Kurcze... to faktycznie źle na sercu.. Ale musisz wierzy, że z tej pięknej blastki, która powstała może być świetny dzieciak!!! Uwierz mi, że zamieniłabym moje 2 średnie na tą 6.11. Na Twoim miejscu odpoczęłabym od stymulacji i transferowała to co masz, z ewentualnym wcześniejszym ich przebadaniem.zbieramy to dużo powiedziane... No pierwszy raz miałam 8 komórek! I to szlag je trafił.
reklama
miętowa25
Fanka BB :)
no właśnie nad tym się zastanawiam zeby przebadac i a nuz zdrowa i mozna transfer robić.Kurcze... to faktycznie źle na sercu.. Ale musisz wierzy, że z tej pięknej blastki, która powstała może być świetny dzieciak!!! Uwierz mi, że zamieniłabym moje 2 średnie na tą 6.11. Na Twoim miejscu odpoczęłabym od stymulacji i transferowała to co masz, z ewentualnym wcześniejszym ich przebadaniem.
Coffe18
A jaki figlarzjaki duży już❤❤❤❤❤
Dziękuje Kochanie zobaczysz i Ty zaniedlugo pokażesz swojego bąbla
miętowa25
niechaj fika❤❤❤ chcialabym.... tak bardzo... ze może już za bardzo...A jaki figlarz
Dziękuje Kochanie zobaczysz i Ty zaniedlugo pokażesz swojego bąbla
Coffe18
Rozumiem Cię …niechaj fika❤❤❤ chcialabym.... tak bardzo... ze może już za bardzo...
W krótkim czasie dostałaś porządnie po dupie i fizycznie i psychicznie . Rozważcie na spokojnie z mężem badanie tych dwóch zarodków które macie Możliwe ze oba będą zdrowe . Odpocznij troszkę bo się wykończysz Będzie dobrze
Rozmawiałam na ten temat z moim lekarzem, byłam pewna, że po 3 dobie to wina nasienia-bo tak podają źródła- my w 3 dobie mieliśmy 11 zarodków, w 4 dobie nie oceniają zarodków, w 5 dobie padła tylko część i 80 %z nich dopiero w 6 dobie czyli pociągnęły dosyć długo... Myślałam, że to głównie wina kiepskiej morfologii plemników ale lekarz powiedział, że tak nie jest!!!To prawda, że genom plemnika włącza się w 3 dobie ale później liczy się całość.. Komórki aneuploidalne niekoniecznie muszą zdegradować się na samym początku, przecież nawet mogą urodzić się dzieci z trisomia 21. Zarodek powstały np. z takiej wadliwej komórki może zakończyć proces rozwoju na każdym jego etapie... No ale wiadomo im lepsza jakość plemników tym lepszy sukces, dlatego u Ciebie był mały progres z nasieniem dawcy, ale 50 %sukcesu to też Twoje komórki. Z moimi też nie najlepiej skoro tyle zarodków zakończyło żywotPowiem wam dziewczyny że z tymi zarodkami nie jest tak do końca 2 razy miałam zapladniane komórki nasieniem męża za pierwszym razem podali mi dwa 3 dniowe najwyżej klasy ale kolejne zarodki przestały się rozwijać po 3 dobie później kolejna stymulacja i znów zaplodnili nasieniem męża chyba 8 komórek i nie uzyskaliśmy żadnego zarodka wszystkie padły po 3 dobie mówili że to wina kiepskiego nasienia męża kolejna stymulacja 21 komórek chyba 2 były nieprawidłowe 6 zamrozili A resztę zaplodnili nasieniem dawcy i uzyskaliśmy tylko 2 blastki 6.1.1 reszta padła po 3 dobie lekarz powiedział że widocznie jest problem z mój mi komórkami bo z nasienia dawcy powinno być więcej blastek więc ja już nie wiem jak to jest bo na początku mówili że do 2 doby rozwijają się na komórkach A później duża rolę ha nasienie
miętowa25
to prawda... Jak dodasz do tego że nie byłam na żadnym urlopie od 2018 to masz już cały ogląd sytuacji... Dziękuję ❤Rozumiem Cię …
W krótkim czasie dostałaś porządnie po dupie i fizycznie i psychicznie . Rozważcie na spokojnie z mężem badanie tych dwóch zarodków które macie Możliwe ze oba będą zdrowe . Odpocznij troszkę bo się wykończysz Będzie dobrze
Nie ty Jedna jesteś tym wszystkim zmęczona no nic daje im ostatnia szansę może wkoncu do czegoś dojdąjestem psychicznie tym wszystkim już zmęczona.... kupa kasy, to wszystko sie wlecze, nic nigdy nie wiadomo na pewno... koszmar
miętowa25
oby tym razem Ci sie udalo. Jesteś przed stymulacja teraz? W jakiej klinice?Nie ty Jedna jesteś tym wszystkim zmęczona no nic daje im ostatnia szansę może wkoncu do czegoś dojdą
reklama
Ważne że chociaż jedna została Kochana ja też w pierwszej próbie miałam 5 a została 1 [emoji3590]
Kochane... Jestem załamana... z 8 dojrzałych komórek, 1 blastka 6.1.1, reszta ładnie się zapłodnila ale w 3 dobie przestały sie dzielić... [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24]
Podziel się: