reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Miałam tylko 2 transfery zarodków, w dwóch różnych klinikach ale też kilka próbnych bez żadnych problemów. Pierwszy transfer super. Drugi transfer jak i wszystkie usg podczas procedury to koszmar. Lekarz rzeźnik, ból i krwawienie po każdym usg.
Kolejna klinika i znowu zero problemów czy bólu podczas usg. Czyli zdecydowanie wina lekarza
Ja też podejrzewam lekarza, pierwszy transfer robił doświadczony lekarz, teraz dla mnie zupełnie nowy. Myślę, że jak ze wszystkim, lekarz musi mieć trochę talentu, trafi się bardziej wymagający przypadek i klops.
Swoją drogą krwawienie po USG to jakiś kosmos.

reklama
No właśnie popełniłam błąd i nie zbadałam, w mojej klinice badanie zarodków od 2 do chyba 5 to koszt prawie 8tys.i myślę sobie, bez sensu.. na pewno któryś będzie dobry. Po 2 poronieniach mam dość, szykuje się mentalnie na kolejną stymulację i chce je przebadać.. A Ty badałas? Tobie udało się uzyskać 9 blastocyst?
Tak, mam 9 blastocyst. Nie badamy ze względów finansowych 😏 koszt badania 6 zarodków to ok 6 tys. Nas już wystarczająco pochłonęło finansowo 6 inseminacji, teraz in vitro.... Będzie co ma być...

Pamiętaj że niektóre pęcherzyki mogą być puste, część komórek się w ogóle nie zapłodni, część w trakcie przestanie się rozwijać. Dużo też zależy od nasienia. Ja miałam pobrane 22 pęcherzyki i uzyskałam 9 zarodków
wiem wiem....z pierwszej stymulacji mialam 6 pecherzykow i 3 komórki. Jedna zdegenerowana, 2 padły w fazie moruli..z drugiej 6 pecherzykow i tylko jedna komórka która doszła do blastki.
Tylko teraz nawet nie wiem ile było komórek na początku....

wiem wiem....z pierwszej stymulacji mialam 6 pecherzykow i 3 komórki. Jedna zdegenerowana, 2 padły w fazie moruli..z drugiej 6 pecherzykow i tylko jedna komórka która doszła do blastki.
Tylko teraz nawet nie wiem ile było komórek na początku....
Wiesz co, ja też nie wiem, z tego wszystkiego się nie spytałam 🤪

Dziewczyny ratunku ... Wczoraj i dziś jak robiłam zastrzyki to mi wypłynęła taka wielka kropka leku jak wyjęłam igłę z brzucha [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24] nie wiem czemu tak się dzieje i czy nie zapsulam właśnie całej stymulacji [emoji24][emoji24][emoji24] Wizyta jutro więc się okaże ale strasznie mnie to martwi .... I jeszcze jajniki jakoś tak mnie kłują dziś .....

Ja też podejrzewam lekarza, pierwszy transfer robił doświadczony lekarz, teraz dla mnie zupełnie nowy. Myślę, że jak ze wszystkim, lekarz musi mieć trochę talentu, trafi się bardziej wymagający przypadek i klops.
Swoją drogą krwawienie po USG to jakiś kosmos.
Ehhhh, jeszcze wczoraj wspominałam mężowi, że tamten lekarz to był po prostu bydlak i ewidentnie spieprzył mi transfer mojej jedynej, pięknej blastki 😞
I tu nie chodzi o talent czy doświadczenie, bo to doświadczony lekarz. Po prostu każda wizyta szybko szybko i byle jak. I jeszcze nie miałam niczego oczekiwać, bo stara jestem. Szkoda gadać, nigdy w życiu nie spotkałam takiego lekarza i obym więcej nie spotkała 🙏

Dziewczyny ratunku ... Wczoraj i dziś jak robiłam zastrzyki to mi wypłynęła taka wielka kropka leku jak wyjęłam igłę z brzucha [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24] nie wiem czemu tak się dzieje i czy nie zapsulam właśnie całej stymulacji [emoji24][emoji24][emoji24] Wizyta jutro więc się okaże ale strasznie mnie to martwi .... I jeszcze jajniki jakoś tak mnie kłują dziś .....
Spokojnie nic nie zepsulas
Naprawde nie martw sie
Zadna kropla nie zepsuje Ci stymulacji. To normalne ze jajniko kluja👍🏻
rosna jajeczka = wszystko dobrze
Wyspij sie i jutro lekarz powie Ci to samo
Powodzonka✊🏻

Tak, mam 9 blastocyst. Nie badamy ze względów finansowych 😏 koszt badania 6 zarodków to ok 6 tys. Nas już wystarczająco pochłonęło finansowo 6 inseminacji, teraz in vitro.... Będzie co ma być...
9 blastocyst 😲 wow gratulacje 👏nie wiem w jakiej klinice jesteś ale masz zdecydowanie lepszą cenę za badanie zarodków, w Invimedzie za 6 zarodków musiałabym zapłacić prawie 10 tys 🤦‍♀️ no to przesada i to gruba.. wiem, że wysyłają je do Hiszpanii stąd też cena wyższa ale nie powiem przeginają

reklama
Hej mam czarne myśli.. Od 4mc przyjmuje żelazo bo mialam duży niedobór... A teraz się dowiedziałam że ponoć do 8tc nie można przyjmować ze względu na powodowanie teratogennosci 😩😭😭😭
Ja bralam cala ciaze zelazo. Moja malutka zdrowa. Jezeli masz niedobor to lepiej zebys brala niz miala niedobor w organizmie

Do góry