reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tak Ja, obecnie 12 dpt i wszystko jak na razie idzie w dobrym kierunku. Jakie dawki proga dostałaś?
Ile dni przed krio miała zastrzyk na pęknięcie, bo ja jutro rano mam go wziąć i od popołudnia progesteron. Jutro w popołudniu crionone, a wieczorem 2 lutinus. Od poniedziałku też rano ten crionone.

Ile dni przed krio miała zastrzyk na pęknięcie, bo ja jutro rano mam go wziąć i od popołudnia progesteron. Jutro w popołudniu crionone, a wieczorem 2 lutinus. Od poniedziałku też rano ten crionone.
5dni przed transferem ovitrelle na pęknięcie miałam i od tego czasu brałam progesteron i estradiol na takim samym poziomie jak teraz. Tj 3xcyclogest do pochwowo, 3x duphaston, 1x prolutex(zaszczyki)

A kiedy później mogą mi zrobić transfer ? Od czego to zależy ? Bo jak zapytałam to doktorek powiedział że za szybko bym wszystko chciała wiedzieć [emoji1787]
Z reguły odraczają transfer na miesiąc . To wszystko zależy od Twoich hormonów , jajników itd . Uwierz mi ze warto poczekać . Zarodki nic na mrożeniu nie tracą a Twój organizm się zregeneruje bo nie wiem czy sobie zdajesz sprawę ale nasz organizm dostaje porządnie w dupe podczas stymulacji . Dzidziuś potrzebuje zdrowego , przytulnego miejsca i zdrową mamusie . Będzie dobrze 💪😍

Zgadzam się :p niestety stres cały czas towarzyszy a jestem już po wizycie serduszkowej, ale za to czekam na pierwsze badania genetyczne
I jak radzisz sobie ze stresem?
Powiedzcie mi jak to jest. Usg dopochwowym- czy rzeczywiście to prawda że nie jest wskazane częste jego robienie przy wczesnych ciążach? Zastanawiam się czy zrobić kontrolna betę w poniedziałek? 🤔Chyba będę spokojniejsza... I jeszcze jedno jak liczymy ciąże po krio transferze od ostatniej miesiączki czy od transferu?

reklama
Zgadzam się :p niestety stres cały czas towarzyszy a jestem już po wizycie serduszkowej, ale za to czekam na pierwsze badania genetyczne
Święta racja 😔jak byłam na serduszkowym i było wszystko ok, odetchnęłam i mówię do lekarza, że lekarz stres już powoli schodzi ze mnie, na to on "Daliśmy komuś nowe życie i od tej chwili niepokój, stres, obawy o swoje dziecko, na różnych etapach jego życia, będą towarzyszyły Pani aż do końca swoich dni". Eh to prawda 😔 właśnie moje dziecko pojechało z klubu na turniej to Wrocławia, mieli wrócić o 15.00, dzwoniłam już 3 razy i głucha cisza, trener też nie odbiera, no zaraz eksploduje 🤯 bądź dostanę sra*czki

Do góry