 kwiecien - Agapl - podgladamy zdrowego maluszka
kwiecień Asia_77 ​owocna stymulacja
kwiecień Martka udane crio
kwiecień
TeQuila udane crio

kwiecień Dagnes przygotowania do owocnej stymulacji

kwiecień poziomka2 udane crio
Marzec/kwiecień Fusun - owocna stymulacja
Maj/Czerwiec Lilia♥ - przygotowania do crio
Sierpień/Wrzesień -
Lawendowy_Sen podarowanie przez klinikę dwóch chłopaków

Pozdrawiam Was serdecznie i zycze Wesolych, spkojnych Swiat Wielkanocnych, mokrego dyngusa i spelniania naszych marzen.

masia doskonale cie rozumiem bo niedawno tez mi minał rok od pierwszego podejścia, tyle się wydarzyło w tamtym roku, tyle znjomych zaciążyło a ja byłam wciąż w tym samym miejscu:sorry: wiem jakie to flustrujące, ale chyba się w końcu udało, po cieżkim roku, roku in vitro w koncu się doczekałam:tak: I Ty tez się doczekasz, w koncu się uda, głowa do góry trzymam mocno kciuki&&&&&&&&&&&;-)
Malinus ty jutro masz crio??? zaciskam kciuki, zeby było udane, zabieraj maluchy do brzuszka i dbaj o nie zeby im się spodobało i zostały na 9 miesięcy:tak: Powodzenia!!!!

roxii-dzisiejsza wizyta mnie optymistycznie nastroiła do kolejnej próby, szczególnie stwierdzenie doktora, że zrobi wszystko, aby tym razem się udało!!!! Mam głęboką nadzieję, że rok płodności faktycznie okaże się szczęśliwy. Dodatkowo wiem, że dopóki zdrowie pozwoli, nie poddamy się, choćbyśmy mieli zaliczyć jeszcze 10 kolejnych prób!!!

masia i tak trzymac!! to mi się podoba!:-) Uda się, uda, skoro doktor tak powiedział to napewno tak bedzie;-)
Asia dzieki za linka z tym Embrio Glue, kurcze ciekawe to, jestem w szoku jak nauka idzie do przpodu i i ze dzięki niej tak rośnie procent uzyskiwanych ciąż z in vitro, mam nadzieję ze za parę lat dziewczyny duzo szybciej będą zachodziły w ciażę dzieki in vitro skoro jest taki duży postęp w nauce:tak: to jest coś co bardzo mnie cieszy:-)

reklama
Roxii ja napewno będę chciała ten klej..bo to w sumie podłoże z pożywką . Zaszkodzić nie zaszkodzi....może tylko pomóc.
mam dwa pytania :
czy w trakcie stymulacji można brać ibuprom?
czy nie wydaje się Wam,że mam jakieś małe dawki tych leków ( Gonal 150 a Menopur 75)?

Do góry