Punkcja to punkcja i nic innego robic nie będą. Musza pobrać komórki/ nakłuć pecherzyki bo przyjęłaś zastrzyk na dojrzewanie od tego zastrzyku 36h i popękają pecherzyki same. Dlatego punkcja jest na konkretna godzine ( zawsze jest jakiś zapas). Przed punkcja nic nie pijemy nie jemy. Z piciem to chyba zależy o której godzinie. Zgłosić anestezjolog gdyby po narkozach występowały mdłości. Podadzą odrazu leki przeciw wymiotne. Weź skarpetki na salach „operacyjnych” jest klima i może być Ci zimno w czasie punkcji. Cienka maseczka ma mazak bo mi tylko nosa odsłonili a wszystko w maseczce. Chyba tyle..reszta dziewczyny napisały. Ja nie malowałam się, ale dezodorant itp to tak. Nigdy to nie zaszkodziło. Jeszcze pytanie ile tego na siebie nakładasz..?! Czy flakon perfum czy troszkę psikniesz za uchem. Tak samo z makijazem. I paznokcie nie mogą być pomalowane.Dziewczyny u mnie jutro punkcja. Jak się przegotować? czy u was trzeba było mieć swoja piżamę np? jakaś wodę po zabiegu? na co zwrócić uwagę przy wypisie? co w nim powinno sie zawierac?
czy moze byc tak że nie pobiorą pęcherzyków? czy mogą jakies inne zabiegi na macicy zrobić przy okazjhi? jak to u was wyglądało?