reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jesli jest dwucyfrowy to ok ale niski
Prolutex podskornie mozesz dodac
Albo duphaston doustnie dolozyc.
Jak sie z ktorejs strony slabo wchlania, to trzeba dodac z innej (doustnie, podskornie (prolutex), dopochwowo -podobno utrogestan najlepiej sie wchlania).
Myślisz że mogę sama dodać no duphaston? W sensie bez konsultacji? Bo lekarz mnie olewa. Jaka dawka?

Progesteron jest wydzielany skokowo. Może być różnie. Dołóż, nie zaszkodzi.
Miałaś cykl sztuczny ??? Ja zawsze miałam problem z prog na cyklu sztucznym pomimo końskich dawek leków i zastrzyków z prolutexu
Tak sztuczny cykl. Tzn pamiętasz jakie wartości miałaś? Pierwszy raz jestem w takiej sytuacji i już podwoilam dawkę luteiny i mam obawy ile jeszcze mogę zwiększyć. Czy nie można " przedobrzyc"?

Tak sztuczny cykl. Tzn pamiętasz jakie wartości miałaś? Pierwszy raz jestem w takiej sytuacji i już podwoilam dawkę luteiny i mam obawy ile jeszcze mogę zwiększyć. Czy nie można " przedobrzyc"?
Nie można przedobrzyć. Z tym że niektóre preparaty progesteronu jak duphason nie wychodzą we krwi więc wynik badania nie odzwiercia rzeczywistości. A nie ma.co brać za dużo. Napisz dokładnie co i jakie dawki bierzesz.

reklama
Dziewczyny, ja mam przed transferem luteinę 50mg pod język 3x2 oraz dopochwowo 100mg 3x2. Problem w tym że dzisiaj wypłynął ze mnie „glut” wyglądał jak nierozpuszczone tabletki :( to normalne? Boje się że się nie wchłania…

Do góry