reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
To przeszłam przez to co ty,też po badaniach prenatalnych i amniopunkcji.A ty robiłaś amniopunkcję?
Ja akurat zrobiłam badanie nifty dosłownie tydzień przed prenatalnymi. Mąż widział jak się denerwuje przed tymi badaniami i kazał mi zrobić nifty, tak abym miała równocześnie wynik, gdyby usg czy pappa było niejednoznaczne.. Po wyjściu z gabinetu, godzinę później, przyszła mi wiadomość smsowa, że przyszedł wynik i to po 5 dniach roboczych. Przyjechałam do domu, odpaliłam kompa i zobaczyłam, co było nie tak 😔

Ja akurat zrobiłam badanie nifty dosłownie tydzień przed prenatalnymi. Mąż widział jak się denerwuje przed tymi badaniami i kazał mi zrobić nifty, tak abym miała równocześnie wynik, gdyby usg czy pappa było niejednoznaczne.. Po wyjściu z gabinetu, godzinę później, przyszła mi wiadomość smsowa, że przyszedł wynik i to po 5 dniach roboczych. Przyjechałam do domu, odpaliłam kompa i zobaczyłam, co było nie tak 😔
Przykro mi kochana,dawno mnie nie było na forum,ty badałaś zarodki ?

Kochana w Czechach wcale nie jest tak trudno się dogadać, zazwyczaj ktoś rozmawia łamaną polszczyzną. Ja jak tam byłam to pojechałam dodatkowo na test Covid i dało radę się dogadać.
Najlepiej przetłumaczyć maila na czeski i wysłać zapytanie o to twoje badanie
Dziękuję zaraz coś będę kombinować bo po prostu wymiekkam ... Nie mam chyba sił dłużej walczyć ... Ciągle pod górkę ... Ciągle ... Normalnie siedzieć i ryczę ... Mam dość ... W głowie mam ciągle czy je gdzieś zrobię ... Może to po prostu jest znak że nie powinnam ich wcale robić i być mamą ? 🤷 Moja psychika już siada ... Kuźwa jedno badanie a jaki problem jest z jego wykonaniem ... Inne już zrobiłam ... No prawie bo ostatnie mam do zrobienia 11 sierpnia .... Nie mogę się na niczym skupić , ciągle tylko jedno w głowie ... Nawet jak coś zacznę robić to co chwilę telefon do ręki i szukam i dzwonię i tak w kółko 😔😔😔😔

Pytanie z serii jak nie urok to sraczka. Czy mogę wziąć paracetamol bo czuję że mnie bierze przeziębienie? :( Dziś 8+5 tc i nie wiem czy mogę, 2 tygodnie mu temu jak byłam u lekarza w Invikcie mówił, że mogę brać jak mnie boli brzuch od krwiaka ale nie wiem czy dzisiaj mogę wziac... Jak myślicie?
Paracetamol jest bezpieczny w ciazy. Mozesz brac max 4 g dziennie.
Bierz, lepiej zapobiegac niz leczyc.

To jest po prostu chore że nie mogę zrobić nigdzie tego badania ... Seriooo już po malu tracę siły na wszystko 😭😭😭😭😭 mam ochotę rzucić to całe in vitro i zacząć żyć ... A tak codziennie jacyś lekarze ... Ja już psychicznie chyba nie wyrabiam ... Żeby było śmiesznie jeszcze dziś dostałam kolejne tabletki od endykrynologa ...ciągle jakieś kwiatki mi wychodzą ... Ileż można 😭😭😭😭😭
Uwierz mi że dobrze wiem co przeżywasz 😭przechodziłam przez to przez dwa lata kiedy szukaliśmy problemu... Pomyśl że ty dopiero zaczynasz a i tak już jesteś w połowie drogi i większość badań masz zrobione Myśmy to przechodzi przez dwa długie lata od lekarza do lekarza od badania do badania wszystko prywatnie a i tak właśnie trzeba było czekać na terminy bezsilność stres żal Gniew ocean wylanych łez... Po dwóch latach i 5 poronieniach decyzją o invitro.. I widzisz dziś minol mi 8tc. Nie wiadomo co będzie dalej ale wiem jedno że trzeba walczyć i dążyć do celu❤️ pamiętaj że po każdej burzy wychodzi tęcza 🌈🌈🌈

A powiedz mi kochana,ty masz zamrożone,zbadane zarodki?Jesteś przed transferem czy po?bo już nie wiem...

reklama
Do góry