reklama
lawendowy_sen
Fanka BB :)
Ikasia - bardzo proszę :-)
25 marzec Sylwia1985 histeroskopia
25 marzec Roxii (11 dpt) wysoka beta!
25 marzec hola- jeszcze wyższa beta!
25 marzec mgielka- pierwsze usg
25 marzec madzialenak podglądanie zdrowego synka
25 marzec Quinnie: wizyta- kolejny raz zaczynam od nowa!!!
26 marzec avocado- pierwsze usg
26 marzec Ikasia - podglądanko pęcherzyków przed punkcją
27 marzec Asia_77 wizyta przed owocną stymulacją
28 marzec masia123 - wizyta przed owocną stymulacją
Marzec Kamryn owocna stymulacja
Marzec Aneszka81 owocna stymulacja
Marzec Darii owocna stymulacja
02 kwiecień Kinga_1 wizyta i planowanie udanego IVF
02 kwietnia Molla ogromna beta
02 kwietnia hope71 pozytywna wysoka beta!!!
03 kwietniaLawendowy Sen - wizyta przed udanym IVF
03 kwietnia dagnes78 wizyta przed udanym crio
18 kwiecien - Agapl - podgladamy zdrowego maluszka
kwiecień Asia_77 owocna stymulacja
kwiecień Martka udane crio
kwiecień TeQuila udane crio
kwiecień Dagnes przygotowania do owocnej stymulacji
kwiecień Malinuś udane crio
kwiecień poziomka2 udane crio
Marzec/kwiecień Fusun - owocna stymulacja
Maj/Czerwiec Lilia♥ - przygotowania do crio
Sierpień/Wrzesień - Lawendowy_Sen podarowanie przez klinikę dwóch chłopaków
25 marzec Sylwia1985 histeroskopia
25 marzec Roxii (11 dpt) wysoka beta!
25 marzec hola- jeszcze wyższa beta!
25 marzec mgielka- pierwsze usg
25 marzec madzialenak podglądanie zdrowego synka
25 marzec Quinnie: wizyta- kolejny raz zaczynam od nowa!!!
26 marzec avocado- pierwsze usg
26 marzec Ikasia - podglądanko pęcherzyków przed punkcją
27 marzec Asia_77 wizyta przed owocną stymulacją
28 marzec masia123 - wizyta przed owocną stymulacją
Marzec Kamryn owocna stymulacja
Marzec Aneszka81 owocna stymulacja
Marzec Darii owocna stymulacja
02 kwiecień Kinga_1 wizyta i planowanie udanego IVF
02 kwietnia Molla ogromna beta
02 kwietnia hope71 pozytywna wysoka beta!!!
03 kwietniaLawendowy Sen - wizyta przed udanym IVF
03 kwietnia dagnes78 wizyta przed udanym crio
18 kwiecien - Agapl - podgladamy zdrowego maluszka
kwiecień Asia_77 owocna stymulacja
kwiecień Martka udane crio
kwiecień TeQuila udane crio
kwiecień Dagnes przygotowania do owocnej stymulacji
kwiecień Malinuś udane crio
kwiecień poziomka2 udane crio
Marzec/kwiecień Fusun - owocna stymulacja
Maj/Czerwiec Lilia♥ - przygotowania do crio
Sierpień/Wrzesień - Lawendowy_Sen podarowanie przez klinikę dwóch chłopaków
Kinga_1
Witam Was wieczornie :-)
Ja dzisiaj i wczoraj odstresowywałam się przy książce. Spać mi wczoraj emek nie dał, a dzisiaj tato ( obaj zrobili mi pobudkę około 6.30, tato, że zmarzł, a miał w pokoju faktycznie 21 i 5 stopnia, a tak naprawdę chodziło mu o papierosy, że mu się skończyły, a emek, bo tak mu wyszło... masakra).
No i od wczoraj jestem na diecie i jak na razie nieźle mi idzie. Już nawet schudłam z 0,5 kg. No i nawet słodycze mnie nie kuszą ani inne rzeczy ( chociaż jestem maskaryczny łasuch).
A teraz zmykam pracować nad dokumentami.
MIŁEGO WIECZORA WSZYSTKIM ŻYCZĘ
ROXI - DOSTANIESZ KLAPSA ZA CZARNOWIDZTWO !!! MASZ DWIE KRESKI WIĘC JESTEŚ W CIĄŻY. NO I TEJ WERSJI SIĘ TRZYMAJMY. KONIEC KROPKA !!!
