JestemMama!
Fanka BB :)
Spokojnie, nie przepraszaj. Jak mogę to pomogę zawszeDziękuję przepraszam
![Winking face :wink: 😉](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f609.png)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Spokojnie, nie przepraszaj. Jak mogę to pomogę zawszeDziękuję przepraszam
Tak jak pisałam wcześniejTak, ja to miałam chyba ze 20 stron umowy, że nie ma gwarancji że wszystko będzie ok i prenatalne są nadal konieczne.
Bardzo ładne:-) w pełni rozprężone blastocysty jeszcze z otoczki nie wychodzą. W starej nomenklaturze to 4AA i 4AB czyli A to komórki z których powstanie ciało zarodka, dobrze rokuje bo większość zarodków z A jest zdrowa genetycznie. Ale wiadomo pewniaków nie ma. Druga literka to komórki z których powstaną lozysko od A do C, lub od 1 do 3. Im lepsza cyferka, literka 1-A tym większe szanse na implantację bo komórki gęsto upakowane i jest ich duzo :-) 2-B czyli mniej komórek, luźniej upakowane albo niesymetryczne. Ogółem 2 czyli B tez jest ok :-) ale bez PGD to tylko konkurs pięknościDzwonili z labo. Mam 3 blastocysty. 4.1.1 i 4.1.2 - ktoś rozszyfruje? pani mówi ze bardzo ładne![]()
Pgd? Co to? Badanie genetyczne? My jesteśmy z mężem zdrowi tylko ja nie mam jajowodów po operacji i „zniszczona” macice wiec może być problem z zagnieżdżenie. Licze na to ze genetycznie będzie dobrze. Bardziej boje się zagnieżdżenia czy się uda. A jescze jeden zarodek został zamrożony w 4 dobie bo zaczął wychodzic z otoczki- ktoś coś po ludzku wytłumaczy. Wy jesteście tutaj skarbnica wiedzy.Bardzo ładne:-) w pełni rozprężone blastocysty jeszcze z otoczki nie wychodzą. W starej nomenklaturze to 4AA i 4AB czyli A to komórki z których powstanie ciało zarodka, dobrze rokuje bo większość zarodków z A jest zdrowa genetycznie. Ale wiadomo pewniaków nie ma. Druga literka to komórki z których powstaną lozysko od A do C, lub od 1 do 3. Im lepsza cyferka, literka 1-A tym większe szanse na implantację bo komórki gęsto upakowane i jest ich duzo :-) 2-B czyli mniej komórek, luźniej upakowane albo niesymetryczne. Ogółem 2 czyli B tez jest ok :-) ale bez PGD to tylko konkurs pięknościtrzymam kciuki :/)
jeśli wcześniej nie mieliście kilku poronień niewiadomego pochodzenia, lub nie było wad genetycznych płodów, a u Was nie ma zdiagnozowanego nieprawidłowego kariotypu to przy pierwszym razie nie myślałabym o pgd (badanie genetyczne zarodków) - oczywiście jeśli ktoś ma kasę to jak najbardziej, ale mało tutaj u nas jeffów bezosówP
Pgd? Co to? Badanie genetyczne? My jesteśmy z mężem zdrowi tylko ja nie mam jajowodów po operacji i „zniszczona” macice wiec może być problem z zagnieżdżenie. Licze na to ze genetycznie będzie dobrze. Bardziej boje się zagnieżdżenia czy się uda. A jescze jeden zarodek został zamrożony w 4 dobie bo zaczął wychodzic z otoczki- ktoś coś po ludzku wytłumaczy. Wy jesteście tutaj skarbnica wiedzy.
A i muszę pochwalić novum ze maja przemiłe te osoby które dzwonią z labo. Ja zawsze rycze.
dziewcYny a w moim przypadku macicy po przejściach lepiej waszym zdaniem podać najpierw 5 dniowy zarodek czy 3 dniowy?