reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

W pierwszej ciąży smigalam do końca. W drugiej większość czasu leżałam, pod koniec ciąży z każdym krokiem czułam bardzo nieprzyjemny nacisk dziecka na pęcherz, uczucie jakby maluch chciał wypaść. Ja do ciąży chyba średnio się nadaje.
Moj dowcipny gin,mowi ,ze ja bym mogla cale zycie w ciazy chodzi,bo pomimo wieku przechodze to lepiej niz nie jedna 25 latka.😊
Mi juz odobiscie wystarczy.chociaz bardzo sie ciesze,ze nic zlego sie nie dzieje,rodze zdrowe dzieci.Czlowiek tego nie docenia na codzien,a bywa calkiem inaczej🙄

reklama
Dziewczyny dostałam okresu pomimo barania tabletek jednoskładnikowych. Nie bardzo wiem co robić. Mam wizytę u mojej ginekolog w środę. Myślę sobie jeśli będzie cienkie endometrium to odstawie leki i zacznę brać estrofem. Jak będzie grube to zaczekam na normalny okres.

Ja z blizniakami mialam o tyle dobrze ze nic poznizej 1,20 cm nie platalo sie mi miedzy nogami.wiec mialam spokoj totalny.Teraz jestem w czarnej doopie ze wszystkim😂gdyby nie app ,to bym nie wiedziala ktory to tydzien🙊
Wiesz jak nie masz żadnych komplikacji z krwawieniami czy szyjka do możesz sobie pozwolić na funkcjonowanie.. Ja jak trafiłam do szpitala i musiałam potem lezec to też zostalam w czarne d... bo syn szkoła i też potrzeba mu czas poświęcić wiec kombinowaliśmy bardzo, mąż na kilka tygodni rzucił pracę, potem przyleciała mama, teraz teściowa. Z odbieraniem i zawożeniem do szkoły sporo znajomi i sąsiedzi pomogli.. Nie mogłam ryzykować..

Wiesz jak nie masz żadnych komplikacji z krwawieniami czy szyjka do możesz sobie pozwolić na funkcjonowanie.. Ja jak trafiłam do szpitala i musiałam potem lezec to też zostalam w czarne d... bo syn szkoła i też potrzeba mu czas poświęcić wiec kombinowaliśmy bardzo, mąż na kilka tygodni rzucił pracę, potem przyleciała mama, teraz teściowa. Z odbieraniem i zawożeniem do szkoły sporo znajomi i sąsiedzi pomogli.. Nie mogłam ryzykować..
Tego sie najbardziej balam.Ale na szczescie,odpukac jest spokoj.
Dobrze,ze macie pomoc.🧡

Dziewczyny dostałam okresu pomimo barania tabletek jednoskładnikowych. Nie bardzo wiem co robić. Mam wizytę u mojej ginekolog w środę. Myślę sobie jeśli będzie cienkie endometrium to odstawie leki i zacznę brać estrofem. Jak będzie grube to zaczekam na normalny okres.
Plmienia i krwawienia przy jednoskładnikowych tabletkach sa nornalne, to nie okres, bo jestes na tabsach...

Wczoraj płakał nawalony jak szpadel 😜. A dziś? On jest chyba bardziej ostrożny w marzeniach niż ja😔
Tym bardziej za mu zakazałam się cieszyć 😎
Mój to w końcu nie wiedział czy jestem w ciąży 😂 ciągle gadałam nic z tego nie będzie i u trzech ginekologów z tymi plamieniami byłam😂 do mojego dotarło jak przyszły wyniki badań po prenatalnych, tak gdzieś w okolicach 16 tc.

Wczoraj płakał nawalony jak szpadel [emoji12]. A dziś? On jest chyba bardziej ostrożny w marzeniach niż ja[emoji17]
Tym bardziej za mu zakazałam się cieszyć [emoji41]
Fredzia, ciesz sie. Troszeczkę, ostroznie, ale sie ciesz. Przecież jest dobrze cholercia no [emoji8]
Ja na kazde usg na poczatku szlam jak na skazanie zasiadałam na fotelu czekajac na zle wiesci. Zawsze miałam za to zjebke od gin...

reklama
Mi wszystko dali w klinice, na własną rękę nic nie biore. Robiłam tylko parę badań na trombofilie, nic mi nie wyszło, ale wiem że jest jeszcze parę innych, które na ogół są w tych pakietach. U mnie te wszystkie leki to bardziej na zasadzie lepiej brać niż stracic zarodek lub ciążę, bo każdy zarodek jest na wagę złota
No to u mnie było inaczej :-) w pierwszej ciąży lekarz z tej samej kliniki wypisał mi po becie heparynę i accard wcześniej. Drugi złapał się za głowę i kazał odstawić heparynę ( brałam 2 dni). Stwierdził, ze dla mojego spokoju zostawi ten accard ale to była dawka 75mg jak się dowiedziałam to na zakrzepy trzeba 2x75mg. U mnie nic nie wskazywało na problemy z krzepliwością. Mimo, to kiedyś w klinikach na zapas podawano sterydy, heoaryne, accard.No, ale to po kilku nieudanych transferach. Teraz nie było szans nawet na accard bo jeszcze homocysteine nawet badali i ok. Ja trochę nie rozumiem podawania leków na zapas. Bo to są leki a nie cukierki. A to był twój pierwszy transfer? Bo to tez zmienia postać rzeczy. Czasem niby nie ma wskazań, ale kto wie może pomoze..

Do góry