Ja dzisiaj i wczoraj odstresowywałam się przy książce. Spać mi wczoraj emek nie dał, a dzisiaj tato ( obaj zrobili mi pobudkę około 6.30, tato, że zmarzł, a miał w pokoju faktycznie 21 i 5 stopnia, a tak naprawdę chodziło mu o papierosy, że mu się skończyły, a emek, bo tak mu wyszło... masakra).
No i od wczoraj jestem na diecie i jak na razie nieźle mi idzie. Już nawet schudłam z 0,5 kg. No i nawet słodycze mnie nie kuszą ani inne rzeczy ( chociaż jestem maskaryczny łasuch).
A teraz zmykam pracować nad dokumentami.
MIŁEGO WIECZORA WSZYSTKIM ŻYCZĘ
ROXI - DOSTANIESZ KLAPSA ZA CZARNOWIDZTWO !!! MASZ DWIE KRESKI WIĘC JESTEŚ W CIĄŻY. NO I TEJ WERSJI SIĘ TRZYMAJMY. KONIEC KROPKA !!!
dagnes78
Roxi kochana, ja przeszłąm 3 ciąże pozamaciczne, wiec mogę się na ten temat wypowiedzieć. Pierwsza była najgorsza, najdłużej noszona przez którą straciłam jajowód, pamiętam jak w pierwszych tyg. trafiłam do szpitala z bólem w plecach!! DZIEWCZYNY bolały mnie plecy całą noc! tak jakby mi ktoś prądem tam dotykał, taki dziwny ból. Trafiłam na patologie ciaży, powiedziałam im że mogę być w ciąży (wcześniej robiłam testy) i tam badali mi bete codziennie która rosła! jak w normalnej ciąży! Nic jednak nie widzieli w macicy i.... wypisali mnie do domu w jajowodzie rowijał się dzidziuś któremu zaczęło bić serduszko. Dopiero jak pękł mi jajowód, to okazało się że to ciąża pozamaciczna była.... Za każdym razem miałam bóle, przy każdej z ciąż, bóle jakby parcie na stolec, takie pomieszane podbrzusze, macica, brzuch. Gdyby nie konowały, i to że trafiałam ciągle na beznadziejnych ginekologów, to może miałabym dziś jajowody i nie musiała tyle pieniędzy wydawać. Myślałam nawet żeby skarżyć szpital, w końcu to przez nich utraciłam jajowód, ale stwierdziłam że to walka z wiatrakami...
dagnes ale u mnie historia z pozamaciczną wyglądała bardo podobnie, tylko że mnie nic nie bolało, beta rosła, a w macicy nic nie było, lekarze szukali i szukali i znaleźc nie mogli zamiast działać to czekali niewiadomo na co. Dostałam zastrzyk który nie zadziałał aż wkońcu pekł jajowód i trzebabyło oprecyjnie go usunąć z tego co rozumiem Ty straciłaś obydwa? przykro mi bardzo kochana:-( ja też się tego boję że drugi raz mi się to przytrafi, mam nadzieję że ne...
Dziewczynki mam do Was bardzo ważne pytanie... Czy Was też boli/bolało w podbrzuszu tak jak przed okresem??? codziennie budzę się z koszmarnym bólem, a dzisiaj prawie cały czas z mniejszym lub większym nasileniem boli... Nie wiem mam wrażenie jakby zaraz miała dostać okres, chociaż nie plamię. :*
Ann84
HEJ DZIEWCZYNY
mimo mojej kilkudniowej nieobecności, cały czas jestem z Wami i czytam, co się u Was dzieje
Sylwia1985 - powodzenia Kochana na jutrzejszej histeroskopii
Roxii - nie trać nadziei; wierzę, że uda Ci się i zostaniesz już niebawem mamusia
hola- życzę ogromnego przyrostu
mgielka- niezapomnianych wrażeń na pierwszym usg
madzialenak - powodzenia na podglądanku Twojego Skarbka
Ja cały czas zbieram się do kupy, już się wydaje że w miarę jest ok, po czym za chwile łzy same napływają do oczu... to pewnie jeszcze chwile potrwa... dziś rozkręcił mi się okres... tak bolesnego okresu nie miałam już dawno; rano myślałam ze odjadę, nawet ketonal nie pomógł.... teraz w miarę dobrze, pomogła kolejna tabletka z rzędu. trza się wziąć w garść, bo jutro wracam do pracy do moich niesfornych 5 latków.
