reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Witajcie dziewczyny :) Może któraś z Was coś mi podpowie, doradzi bo dostaję w głowę...
Zostałam zakwalifikowana do In vitro ze względu na czynnik jajowodowy. HSG wyszło ok, ale na początku roku miałam ciążę pozamaciczną, jako dziecko przeszłam ostry stan zapalny. Poza tym wszystkie wyniki miałam dobre, owulacja prawidłowa w każdym cyklu (chodziłam na monitoring).
Obecnie jestem podczas stymulacji, AMH przed stymulacją wynosiło 1,98 a mam 27 lat. Niestety moje pęcherzyki nie rosną tak jak się spodziewano... W 7 dc podwyższono mi dawkę Puregonu do 200j. Od wczoraj (9 dc) przyjmuję dalej Puregon 200j + Cetroide. Wynik Estradiolu z 9 dc to 1322,0 pg/ml, mam 7 pęcherzyków. Lekarz zasugerował że to może nie być czynnik jajowodowy... Jak to wyglądało u Was?
Pierwsza stymulacja jest trochę taka nie wiadomą bo lekarz nie wie jak zareagujesz na leki więc daje taką zachowawcza dawkę leków przynajmniej tak było w moim przypadku Ale wydaje mi się że 7 pęcherzyków w 7dc to jest dobry wynik jesteś młodziutka i pewnie będą zapładniać tylko 6 komórek ??

Nie, dlaczego? Powinnam?
Czujesz coś? Ja cały czas. Mam nadzieję że to dobre objawy, bo nigdy takich nie miałam
Kiedy masz wynik?
No ponoć że trzeba odstawić a ja już wszystko odstawiłam alkocholizm papierosy koka hasz lsd, 😁ale no kuźwa kawy nie potrafię jedyna moja przyjemność - choć ogranicYlam do kawy z 1 łyżeczki a i tak mam wyrzuty sumienia 😜
Czuje cały czas to chyba macica się rozrasta, czasami zastanawiam się czy sobie nie krecam już 🙈🙉 ale najgorzej jak mnie w nocy zaczyna ciągnąć to aż od kręgosłupa i na boku spać wtedy nie mogę dramat a to dopiero 4 tydzień 🤦‍♀️mimo że faktyczny to dopiero tydzień 😜😍

Odejdzie z tego świata.
Sama już nie wiem. Może będę musiała się męczyć do śmierci żeby potem było lepiej?
Muszę na razie zapomnieć. Nie mam sił na to. Nie chcę teraz in vitro. Nie wiem kiedy będę gotowa
Tule mocno :-* pamiętaj nie ma w tym twojej winy.

No ponoć że trzeba odstawić a ja już wszystko odstawiłam alkocholizm papierosy koka hasz lsd, 😁ale no kuźwa kawy nie potrafię jedyna moja przyjemność - choć ogranicYlam do kawy z 1 łyżeczki a i tak mam wyrzuty sumienia 😜
Czuje cały czas to chyba macica się rozrasta, czasami zastanawiam się czy sobie nie krecam już 🙈🙉 ale najgorzej jak mnie w nocy zaczyna ciągnąć to aż od kręgosłupa i na boku spać wtedy nie mogę dramat a to dopiero 4 tydzień 🤦‍♀️mimo że faktyczny to dopiero tydzień 😜😍
Ja tez pije kawę tylko przeszłam na ricore. Kawę można w ciąży tylko jedną z dwóch łyżeczek maks. Nie dajmy się zwariować ;-)

reklama
Do góry