reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tak Ja, obecnie 12 dpt i wszystko jak na razie idzie w dobrym kierunku. Jakie dawki proga dostałaś?
Ile dni przed krio miała zastrzyk na pęknięcie, bo ja jutro rano mam go wziąć i od popołudnia progesteron. Jutro w popołudniu crionone, a wieczorem 2 lutinus. Od poniedziałku też rano ten crionone.

Ile dni przed krio miała zastrzyk na pęknięcie, bo ja jutro rano mam go wziąć i od popołudnia progesteron. Jutro w popołudniu crionone, a wieczorem 2 lutinus. Od poniedziałku też rano ten crionone.
5dni przed transferem ovitrelle na pęknięcie miałam i od tego czasu brałam progesteron i estradiol na takim samym poziomie jak teraz. Tj 3xcyclogest do pochwowo, 3x duphaston, 1x prolutex(zaszczyki)

A kiedy później mogą mi zrobić transfer ? Od czego to zależy ? Bo jak zapytałam to doktorek powiedział że za szybko bym wszystko chciała wiedzieć [emoji1787]
Z reguły odraczają transfer na miesiąc . To wszystko zależy od Twoich hormonów , jajników itd . Uwierz mi ze warto poczekać . Zarodki nic na mrożeniu nie tracą a Twój organizm się zregeneruje bo nie wiem czy sobie zdajesz sprawę ale nasz organizm dostaje porządnie w dupe podczas stymulacji . Dzidziuś potrzebuje zdrowego , przytulnego miejsca i zdrową mamusie . Będzie dobrze 💪😍

Zgadzam się :p niestety stres cały czas towarzyszy a jestem już po wizycie serduszkowej, ale za to czekam na pierwsze badania genetyczne
I jak radzisz sobie ze stresem?
Powiedzcie mi jak to jest. Usg dopochwowym- czy rzeczywiście to prawda że nie jest wskazane częste jego robienie przy wczesnych ciążach? Zastanawiam się czy zrobić kontrolna betę w poniedziałek? 🤔Chyba będę spokojniejsza... I jeszcze jedno jak liczymy ciąże po krio transferze od ostatniej miesiączki czy od transferu?

reklama
Zgadzam się :p niestety stres cały czas towarzyszy a jestem już po wizycie serduszkowej, ale za to czekam na pierwsze badania genetyczne
Święta racja 😔jak byłam na serduszkowym i było wszystko ok, odetchnęłam i mówię do lekarza, że lekarz stres już powoli schodzi ze mnie, na to on "Daliśmy komuś nowe życie i od tej chwili niepokój, stres, obawy o swoje dziecko, na różnych etapach jego życia, będą towarzyszyły Pani aż do końca swoich dni". Eh to prawda 😔 właśnie moje dziecko pojechało z klubu na turniej to Wrocławia, mieli wrócić o 15.00, dzwoniłam już 3 razy i głucha cisza, trener też nie odbiera, no zaraz eksploduje 🤯 bądź dostanę sra*czki

Do góry