zapisałam się też w końcu na prawko,żeby zająć się czymś przez najbliższe miesiące.
dziewczyny, jest ciężko... odechciewa się wszystkiego... zastanawiam się ile jeszcze wytrzymam, czy dam rade... mamy zamiar w lipcu - sierpniu kolejny raz podejść... ostatni raz. więcej razy psychicznie chyba nie dam rady...
mimo mojej kilkudniowej nieobecności, cały czas jestem z Wami i czytam, co się u Was dzieje
Sylwia1985 - powodzenia Kochana na jutrzejszej histeroskopii
Roxii - nie trać nadziei; wierzę, że uda Ci się i zostaniesz już niebawem mamusia
hola- życzę ogromnego przyrostu
mgielka- niezapomnianych wrażeń na pierwszym usg
madzialenak - powodzenia na podglądanku Twojego Skarbka
Ja cały czas zbieram się do kupy, już się wydaje że w miarę jest ok, po czym za chwile łzy same napływają do oczu... to pewnie jeszcze chwile potrwa... dziś rozkręcił mi się okres... tak bolesnego okresu nie miałam już dawno; rano myślałam ze odjadę, nawet ketonal nie pomógł.... teraz w miarę dobrze, pomogła kolejna tabletka z rzędu. trza się wziąć w garść, bo jutro wracam do pracy do moich niesfornych 5 latków.
zapisałam się też w końcu na prawko,żeby zająć się czymś przez najbliższe miesiące.
dziewczyny, jest ciężko... odechciewa się wszystkiego... zastanawiam się ile jeszcze wytrzymam, czy dam rade... mamy zamiar w lipcu - sierpniu kolejny raz podejść... ostatni raz. więcej razy psychicznie chyba nie dam rady...
Roxi...ja cie chyba zastrzelę stara!! opowiem ci moja historie, chociaż wiem, ze milion razy już ja slyszalyscie, ale może ty akurat ominelas. babo... ja w 8dpt (miałam podanego jednego blastka) zrobiłam test wyszla bledzizna jakich mało...ale 9dpt po południu po pracy dostałam plamienia..wiec się zebrałam, pojechałam na bete, beta 45, wiec dosyć niska, no ale była. plamienie ustalo...za kilka dni pojawilo się krwawienie, ale beta wzrosla i to sporo...na usg już widać było mala kropeczke. przez chwile tez zwatpilam i tez rozumiem ciebie, bo jesteś po wielu przejściach, znam twoja historie. ale pomysl co ci pozostalo jak nie gleboka i mocna wiara w twoje/twojego maluszka/i nie daj mu odejść!! myśl pozytywnie...a jak ty nie będziesz, to obiecuje, ze ja będę za was dwojke...moja rada na jutro sprawdz sobie poziom progesteronu...bo on jest wazny, ja miałam troszkę za niski i dostałam dodatkowo dupka...także walcz i zapieraj się nogami i rekami o swoje dziecko! będzie dobrze!
dagnes78
Roxi, miałam to samo, jeszcze mi luteinę kazali brać po wypisie. Druga ciąża zakończyła się lepiej, bo trafiłam do szpitala do Poznania i tam dostałam tebletke która spowodowała poronienie. 3 natomiast zagnieździła się w jajowodzie który został, szybko to zdiagnozowano tym razem i mam jajowód po drenażu. Lekarz który mnie operował na wizycie już później powiedział mi że ten jajowod na pewno będzie niesprawny i niedrożny, więc pozostaje mi ivf. a w Łodzi prof. powiedział mi że nie zostawia się takich jajowodów, bo zwiekszaja one 5-krotnie ryzyko c.pozamacicznej. Nie martw się roxi, nie myśl że to pozamaciczna, uważam że jesteś w normalnej ciąży
reklama
Dziewczynki mam do Was bardzo ważne pytanie... Czy Was też boli/bolało w podbrzuszu tak jak przed okresem??? codziennie budzę się z koszmarnym bólem, a dzisiaj prawie cały czas z mniejszym lub większym nasileniem boli... Nie wiem mam wrażenie jakby zaraz miała dostać okres, chociaż nie plamię. :*
mayyka mnie nie bolało, ale miałam przykaz od lekarza,że w razie bóli mam brać nospę, dziewczyny brały nawet profilaktycznie - jeśli boli weź nospę i się nie martw bo bóle mogą być
Podziel się: