reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny,
Update sytuacji, jestem po USG. Pęcherzyk nadal jest na swoim miejscu, natomiast mam krwawienie niewiadomego pochodzenia wyraźnie widoczne na USG. Na szczęście jest nadal oddalone od pęcherzyka. Właśnie czekam na leki, które mają zatamować krwawienie w ciągu 2-5 dni. Nie wiem co o tym myśleć, lekarz mówił żeby walczyć.
🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Uffff całe szczęście ….
Teraz duuuzo leżenia i wypoczywania 💪.
Może był jakiś krwiak i pękł albo naczynko , no to takie gdybanie 🙈🤷🏼‍♀️ Ale najważniejsze ze bobo jest 😍 on walczy ,Ty tez musisz 💪❤️ Będzie dobrze 💪

Kiedyś żyłam tym forum, wzajemnie ocierałyśmy sobie łzy i cieszyłyśmy się dobrymi wieściami. Niestety ilość tych dobrych wieści (przepraszam Was za egozim) zaczęła przytłaczać moje wciąż niepowodzenia i przestałam się tu udzielać.
No cóż... Trzeba przejść kolejny level. Licząc na to, że uda się coś zamrozić chciałabym się Was doradzić jak się podrasować do kriotransferu. Mam rozpisany protokół na pierwszy tydzień cyklu:
2-7dc Estrofrem 2x1
od 8dc Estrofrem 3x1
od 2dc Encorton 1x1 i Acard 1x1

Na pierwsze USG w celu oceny endometrium mam się zgłosić między 11a13 dc. Dodatkowo w 2 dc wykonać progesteron i dzień przed usg. Napiszcie co stosujecie na endometrium i w których dniach cyklu.

Jednak bez Was nie da się tego na spokojnie ogarnąć... Jesteście Wielkie [emoji3590][emoji3590][emoji3590]
Czerwone polwytrawne/wytrawne wino kochana!
I resweratrol (w tabletkach) - jak to powiedziała moja gin - Czerwone wino dla endometrium [emoji6]

Bardzo mi przykro. Masz po kogo wracać więc nie poddawaj się [emoji8]
Ściskam Cię mocno!
Dziewczyny,
U mnie jednak poronienie [emoji17] 5 tyd. 5 dzień ciąży. Rano krew mi się lała po nogach, po podłodze, dosłownie masakra. Czekam w klinice na lekarza, ma mi dać jakąś tabletkę na oczyszczenie. Mamy jeszcze 3 zdrowe genetycznie zarodki i 2 z nieprawidłowościami. Zastanawia mnie przyczyna..czyżby moja immunologia. Nie wiem kiedy podejmę się kolejnego transferu. Z pewnością upłynie trochę czasu i muszę zmienić pracę, bo aktualny tyb życia mnie dobił. Mam straszny mętlik w głowie, w piątek Beta była jeszcze ponad 6000. No cóż bolesna lekcja [emoji17]

No to teraz kropuś niech zostaje z mamuśką na 9 miesięcy [emoji3590][emoji1307][emoji1307][emoji1307].
Aahahah mój kropek tez w dniu transferu był odrazu na wycieczce tyle ze w Krakowie [emoji6][emoji3059]
Trzeba dzieciom od 'małego' pokazywać jaki świat jest piękny [emoji41] może to ich zachęci do zostania z nami [emoji6][emoji120]

reklama
Do góry