reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Powinnaś wyniku skonsultować z lekarzem, bo z miana wynika że nie jest to strasznie duży wynik. Niektóre leki i choroby mogą dawać wynik fałszywie dodatni
A co dalej z tym robić?? We wtorek mam endokrynologa... W związku z moją biopsja... Myślisz żeby pokazać mu też te wyniki... Kurde co dalej... Ja pierdziele już siedzę i ryczę 😭😭😭😭😭😭😭 a imunolog dopiero końcem sierpnia... Zależy jak ostatnie wyniki przyjdą,😭😭😭😭😭

reklama
Dziewczyny mam wynik ANA... Dodatni... To dobrze czy źle (. dodatni (wartość referencyjna miano < 1: 100) a1 - 13:30
15-07-2021
Metodą immunofluorescencji pośredniej (IIF) STWIERDZONO obecność przeciwciał
przeciwjądrowych w mianie 1:320 dających na komórkach HEp-2 obraz świecenia
ziarnisty z dodatnimi strefami chromosomowymi.
NIE STWIERDZONO obecności przeciwciał anty-dsDNA (test Crithidium luciliae,
metoda IIF).
Metodą ELISA NIE STWIERDZONO obecności przeciwciał przeciw rozpuszczalnym
antygenom jądrowym (SS-A, SS-B, nRNP, Sm, Scl-70, Jo-1)) ??? Kuzwaaa gubię się 😔😔😔
Miano nie jest za wysokie to dobrze no ale jest to jakiś objaw autoimmunologiczny. Mialas robione ANA 3 aby ustalić jakie dokładnie masz te przeciwciała dodatnie? Widzę Ty że HEp-2. Z jakim immunologiem będziesz to konsultować?

Dziewczyny po mojej ostatniej przygodzie, gdzie nie było widać nic poza pęcherzykami (8tc) kazali mi sprawdzić bete 2x, w środę była ma poziomie 127 171, a dzisiaj 119 932 myślicie, że właśnie zaczyna się mój koszmar? 😭😭😭

Tak bardzo się boję 😭😭
8 tyś. To duży spadek🤔 ale nie panikuj bo to tylko pogarsza sprawę i biegnij na usg! Tule mocno😘

Dziewczyny po mojej ostatniej przygodzie, gdzie nie było widać nic poza pęcherzykami (8tc) kazali mi sprawdzić bete 2x, w środę była ma poziomie 127 171, a dzisiaj 119 932 myślicie, że właśnie zaczyna się mój koszmar? 😭😭😭

Tak bardzo się boję 😭😭
Nie widziałaś serduszka w 8tc?

Miano nie jest za wysokie to dobrze no ale jest to jakiś objaw autoimmunologiczny. Mialas robione ANA 3 aby ustalić jakie dokładnie masz te przeciwciała dodatnie? Widzę Ty że HEp-2. Z jakim immunologiem będziesz to konsultować?
Z dr. Pajdas w Krakowa... Mialam zalecone tylko to ana 2... Myślisz żeby zrobić ana 3??? Konsultacje z nią mam dopiero gdzieś na koniec sierpnia jak wszystkie wyniki będę miała które mi zaleciła... Co dalej z tym się robi??? Kurde... Nie ogarniam... 😔😔😔😔

Nie widziałaś serduszka w 8tc?
Nie widziałam, ja mam mięśniaka i niby ciężko coś zobaczyć, a gino nie chciała wywołał skurczy, jestem załamana, do tej pory miałam nadzieję, że po prostu trudny dostęp i nie ma obrazu ale hormony są ok, jak dzisiaj zobaczyłam ten spadek bety to jestem zrozpaczona 😭😭

Nie widziałam, ja mam mięśniaka i niby ciężko coś zobaczyć, a gino nie chciała wywołał skurczy, jestem załamana, do tej pory miałam nadzieję, że po prostu trudny dostęp i nie ma obrazu ale hormony są ok, jak dzisiaj zobaczyłam ten spadek bety to jestem zrozpaczona 😭😭
Kurde z tego co mi pisałas prywatnie to było serduszko...

Tak bardzo się boję 😭😭
Boże, ja nie wiem o co chodzi 😥. Trzymaj się ❤️❤️❤️. O której masz USG?

reklama
Do góry