reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nie, nie słyszałam nic na temat negatywnego wpływu estrofemu To mnie teraz jeszcze bardziej zmartwiłaś🙉🤷
Bo jest roznica w tym kied, ten estradiol bierzesz,w zwyklej ,naturalnej ciazy jest ci on dodatkowo nie potrzebny i jesli koniecznie ktos go musi brac ,to tylko do 5-6 tc.Po in vitro sprawa wyglada xalkiem inaczej,organizm zaczyna go produkowac od 9-10 tc.A do tego czasu jest b.potrzebny.
Nie martw sie,nic sie nie stanie

reklama
Dziewczyny jest dramat.....
Wybaczcie, ze sie malo ostatnio odzywam ale zaczelam w tym tygodniu urlop i probuje sie troche odstresowac. Ale jak kojarzycie mialam miec histeroskopie 29.07. Okazało sie, ze w mojej klinice nie ma wtedy lekarza. Zalatwilam sobie dr Don.ca na 30.07. Ale jest to 24 dc a mpj lekarz kazal do 23 dc zrobic badanie. To stwierdziłam: "no nic, spróbuje go dopytac czy ten 1 dc cos zmienia. Mam wizyte w czw to jak sie nie dodzwonie to pojde i go wtedy zapytam i dogramy wszystko. "
No i probuje sie do niego dodzwonic od zeszłego tygodnia. W pt nie odbieral, wczoraj mial w ogole wylaczony telefon. Dzis znow nie odbiera. I przed chwila zadzwonili do mnie z kliniki, ze lekarza nie ma i ze najbliższy dzien jaki będzie to 29.07.... 😭😭😭
I co ja kuzwa mam zrobic?? Ma byc inna lekarka co od niego sie uczy i czesto siedzi u niego na wizytach i słucha ale jednak ona to nie on. Ona nie wie o czym on myślal jak tak decydowal o terminie. Mloda jest jeszcze. Ona mnie nie oglądnie bo nawet nie wie co on chce zobaczyc przed histeroskopia (wiem, bo jak ostatnio dzwoniłam do niej bo nie moglam sie dodzwonic do niego odnosnie duphaston to nie wiedziała za bardzo co chciał tym uzyskac)... no zalamalam sie :( chyba ten zabieg nie jest mi pisany... niby moge jechac bez wizyty u niego. Ale czy ten 1dc nie zaszkodzi? Dodatkowo on nie zobaczy sobie przed zabiegiem a kolejny cykl to juz transfer... a czy czasem nie będzie mu ta wiedza potrzebna na wtedy? Moze endometrium bez lekow albo cos? No dramat... 😭😭😭

Dziewczyny jak wygląda faza stymulacji przed in vitro? Ile max trwa ile razy trzeba być w klinice i co się wtedy bierze? Wiem że każdy przypadek pewnie inny.

Dziewczyny jak wygląda faza stymulacji przed in vitro? Ile max trwa ile razy trzeba być w klinice i co się wtedy bierze? Wiem że każdy przypadek pewnie inny.
Sama stymulacja od 10 do 14 dni, jeśli będziesz miała długi protokół to miesiąc przed stymulacją przyjmujesz tabletki antykoncepcyjne. Wizyty różnie od 1 do 4, zależy jak rosną pęcherzyki. Zastrzyki dostosowuje lekarz do Twojego amh i wyników hormonów

Jestem właśnie w trakcie stymulacji mam krótki protokół Pierwsza wizyta 1-3dc mi wypadła w 2dc i od tego dnia mam leki kolejna wizyta w 5dc Od 6dc kolejny lek Następna wizytę miałam w 9dc i 11dc będę mieć kolejna na której mam nadzieję ustalimy termin punkcji bo mi słabo pęcherzyki rosną....

5dc, 4 dzień zastrzyków - 6/7 pęcherzyków
Endometrium ładne (jak nigdy).

Generalnie czarno to widzę. Od jutra oprócz gonalu, to menopur i „orangutan”.

