reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny dzisiaj miałam USG żeby sprawdzić jajniki i zgłupiałam. Moje amh 1.84, zawsze miałam po max 7-8 pęcherzyków antralnych na każdym jajniku a od 2 miesięcy jest jakiś kosmos. Na jednym 11 a na drugim 19 antralnych. O co kaman?? Czy to niedobrze, że jest ich aż tyle? Zawsze miałam problem z jakością oocytów to teraz pewnie będą jeszcze słabsze bo dużo. Miała któraś z was taką sytuację??
Pytałaś lekarza?

reklama
@Kashyw83 bardzo się cieszę ❤️❤️❤️ myślałam, że jak Ania zaraz będe znosić jajka🤣... Wiesz wyprowadź się i daj mu do myślenia jak się ogarnie i przemyśli swoje zachowanie to jeszcze przyjdzie jak pies z podkulonym ogonem i będziecie bardzo bardzo przepraszam i błagał A byś wróciła

No właśnie nic, tylko że nie wszystkie będą miały komórki. Ale to był inny lekarz, nie mój invitrowy.
Na ostatnim USG w Invikcie w maju miałam tylko 4 i 5 a potem nagle boom pęcherzykowy. Moje jajniki oszalały po 3 stymulacjach w ciągu 6 miesięcy
A kiedy masz wizytę do swojego lekarza invitrowego? Moja pierwsza myśl, że fajnie mieć więcej niż mniej ☺️będzie z czego wybierać. W sumie to faktycznie 3 stymulacje w ciągu 6 miesięcy, to dużo..

@Kashyw83 bardzo się cieszę ❤️❤️❤️ myślałam, że jak Ania zaraz będe znosić jajka🤣... Wiesz wyprowadź się i daj mu do myślenia jak się ogarnie i przemyśli swoje zachowanie to jeszcze przyjdzie jak pies z podkulonym ogonem i będziecie bardzo bardzo przepraszam i błagał A byś wróciła
No on już dzisiaj mnie przeprasZał, prosił żebym nigdzie nie jechała, ale ja mam zbyt dużo żalu do niego i złości i potrzebuję czasu dla siebie i mojego malutkiego cudu🙏❤️

A kiedy masz wizytę do swojego lekarza invitrowego? Moja pierwsza myśl, że fajnie mieć więcej niż mniej ☺️będzie z czego wybierać. W sumie to faktycznie 3 stymulacje w ciągu 6 miesięcy, to dużo..
U swojego dopiero pewnie końcem sierpnia. Mam ostatnio meega obfite @ i chciałam sprawdzić czy nie ma przypadkiem jakiś torbieli. Torbieli nie ma tylko wysyp pęcherzyków. A lekarz jakiś młody i nie bardzo chętny do gadania 🥴
Często duża ilość oznacza słabą jakość więc to nie do końca tak fajnie. Szczególnie w moim wieku

reklama
U swojego dopiero pewnie końcem sierpnia. Mam ostatnio meega obfite @ i chciałam sprawdzić czy nie ma przypadkiem jakiś torbieli. Torbieli nie ma tylko wysyp pęcherzyków. A lekarz jakiś młody i nie bardzo chętny do gadania 🥴
Często duża ilość oznacza słabą jakość więc to nie do końca tak fajnie. Szczególnie w moim wieku
Ok, aczkolwiek będę trzymać kciukasy za przynajmniej 1 zdrowy oocyt 😘

Do góry