reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny jaką dawkę progesteronu brałyście po taransferze??? Ja na 2x dziennie duphaston i 3x dziennie dopochwowo lutins, i tak sobie myślę czy to nie mało aby??

Dziewczyny jaką dawkę progesteronu brałyście po taransferze??? Ja na 2x dziennie duphaston i 3x dziennie dopochwowo lutins, i tak sobie myślę czy to nie mało aby??
Ja po pierwszym świeżym miałam tylko 3 razy 200mg dopochwowo
A po crio w Holandii nie zalecaja w ogóle, biorę sobie dla pewnosci raz dziennie rano 200mg
badałam przed tym transferem( bo sie naczytalam ile w Polsce zalecaja :o) I bez tabletek w drugiej fazie cyklu miałam 47... więc chyba mój organizm sobie radzi z produkcją, taką mam przynajmniej nadzieję,

Ja po pierwszym świeżym miałam tylko 3 razy 200mg dopochwowo
A po crio w Holandii nie zalecaja w ogóle, biorę sobie dla pewnosci raz dziennie rano 200mg
badałam przed tym transferem( bo sie naczytalam ile w Polsce zalecaja :o) I bez tabletek w drugiej fazie cyklu miałam 47... więc chyba mój organizm sobie radzi z produkcją, taką mam przynajmniej nadzieję,
ale transfer miałaś na cyklu naturalnym? Przy sztucznym cyklu nie ma owulacji , ciałka żłótego i progesteronu.

U nas to samo było w innych klinikach nawet bez in vitro spisali nas na straty a Zamora był tak pewny siebie, że cały czas mnie przekonywał, że od niego wyjdę w ciąży w ciągu tych 3 podejść refundowanych. Może chciał nam dodać wiary w ten sposób, nie wiem ale wierzył do końca nawet po pobraniu tej 1 komórki jak poszłam i zapytałam co dalej bo przecież wiadomo, że z 1 to się nie uda a on na to, że będę w ciąży z tej 1 bo nie takie ciąże miał 🙂
No wlasnie u mnie tez tylko z jednej komorki. Ja nie mam szans na stymulacje i nawet na 2 kom, i tak po stymulacji dawali mi szanse na minimum jedna, a udalo sie na wlasnym cyklu i ominely mnie dzieki Bogu te wszystkie menopury itp.
a mam pytanie do Ciebie? Czy pamietasz kiedy po udanym transferze pozwolili wspolzyc? Ja cisnienia nie mam, w ogole mi sie nie chce, bo mysle tylko jakie leki wziac i kiedy, a poza tym mam tam napchane cyclogestu🤣 ale moj facet juz ledwie daje rade😀🤣

W Invimedzie 3 lata temu mialam lutinus 3 x dz po 3 tabl (masakra byla takie podraznienie pochwy mialam) do tego duphaston 2 x dz estrofem 3 x dz. Teraz w Novum dostalam prolutex 1 zastrzyk dziennie w brzuch, cyclogest 400 mg na noc, luteina podjezykowa 3 x dz po 2 tabl. Ale z obawy przed niskim progesteronem bo mi spadl ostatnio ostatecznie biore cyclogest 3 x dziennie (niestety kosztuje ale zero reakcji alergicznej jak przy lutinusie), luteina podj 3 tabl rano i wieczorem a 2 w poludnie i dolozylam duphaston 2 x dz (ale ten trzeba pamietac ze w badaniu krwi nie wyjdzie, bo to syntetyczny progesteron)

reklama
Do góry