Mi nic nie powiedzieli. Nawet czy dojrzałe udało się pobrać. Eh no właśnie nie wiem co jej odwaliło. Normalnie spoko, ale była jakaś zła w ten dzień. No i się zastanawiam jak głupia, czy to przypadkiem nie miało związku z moimi komórkami... Kilka dni wcześniej powiedziałam jej, ze 3 komórki (te duże) to za mało i chciałam przerwac stymulacje ale ona nalegala, żeby kontynuować, bo liczy się jakość a nie ilość.. Dała mi double trigger, żeby te małe podrosły może jeszcze...
A jak im tylko o kasę chodzi, punkcja sie w ogóle nie opłacała, a chcieli jedynie na mnie zarobić???? [emoji22] Te wszystkie przygotowania do punkcji to kosztowało ich wiele pracy, więc nie chcieli rezygnować i zostać z niczym. Dlatego mają kaskę a ja zostałam i bez pieniędzy i bez ciąży [emoji24]
Jeszcze tak nie mów, bo tak jak pisałam nic nie wiadomo. Skąd ona te informacje wzieła.
Trzeba o swoje walczyć, zachodzilas w ciążę naturalne więc komórki mogą być ok.
Postaraj się nie stresować tylko odpocząć już teraz nie masz na to wpływu.

Dziewczyny jest dramat.....
Wybaczcie, ze sie malo ostatnio odzywam ale zaczelam w tym tygodniu urlop i probuje sie troche odstresowac. Ale jak kojarzycie mialam miec histeroskopie 29.07. Okazało sie, ze w mojej klinice nie ma wtedy lekarza. Zalatwilam sobie dr Don.ca na 30.07. Ale jest to 24 dc a mpj lekarz kazal do 23 dc zrobic badanie. To stwierdziłam: "no nic, spróbuje go dopytac czy ten 1 dc cos zmienia. Mam wizyte w czw to jak sie nie dodzwonie to pojde i go wtedy zapytam i dogramy wszystko. "
No i probuje sie do niego dodzwonic od zeszłego tygodnia. W pt nie odbieral, wczoraj mial w ogole wylaczony telefon. Dzis znow nie odbiera. I przed chwila zadzwonili do mnie z kliniki, ze lekarza nie ma i ze najbliższy dzien jaki będzie to 29.07.... [emoji24][emoji24][emoji24]
I co ja kuzwa mam zrobic?? Ma byc inna lekarka co od niego sie uczy i czesto siedzi u niego na wizytach i słucha ale jednak ona to nie on. Ona nie wie o czym on myślal jak tak decydowal o terminie. Mloda jest jeszcze. Ona mnie nie oglądnie bo nawet nie wie co on chce zobaczyc przed histeroskopia (wiem, bo jak ostatnio dzwoniłam do niej bo nie moglam sie dodzwonic do niego odnosnie duphaston to nie wiedziała za bardzo co chciał tym uzyskac)... no zalamalam sie :( chyba ten zabieg nie jest mi pisany... niby moge jechac bez wizyty u niego. Ale czy ten 1dc nie zaszkodzi? Dodatkowo on nie zobaczy sobie przed zabiegiem a kolejny cykl to juz transfer... a czy czasem nie będzie mu ta wiedza potrzebna na wtedy? Moze endometrium bez lekow albo cos? No dramat... [emoji24][emoji24][emoji24]
Na pewno bardzo Ci zależy żeby udało się zrobić ta histeroskopie zgodnie z planem i ja Cię strasznie dobrze rozumiem bo też mnie strasznie denerwuje odwlekanie w czasie transferu ale może warto poczekać na Twojego lekarza bo widać że mu ufasz .... Może warto odpuścić i podejść do histeroskopi na spokojnie pod kontrolą swojego lekarza ..... Chociaż ja miałam histerioskopie w 24dc i nie przeszkadzało to w niczym więc co lekarz to inna opinia [emoji1745][emoji1745][emoji1745][emoji1745]

Sama stymulacja od 10 do 14 dni, jeśli będziesz miała długi protokół to miesiąc przed stymulacją przyjmujesz tabletki antykoncepcyjne. Wizyty różnie od 1 do 4, zależy jak rosną pęcherzyki. Zastrzyki dostosowuje lekarz do Twojego amh i wyników hormonów
No właśnie mam mieć długi. Tabletki już wykupione. Okres przyjdzie na dniach. Czyli tabletki całe opakowanie będzie trzeba brać tak? Czy więcej?
Rozumiem. Czyli tak na prawdę może być przeróżnie to wszystko :)

reklama
Jestem właśnie w trakcie stymulacji mam krótki protokół Pierwsza wizyta 1-3dc mi wypadła w 2dc i od tego dnia mam leki kolejna wizyta w 5dc Od 6dc kolejny lek Następna wizytę miałam w 9dc i 11dc będę mieć kolejna na której mam nadzieję ustalimy termin punkcji bo mi słabo pęcherzyki rosną....
Rozumiem. Ja ma mieć długi protokół. Rozkminiam po prostu jak mi się uda wszystko pogodzić w wakacyjnym trybie oraz z pracą. No nic to na kolejnej wizycie pewnie dostanę jakiś „harmonogram” 🤷‍♀️

Do góry