reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja się pytałam o to ale po serduszkowym i nie jest,
I jak radzisz sobie ze stresem?
Powiedzcie mi jak to jest. Usg dopochwowym- czy rzeczywiście to prawda że nie jest wskazane częste jego robienie przy wczesnych ciążach? Zastanawiam się czy zrobić kontrolna betę w poniedziałek? 🤔Chyba będę spokojniejsza... I jeszcze jedno jak liczymy ciąże po krio transferze od ostatniej miesiączki czy od transferu?
Ja się pytałam ale na serduszkowym i nie jest. Tobie pewnie chodzi o szybsze skontrolowanie, w mojej klinice każą się zgłaszać dopiero na serduszkowe, pytanie dlaczego? Może wcześniej nie chcą bo często dochodzi do poronień albo faktycznie USG w tych pierwszych dniach może być szkodliwe ale nie wiem, nie pytałam 🤷‍♀️chociaż nie chce mi się w to wierzyć

reklama
Dziewczyny czy któraś któraś was bierze progesterone besins? Ja jakieś 30 po wzięciu mam takie zawroty głowy że stać na mogę. Trwa to jakieś 30 minut i się uspokaja. Czy to normalne? I czy którejś z was lekarz kazał rozgryzać te kaspulki?

Dziewczyny czy któraś któraś was bierze progesterone besins? Ja jakieś 30 po wzięciu mam takie zawroty głowy że stać na mogę. Trwa to jakieś 30 minut i się uspokaja. Czy to normalne? I czy którejś z was lekarz kazał rozgryzać te kaspulki?
Ja to brałam do bodajże dwóch transferów. Ale nic mi nie było. Jak rozgryzać??? Je można stosować doustnie? Ja brałam dopochwowo

Tego akurat nie biorę, ale po progesteronie generalnie może być takie samopoczucie, dzisiaj u mnie też fatalne samopoczucie 😒😒😒

A myślałaś o podejściu do IVM w jakim stadium była reszta komórek? Bo pęcherzyków masz duzo jeżeli są w stadium MI te komórki w nich a nie GV to można je dohodowac w labie i po 24h zaplodnic.

Czytałam o tej metodzie, ale już nie mamy kasy na kolejne próby. Założenie były 4 i 4 się odbyły.

Nie wiem w jakim stadiu były, nie wiem czy to jest napisane...

Ta kobieta dr (nie dr prowadzący) to tylko powiedziała, że nic nie, że jest wada i sie nic nei zrobi i nara nastepny prosze. Na tej zasadzie wizyta.

A jednak jest napisane jaka dojrzałość ich była - nawet nie wiedziałam.

Przy 1 podejściu
1 MII
1 MI
1GV
2 Liza
0 Atypowe

Przy 3 podejściu było
0 MII
3 MII
5 GV
0 Liza
0 Atypowe

Teraz akutalnego raportu nie dostałam jeszcze.

reklama
Ja go zawsze brałam, zawroty głowy i otumanienie to normalka u mnie, miewałam nawet do godziny czasu... po jakimś czasie minęło, jak organizm się przyzwyczaił, z tego co pamiętam to po kilku tygodniach, jak go przyjmowałam naokrąglo w ciąży. Ale ma wieczór cieszyłam się, że go biorę bo szybko zasypiałam 😃

Do góry