Jedna w 75-90 cebtyl w 29tc 1560g chyba a druga przeskoczyła siatki centylowe 1860g. Tylko u syna tez tak było potem wracał potem znowu wyskakiwał. Poza tym nic mi nie mówią w tym szpitalu o tym jak długie są. Wszystkie badania idą bezpośrednio do lekarza. Jakiś papier dostałam z usg z tymi magicznymi skrótami, ale jakiś skromnyMoja sąsiadka urodzila blizniaki w 39tc, obaj sporo ponad 3kg wiec chyba różnie to bywa. Zawsze myslalam, ze jak blizniaki to malutkie, a tu widac niekoniecznie. Moja gin zawsze wage dzieci prawie idealnie oceniala na podstawie usg, cjoc wiaodmo - w pojedynczej ciazy na pewno latwiej.
Moje obie urodziły sie 49cm i ubranka na 50xm sluzyly im miesiąc.
W ktorym centulu sa Twojej dziewczyny?
Ponoć jak różnica jest za duza między płodami to wskazanie do cesarki jest. Teraz mam isc na usg i jeszcze szyje będą oglądać. Mi mówiła, ze oni czekać nie będą dłużej niż 37tc bo to niebezpieczne. Nawet jak będę dobrze się czuła. A raczej myśle, ze szyjka nie wytrzyma do 39tc. Syna urodziłam w 38tc to z bliźniakami będzie wcześniej, poza tym miałam szytą szyjkę po porodzie to ponoć sprzyja rozwieraniu