reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cześć dziewczyny niestety w nocy dostałam okropnych bóli brzucha i skurczy poronnych. Miałam nadzieję że tym razem będzie inaczej ale niestety się myliłam. Dziś leżę bo dalej wszystko mnie boli. Potrzebuję odpocząć, trzymam za Was wszystkich kciuki @fredka84 mam nadzieje że Tb się uda.. Odezwę się za parę dni buziaki i dziękuję za wszystko
Kochana może to nie to, co myślisz. Przecież nawet Szyszka miała ostatnio silne bóle i krwawienie i wszystko jest dobrze.
Trzymam mocno ✊✊✊ za twojego kropusia 🧡

Miałam ten sam dylemat. Ale szczerze mówiąc trochę z niej zrezygnowałam i mi się poprawiło samopoczucie. Jakość komórek niestety nie 🤦 chyba, że to efekty po poprawie już. Ale też masz tą do ssania? Bo ja się zastanawiałam, czy jakbym miała ją w innej firmie to by nie pomogło. Ale nie sprawdziłam juz

Ja mam tą ...hmmm sama nie wiem
Kiedyś jak nie brałam to było ok
Może to to a może jednak ciśnienie 😔
Biorę tylko 1 dziennie 🤔

Załączniki

• Screenshot_20210501-221325~2.png
    Screenshot_20210501-221325~2.png
    93,3 KB · Wyświetleń: 48
Hej dziewczyny, my cały czas w szpitalu i chyba długo to się nie zmieni. Wszystko dokładnie sprawdzają. Zrobili badania infekcyjne, morfologię, wszystko dobrze. Trochę spadły na wadze, ale to normalne. Już miały solarium bo bardzo się boją żółtaczki u wcześniaków. Są wydolne oddechowo, co jest bardzo dobrym objawem. Ogółem to mówią, ze stan to mają jak na 33-34tc. Wiecznie głodne i awanturnice straszne. Jak chcą jesc to nikt nie będzie spał dopóki one nie zjedzą. Głównie jedna - Sabinka jest straszna furiatka. Poszłam pokarm zanieść a ona rozwaliła wszystko - pieluchy, rogal i wyje w niebo głosy bo głodna. Zaplątana w sondę ponoć nerwus straszny. Bardzo się boje jak to wcześniactwo na nie wpłynie. Ale czasem nie ma śladu i tego będę się trzymać. Chociaż panie mówią, ze to taki duży wcześniak ze mają po 500g a tutaj to już duże dziecko. Dla nich 32tydzien to pikus. Czas pokaże…
Na Twoim mleczku szybko dojdą do siebie, mleko mamy jest najlepsze więc super ze karmisz. Mi lekarka ze szpitala który specjalizuje się w leczeniu wczeniakow w tej części Anglii kilka razy tłumaczyła że najlepiej przekroczyć 32tc bo wtedy wady wczesniacze długotrwałe zdarzają się już naprawdę bardzo rzadko dlatego dla nas ten magiczny 32tc to trzeci milestone do osiągnięcia. Wcześniaki urodzone po tym tygodniu są też już późnymi wczeniakami wg niektórych podziałów więc myślę że u Was wszystko zakończy się pozytywnie. No i rzekomo dziewczynki lepiej sobie radzą z wczesniactwem niż chłopcy ale to przede wszystkim dotyczy skrajnego wczesniactwa

Hej dziewczyny, my cały czas w szpitalu i chyba długo to się nie zmieni. Wszystko dokładnie sprawdzają. Zrobili badania infekcyjne, morfologię, wszystko dobrze. Trochę spadły na wadze, ale to normalne. Już miały solarium bo bardzo się boją żółtaczki u wcześniaków. Są wydolne oddechowo, co jest bardzo dobrym objawem. Ogółem to mówią, ze stan to mają jak na 33-34tc. Wiecznie głodne i awanturnice straszne. Jak chcą jesc to nikt nie będzie spał dopóki one nie zjedzą. Głównie jedna - Sabinka jest straszna furiatka. Poszłam pokarm zanieść a ona rozwaliła wszystko - pieluchy, rogal i wyje w niebo głosy bo głodna. Zaplątana w sondę ponoć nerwus straszny. Bardzo się boje jak to wcześniactwo na nie wpłynie. Ale czasem nie ma śladu i tego będę się trzymać. Chociaż panie mówią, ze to taki duży wcześniak ze mają po 500g a tutaj to już duże dziecko. Dla nich 32tydzien to pikus. Czas pokaże…
Dużo zdrówka i siły dla Was 💓
Piękne imię jednej królewny 🥰

Na Twoim mleczku szybko dojdą do siebie, mleko mamy jest najlepsze więc super ze karmisz. Mi lekarka że szpitala który specjalizuje się w leczeniu wczeniakow w tej części Anglii kilka razy tłumaczyła że najlepiej przekroczyć 32tc bo wtedy wady wczesniacze długotrwałe zdarzają się już naprawdę bardzo rzadko dlatego dla nas ten magiczny 32tc to trzeci milestone do osiągnięcia. Wcześniaki urodzone po tym tygodniu są też już późnymi wczeniakami wg niektórych podziałów więc myślę że u Was wszystko zakończy się pozytywnie. No i rzekomo dziewczynki lepiej sobie radzą z wczesniactwem niż chłopcyake to przede wszystkim dotyczy skrajnego wczesniactwa
No właśnie dokładnie to samo słyszałam 🙏niech tak będzie. Ale czas pokaże może za tydzień będą je dostawiać do piersi. Bom odważna :-) a one furiatki to się dogadamy:-)

Dlaczego czekasz aż do czwartku, powtórz betę. Ja bym nie wytrzymała w tej niepewności.
No nie wytrzymam I idę jutro i w czwartek. Z drugiej strony jakbym poszła dopiero w czwartek to bym dłużej nie wiedziała że coś jest nie tak.
Jestem 😉
Spać nie mogę przez to wszystko. Myślę, że gdyby jakiś zarodek na mnie jeszcze czekał, to tak bym tego nie przeżywała....
Już opracowałam normalnie wszystkie czarne scenariusze🤦. I wszystkie teksty lekarki 🤦. I najbardziej mnie zdziwi, jak będzie wszystko dobrze...
Możemy sobie ręce podać...

Ja mam tą ...hmmm sama nie wiem
Kiedyś jak nie brałam to było ok
Może to to a może jednak ciśnienie 😔
Biorę tylko 1 dziennie 🤔
Mam tą samą, masakra bo te tabletki takie wielkie i tępe i nie chcą przejść przez gardło. Ale twardo biorę 2x dziennie.
Może odstaw na kilka dni i zobacz, czy ci przejdzie, a zamiast tabletek L karnityna naturalnie występuje w produktach mlecznych i mięsie. Czasami organizm się buntuje i nie chce/ nie potrzebuje tyle supli 😘

Jestem [emoji6]
Spać nie mogę przez to wszystko. Myślę, że gdyby jakiś zarodek na mnie jeszcze czekał, to tak bym tego nie przeżywała....
Już opracowałam normalnie wszystkie czarne scenariusze[emoji1751]. I wszystkie teksty lekarki [emoji1751]. I najbardziej mnie zdziwi, jak będzie wszystko dobrze...
No i tego zdziwienia jutro zyczymy.
Ja mam naprawdę dobre przeczucia...
[emoji110][emoji110][emoji171]

reklama
Do góry