reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny mam wynik ANA... Dodatni... To dobrze czy źle (. dodatni (wartość referencyjna miano < 1: 100) a1 - 13:30
15-07-2021
Metodą immunofluorescencji pośredniej (IIF) STWIERDZONO obecność przeciwciał
przeciwjądrowych w mianie 1:320 dających na komórkach HEp-2 obraz świecenia
ziarnisty z dodatnimi strefami chromosomowymi.
NIE STWIERDZONO obecności przeciwciał anty-dsDNA (test Crithidium luciliae,
metoda IIF).
Metodą ELISA NIE STWIERDZONO obecności przeciwciał przeciw rozpuszczalnym
antygenom jądrowym (SS-A, SS-B, nRNP, Sm, Scl-70, Jo-1)) ??? Kuzwaaa gubię się [emoji17][emoji17][emoji17]
A masz Hashimoto??
Trzeba skonsultować z reaumatologiem

reklama
Dziewczyny mam wynik ANA... Dodatni... To dobrze czy źle (. dodatni (wartość referencyjna miano < 1: 100) a1 - 13:30
15-07-2021
Metodą immunofluorescencji pośredniej (IIF) STWIERDZONO obecność przeciwciał
przeciwjądrowych w mianie 1:320 dających na komórkach HEp-2 obraz świecenia
ziarnisty z dodatnimi strefami chromosomowymi.
NIE STWIERDZONO obecności przeciwciał anty-dsDNA (test Crithidium luciliae,
metoda IIF).
Metodą ELISA NIE STWIERDZONO obecności przeciwciał przeciw rozpuszczalnym
antygenom jądrowym (SS-A, SS-B, nRNP, Sm, Scl-70, Jo-1)) ??? Kuzwaaa gubię się 😔😔😔
Może @Aduś16 tu zajrzy i zerknie. Ona kuma czaczę w tych tematach

A ja mialam umówione doszczepianie na 26 lipca ale podjęliśmy z mężem decyzje że się nie doszczepiam. Mi te szczepienia i tak nic nie pomogły i nie podniosły mrl-u, który i tak wzrasta w trakcie ciąży.. Ja w nie po prostu nie wierzę i nie ryzykuje.
A tak wq to kopnął Cię ktoś kiedyś? Dotrzymasz i bez gadania mi takiego! Badania prenatalne już umówiłaś?
No ja już jestem zapisana na szczepienie i wolę sobie potem w brodę nie pluć 🤔
Czekam do poniedziałkowego USG i dopiero pomyślę co dalej z badaniami. A na to się długo czeka czy co?

reklama
Do góry