reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Straciłam dziecko w 5 mc ,2 lata temu,1 in vitro,1 podejście.Wada genetyczna,obrzęk płodu.Dlatego teraz chyba więcej mam obaw,niż za pierwszym podejściem,bo wtedy cieszyłam się wszystkim,a teraz zostawiam wszystko losowi,nie wiem co będzie.Wtedy myślałam,że wszystko powinno być ok,jak jestem w ciąży,to co może sie wydarzyć,my przebadani genetycznie,powinno być ok .A jednak życie ma pełno niespodzianek,i mimo wszystko mam tą nadzieję,że jednak może czeka na nas szczęście jeszcze.
Strasznie mi przykro z powodu twojej straty 💔💔💔 Mam nadzieję że los ci to szybko wynagrodzi

reklama
Pytanie z serii jak nie urok to sraczka. Czy mogę wziąć paracetamol bo czuję że mnie bierze przeziębienie? :( Dziś 8+5 tc i nie wiem czy mogę, 2 tygodnie mu temu jak byłam u lekarza w Invikcie mówił, że mogę brać jak mnie boli brzuch od krwiaka ale nie wiem czy dzisiaj mogę wziac... Jak myślicie?

U mojego dziecka też wyszła ta wada.. Cholernie boję się podania zarodka bez wcześniejszego badania... A dlaczego piszesz, że nie wiesz czy się uda mieć choćby 1 zarodek? Masz niskie amh? Czy źle reagujesz na leki?
A ty masz dziecko z tą wadą?U nas jest problem z nasieniem,mamy zamrożonych kilka plemników,moje amh jest bardzo niskie,ok 0,5.

Tylko jak ja się tam dogadam ? 🤔🤔🤔🤔🤔 Pojadę wszędzie byle by mi to zrobili 😭😭😭😭😭
Kochana w Czechach wcale nie jest tak trudno się dogadać, zazwyczaj ktoś rozmawia łamaną polszczyzną. Ja jak tam byłam to pojechałam dodatkowo na test Covid i dało radę się dogadać.
Najlepiej przetłumaczyć maila na czeski i wysłać zapytanie o to twoje badanie

Jestem po wizycie już od 24.07 mam brać duphaston dwa razy dziennie przez 10 dni żeby okresu na czas dostać [emoji6]. Później 3 sierpnia na kontrolne USG i jak wszystko będzie dobrze to wtedy doktorek da mi w ten dzień jakiś zastrzyk ( nie pytałam o nazwę a on nie mówił [emoji6])i rozpisze leki przygotowujące do transferu jak na usg będzie wszystko git [emoji120] Tylko będę musiała sobie obrać innego lekarza bo mój na urlopie będzie w czasie przypuszczalnej daty transferu

reklama
Pytanie z serii jak nie urok to sraczka. Czy mogę wziąć paracetamol bo czuję że mnie bierze przeziębienie? :( Dziś 8+5 tc i nie wiem czy mogę, 2 tygodnie mu temu jak byłam u lekarza w Invikcie mówił, że mogę brać jak mnie boli brzuch od krwiaka ale nie wiem czy dzisiaj mogę wziac... Jak myślicie?
Kochana ja nie jestem w ciąży ale moi lekarze zawsze powtarzają, że podczas stymulacji oraz w ciąży można brać paracetamol. Moja koleżanka była bardzo chora w ciąży i brała i wszystko ok. Moja klinika zakazuje brania ibuprofenu i np aspiryny.
Mam nadzieję, że szybko ci przejdzie ✊😘

Do góry