reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny a ja tak siedzę i myślę o tych moich nieudanych transferach. Zostały mi 1 blastka. Przypomnę po pierwszej procedurze miałam 6 zarodkow, podane miałam 2 trzydniowe i mam córeczkę, teraz miałam 3 criotransfery ( 2 blastki i 1 trzydniowiec) i dupa. Dziewczyny co ja mam zbadać? Ogólnie u nas problem z nasieniem, mężowi test Mar wyszedl 100% i po tym nas na in vitro skierowali. Ja mam niedoczynności tarczycy, podkontrola lekarza.

reklama
Cześć dziewczyny Mam pytanie czy któraś z was miała problemy jakiekolwiek po zażywaniu leków przepisanych przez lekarza? Dzisiejszy dzień to był masakra dostałam potwornego bólu macicy i jajników, boli mnie całe podbrzusze tak że ciężko mi rstac czy chodzić 😫 jeszcze tak nigdy nie miałam 😫czy taki ból jest normalny przy tym zestawie lekow( cyclogerst, prolutex, estrofem, accofil, duphaston) zauważyłam że ustępuje mi tylko w momencie kiedy przyjmuje cyclogest.. Miałyście podobne efekty uboczne?

Hej dziewczyny,
U mnie aktualizacja, w sumie siedzę w pracy i popłakuję. Otrzymałam telefon z laboratorium i z 12 zapłodnionych komórek 2 osiągnęły dojrzałość (5 doba) i zostały wysłane na genetyczne, 3 nie zapłodniły się, 7 wykazuje aktywność i będą jeszcze obserwować 6 i 7 dobę, ale wg mnie nie rokuje to dobrze. Przez badania genetyczne obawiam się, że nic mogę nie mieć do transferu. Spodziewałam się dużo lepszego wyniku 😭

Hej dziewczyny,
U mnie aktualizacja, w sumie siedzę w pracy i popłakuję. Otrzymałam telefon z laboratorium i z 12 zapłodnionych komórek 2 osiągnęły dojrzałość (5 doba) i zostały wysłane na genetyczne, 3 nie zapłodniły się, 7 wykazuje aktywność i będą jeszcze obserwować 6 i 7 dobę, ale wg mnie nie rokuje to dobrze. Przez badania genetyczne obawiam się, że nic mogę nie mieć do transferu. Spodziewałam się dużo lepszego wyniku 😭
Jaka procedura była wybierana do zapłodnienia komórek? Icsi czy lepsza?

Nie stresuj się kochana, jeszcze nic nie jest przecież przesądzone.

Ojej.. To dobrze, że jutro ta punkcja skoro jest tyle niedojrzałych? A jak zniosłaś stymulacje?
Ale wlasnie są niedojrzałe bo punkcja za szybko :) Ale estradiol zbyt duzy wiec nie mogą dluzej cEkac. Ja się nie znam. Słucham lekarzy. Wiem tylko ze już ledwo chodzę tak boli mnie brzuch. Byle do jutra…

Hej dziewczyny,
Moim zdaniem nie jest źle, masz już 2 blastki i 7 oczekujących pełnej dojrzałości... nie wiem jaki jest Twój wiek i oczekiwania, ale finalnie możesz mieć dobry wynik jak dołącza jeszcze kolejne blastki, czego Ci życzę 😀

reklama
Moim zdaniem nie jest źle, masz już 2 blastki i 7 oczekujących pełnej dojrzałości... nie wiem jaki jest Twój wiek i oczekiwania, ale finalnie możesz mieć dobry wynik jak dołącza jeszcze kolejne blastki, czego Ci życzę 😀
37 lat, liczyłam na 4 gotowe do transferu, co dawałoby mi poczucie bezpieczeństwa. Ze względu na wiek myślę o jednym dziecku.

Do góry