reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cześć Dziewczyny :) niektóre z Wam moze mnie pamiętają,w listopadzie podchodzilam do in vitro (2 nieudane transfery) wczesniej 2 poronienia w 7tc. Odebrałam dzis wyniki badań w kierunku trombofili. Nieprawidłowości są w wyniku MTHFR oraz a promotorze genu SERPINE1 4G/5G... Wyczytałam że zwłaszcza ten 2 odpowiada za poronienia w 1 trymestrze i problemy z implantacja... czyli dokladnie to, co ma miejsce u mnie. Czy któraś z Wam moze powiedzieć mi o tym cos więcej? Jak się postępuje w takim przypadku?
Też to wyczytałam z moich wyników ,które właśnie do mnie dotarły w całości
Gdzie robiłaś badanie ? Kiedy masz genetyka ?

Ostatnia edycja:
wiesz co? powiem w skrócie, nie wiem ile masz lat ale takim słownictwem i takim brakiem szacunku do drugiej osoby to ty dojrzałością nie grzeszysz, i jak by ktoś miał być tu trolem to ty, albo masz braki w czytaniu ze zrozumieniem albo naprawdę nie masz nic szacunku do drugiego człowieka. Postąpię dojrzałej i odpuszczę ponieważ nie mam czasu na odpisywaniu małolatom coś czego i tak zrozumieć nie potrafią a twoje zachowanie tylko ciebie ośmiesza, dorosła osoba która tak się zachowuje to musi mieć prze****ne ale jeżeli piszesz takie rzeczy żeby mnie sprowokować to przykro mi ale ci się nie udało, jedynie mnie rozśmieszyłas/es swoją dojrzałością zwłaszcza w komentarzach pod postem na temat dla dorosłych i dojrzałych kobiet. Jedynie dziękuję za polepszenie mi humoru i stąd idę
Niby idziesz a dalej siedzisz i wkurw****.
Ty mówisz o szacunku ?!
kobieto weszłaś na to forum w celu jakim ?!bo napewno nie puczającym !
Chętnie przyjmujemy dobre rady , słuchamy opinii , dzielimy się własnymi historiami ale nie w ten sposób ! Ciesz się i dziękuj Bogu ze dał Ci dzieci …
Gdyby nie to pewnie bysmy się tu spotkały i inaczej byś śpiewała….
Rozpędź się i uderz głową w ścianę … może wtedy zdasz sobie sprawę co Ty wypisujesz kobietom które modlą się o udany transfer , błagają o pozytywną betę i sztywnieją przed każdą wizytą …

nikt dawno nie wytracił mnie z równowagi tak jak Ty ….

Nie jestem trolem tylko po prostu dowiedziałam się o tym forum i mnie zainteresowało a pisze to co wiem i naprawdę nie chce nikogo przekonywać ani nic tylko po prostu wolałabym aby kobiety wiedziały na co się piszą nie chcecie nie musicie wierzyć w to co pisze ale naprawdę nie chce nikogo trolowac zwłaszcza w tej kwestii bo z takich rzeczy się nie żartuje.
Boże widzisz i nie grzmisz. Po pierwsze - rozumiem, że Twoja wiedza ogranicza się tylko do tego co wyczytałaś na forum? Po drugie - każda z nas jest dorosła i uwierz mi potrafimy myśleć logicznie i wyciągać wnioski. Same decydujemy co w naszym życiu jest najlepsze. Po trzecie - skoro masz dzieci poczęte metodą naturalną (zazdroszczę i gratuluję) to uważam, że to forum nie jest jednak miejscem dla Ciebie. Poszukaj tematu, który Cię interesuje, np. szydełkowanie, religia, itp. Pozdrawiam Cię serdecznie :)

Naprawdę nie chce ingerować w czyjeś decyzje bo rozumiem że naturalnie niestety ciężko a pragniecie pewnie dziecka, ale czy jesteście gotowi na to żeby mieć właśnie (odpukac) schorowanego Bobaska ? Ja mam 2 dzieci ale nie zdecydowałabym się na taki zabiek, z jednej strony wolała bym zaadoptować dziecko i dać Dziecku ciepły dom i otulić je miłością której nigdy nie miało.
Zabiek?

Ogółem to moim zdaniem tylko in vitro chyba, ze jakiś cud się trafi ( a serio zdarza się tylko bardzo rzadko).
witaminy nie pomogą, wziąć męża za rękę i do androloga może coś pomoże. Ginekolog nie leczy niepłodności w szczególności męskiej. Norma jest 15mln/ ml plemników u was jest 4mln/ml ale ogółem jest spoko 24mln/ml tylko poprawna morfologia to tylko 2%. Przy in vitro to wystarczy i to jest dobrze rokujący” materiał „ bo jest ruch postępowy szybki jeszcze. Czyli spokojnie szykować się do IVF jak zaproponują. Jeżeli nie będzie przeszkód z twojej strony albo dodatkowe czynniki ze strony męża to doczekacie się jedynaka albo większej ilosci dzieci:-)

reklama
Naprawdę nie chce ingerować w czyjeś decyzje bo rozumiem że naturalnie niestety ciężko a pragniecie pewnie dziecka, ale czy jesteście gotowi na to żeby mieć właśnie (odpukac) schorowanego Bobaska ? Ja mam 2 dzieci ale nie zdecydowałabym się na taki zabiek, z jednej strony wolała bym zaadoptować dziecko i dać Dziecku ciepły dom i otulić je miłością której nigdy nie miało.
Nadal możesz zaadoptować 3 i 4 dziecko jeżeli odczuwasz takie pragnienie. Co do „schorowanych bobasków” to poproszę źródła naukowe a nie opinie oparte na jednym przypadku. To co piszesz to właśnie przekonania i opinie ( prywatne) a nie fakty naukowe. Radzę nauczyć się odróżniać zasłyszane opinie, zniekształcenia poznawcze etc. od rzetelnych informacji bo właśnie przez takie osoby jak Ty moim dzieciom będzie bardzo przykro.
Jest mnóstwo artykułów naukowych na temat wad wrodzonych u dzieci poczętych metodą in vitro. Nie zauważono, aby był on większy niż w przypadku ciąż spontanicznych. Niektóre artykuły ( dość obszerne) mówią o tym, ze dzieci poczęte metodą in vitro mają wyższy iloraz inteligencji, być może wynika to z tego ze często są to ludzie lepiej utytułowani, wykształceni itp.

Do góry