Ja miałam estradiol 4400 i tylko 5 pęcherzyków było, więc z tą ilością to jest różnieJa miałam estradiol na 3 dni przed punkcją prawie 3 tyś. i miałam pobrane 22 pęcherzyki. Więc przy Twoim estradiolu wydaje się że będzie ich więcej
reklama
Miałam w ostatnim transferze który był nieudany.Dziewczyny, nasunęło mi się kolejne pytanie oparte na Waszych doświadczeniach. Embrioglue - strata pieniędzy, czy większe szanse?
Ciężko ocenić. Raczej nie zaszkodzi, a jeżeli jest szansa, że pomoże to może warto się zdecydować. Z drugiej strony to znowu $. U mnie koszt 900zl
Olusja1987
Fanka BB :)
łoooo matko, to gdzie Ty się leczysz, że takiej kasy żądają za to?Miałam w ostatnim transferze który był nieudany.
Ciężko ocenić. Raczej nie zaszkodzi, a jeżeli jest szansa, że pomoże to może warto się zdecydować. Z drugiej strony to znowu $. U mnie koszt 900zl
Kariotypy oboje mamy poprawne.A wcześniej było FAMSI? Ja bym pogadała z embriologiem bo oni znają najlepiej te procedury. Skoro macie powyżej 10 mln/ml to warto spróbować bo fragmentacja jest duża. U nas rezultaty widać już przy FAMSI samym, ale niestety przy krypto nie da się zrobić separacji. A mąż miał kariotyp robiony? Jak poprawny jest to tylko fragmentacja psuje tutaj, chyba ze zarodki w 3 dobie nie są książkowe to wtedy trzeba przyjrzeć się i komórkom jajowym. Standardem są poprawne zarodki w 3 dobie a potem brak rozwoju i kilka blastocyst z wielkiej puli ładnych zarodków. Bo w 4 dobie wchodzi genom zarodka.
Pytanie jest czy warto robic obie rzeczy? Czy się opłaca? Opłaca to napewno nie bo jezeki dofinansowanie jest to czasem warto odłożyć kasę na kolejną procedurę. No, ale podwójna selekcja moze być strzałem w 10 u was.. wydasz teraz 1000 plus ale w końcu będzie ciąża chociaż 18% to duzo. U nas zlecano obie rzeczy ale jak mówiłam tylko FAMSI mogło być. Pytanie jak u was z ruchem postępowym A ? Bo jeżeli jest słabo to brac wszystko co się da… bo to ruch A a nie ilość i reszta parametrów definiuje powodzenie in vitro. Im więcej szybkich pływaków tym większe szanse ze są poprawne plemniki. Najgorzej gdy ruchu A nie ma albo jest niski %.
Ruch postępowy jest super.
U nas ostatnio tylko było ICSI i wiązanie z hialuronem.
W No.vum tak samo powiedzieli jak w poprzedniej klinice - ze parametry są świetne . Ale moim zdaniem z taka fragmentacja wcale nie ma rewelacji.
Sami mówili o separacji, ze plemników jest dużo to zrobimy separacje, a jak spojrzałam w papiery to zaznaczone FAMSI, a nie separacja.
Na Śląsku.. właśnie zmieniam klinikęłoooo matko, to gdzie Ty się leczysz, że takiej kasy żądają za to?
A u Ciebie jaka jest cena? Z ciekawości
mala_Mi 80
Jest tak jak mówisz. W in vitro nic nie jest pewne i bardzo boleśnie przekonałam się o tym na własnej skórze. Dla mnie in vitro to miała być ostatnia ostateczność, myślałam że jak położę kasę na stół to wyjdę z gabinetu w ciążyTak tak :-) mi chodzi o to ze można się zdziwić. Młode kobietki pewne swych jajec i AMH nie zachodzą czasem w ciąże. A te przedojrzałe dzierlatki z pustymi jajnikami rozbijają bank z 1-2 komórkami:-) i weź to jest jest fart! Bo inaczej jest gdy ktoś zapłodni 1-2 komórki i zajdzie w ciąże a inaczej gdy 10-20 i z tego wybiera najlepsze zarodki. Bo takie sytuacje jednak są mniej rokujące, właśnie tak jak piszesz bo jest 10x mniej komórek. A jak u was? Jaki kierunek teraz?
A tu kuwa pstryczek w nos od życia i dupa blada. Końcem sierpnia zaczynam kolejną stymulację, tym razem już tylko dawca. Jeśli się nie uda to AZ, a jeśli też się nie uda to kończę i uciekam gdzieś do ciepłych krajów
mala_Mi 80
Wydaje mi się, że niektóre dziewczyny mogą mieć oznaczany e2 w innych jednostkach.Ja miałam estradiol 4400 i tylko 5 pęcherzyków było, więc z tą ilością to jest różnie
Na ile dni przed punkcją ci go badali? Bo właśnie moja kumpela ma ponad 20 pęcherzyków a estradiol tylko 5700 na 4 dni przed punkcją i chyba będzie miała lipę z dojrzałymi komórkami
motylek24
Wcale nie musi być źle. Ja miałam około 3000 na trzy dni przed punkcją. Pęcherzyków dużo, ostatecznie 16 komórek, w tym 7 niedojrzałych.Wydaje mi się, że niektóre dziewczyny mogą mieć oznaczany e2 w innych jednostkach.
Na ile dni przed punkcją ci go badali? Bo właśnie moja kumpela ma ponad 20 pęcherzyków a estradiol tylko 5700 na 4 dni przed punkcją i chyba będzie miała lipę z dojrzałymi komórkami
Właśnie sobie przeliczyłam. E2: 7896 pmol/L to 2150 pg/mL. Czyli jakieś 7 dojrzałych (jeśli liczymy na dojrzałą po 300 pg/mL).
Mam nadzieje, ze nie popsują tego plemnikami
Nie mam aktualnej fragmentacji ale całości jest ich 195mln sztuk, 135mln/ml
33% ruch postępowy, morfologia 16%.
Mam nadzieje, ze nie popsują tego plemnikami
Nie mam aktualnej fragmentacji ale całości jest ich 195mln sztuk, 135mln/ml
33% ruch postępowy, morfologia 16%.
Ostatnia edycja:
reklama
mala_Mi 80
Ale właśnie w jakich jednostkach miałaś te 3000? Jeśli pg/ml to ok ale jeśli pmol to niziutki.Wcale nie musi być źle. Ja miałam około 3000 na trzy dni przed punkcją. Pęcherzyków dużo, ostatecznie 16 komórek, w tym 7 niedojrzałych.
Bo ta moja kumpela na ponad 20 pęcherzyków ma 5700 pmol co daje tylko 1500 pg/ml. Kurcze nie kumam tego wszystkiego. Ja np miałam estradiol ponad 11tys pmol na 2 dni przed punkcja a z 13 pęcherzyków tylko 6 dojrzałych. Za drugim razem 9000 pmol na 4 dni przed punkcją i z 16 pobranych było 9 dojrzałych.
Próbowałam to jakoś rozkminić ale nie ogarniam o co chodzi
Podziel się: