reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja na samym początku ciąży jakoś 7- 10 tydzień ciągle miałam takie zwroty głowy. Brałam progesterone besinis, cyclogest i utrogestan. Wydaje mi się że to normalne na początku ciąży. A już szczególnie jeśli tyle progesteronu się bierze a ja brałam około 1100 jednostek. Teraz już jestem w 21 tygodniu i biorę tylko na noc cyclogest 400 (mam podejrzenie skręcającej się szyjki) i jest o niebo lepiej. Nie kreci mi się w głowie i zadko kiedy mam mdłości.
Jeśli masz takie zawroty głowy to mierz sobie ciśnienie czy jest w normie bo być może masz bardzo niskie i to dlatego.
Najlepiej połóż się chwilkę i odpocznij. To pomagaj. Nie wstawaj na siłę żebyś sobie krzywdy nie zrobiła. Napij się wody 😉 powinno pomóc
Ja w ciąży miałam niskie ciśnienie i lekkie zawroty głowy. Tu ewidentnie mam po lekach bo łapie mnie gdzieś koło godziny po przyjęciu lekow i trzyma Ok 30-40 minut. Potem spokój do kolejnej dawki. Ja mam 3x1 estrofem a luteiny 3x3 dowcipnej i progesteron besins 3x2 to w sumie razem będzie 1500 jednostek. Nie ma co się dziwić ze padam. W domu jak jestem to gdzieś legnę i jest git. Gorzej w pracy. Ale jakoś wytrzymuje.

reklama
Do góry