reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja na samym początku ciąży jakoś 7- 10 tydzień ciągle miałam takie zwroty głowy. Brałam progesterone besinis, cyclogest i utrogestan. Wydaje mi się że to normalne na początku ciąży. A już szczególnie jeśli tyle progesteronu się bierze a ja brałam około 1100 jednostek. Teraz już jestem w 21 tygodniu i biorę tylko na noc cyclogest 400 (mam podejrzenie skręcającej się szyjki) i jest o niebo lepiej. Nie kreci mi się w głowie i zadko kiedy mam mdłości.
Jeśli masz takie zawroty głowy to mierz sobie ciśnienie czy jest w normie bo być może masz bardzo niskie i to dlatego.
Najlepiej połóż się chwilkę i odpocznij. To pomagaj. Nie wstawaj na siłę żebyś sobie krzywdy nie zrobiła. Napij się wody 😉 powinno pomóc
Ja w ciąży miałam niskie ciśnienie i lekkie zawroty głowy. Tu ewidentnie mam po lekach bo łapie mnie gdzieś koło godziny po przyjęciu lekow i trzyma Ok 30-40 minut. Potem spokój do kolejnej dawki. Ja mam 3x1 estrofem a luteiny 3x3 dowcipnej i progesteron besins 3x2 to w sumie razem będzie 1500 jednostek. Nie ma co się dziwić ze padam. W domu jak jestem to gdzieś legnę i jest git. Gorzej w pracy. Ale jakoś wytrzymuje.

reklama
Do góry