reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Implantuje się kropek, widać mocno się wgryza 🥰💓💓💓
Wydaje mi się ze kropek już się wgryzł . @Szyszka99 miała blastke z 6 z przodu wiec powinna się szybciutko zaimplantować . W 1,2 dniu po transferze . @Szyszka99 kochana duze zmiany następują w organizmie . Jeszcze nie raz Cię pociągnie i nie raz zakłuje . Mnie co prawda bolało w pierwszych 2 dniach i brałam 1 nospe dziennie i magnez . Staraj się wypoczywać . Nie stresować . Nie denerwować na zapas . Lekow żadnych na własna rękę nie bierz jeśli lekarz ci ich nie polecał - nie sugeruj się zawsze nami . Każda z nas inaczej różne etapy przechodzi .Jeśli masz wątpliwości najlepiej skonsultuj je z lekarzem prowadzącym . Mocne kciuki ✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻

reklama
ja dziś 33.1 i zaklinam i czaruję ją co by się nigdzie nie wybierała jeszcze:) Ale jak widać u Ciebie, jednak cś dają radę zrobić. No i już 35 to zawsze coś. Macie sterydy podane co nie? to już w ogóle bezpieczniej.
Tak 2 dawki wzięła w 29 tc
Teraz 2 dawki przypominające w 34 tc.
Lekarze mówią że to nie Atosiban że to siła podświadomości 😂😂😂😂😂😂
Nie wyjdziesz dziś bo ja Tak mówię i kropka 😉

Dziewczyny na co jest ten intralipid? Ja mam mieć jakiś wlew przed transferem ale nie zapytałam o nazwę, tłumaczyła mi tylko, że jest on na pobudzenie tych komorek NK w endometrium.
Intralipid jest na obniżenie NK w macicy. Może pomóc w zagnieżdżeniu zarodka...
Na pobudzenie prawdopodobnie proponowała Ci accofil albo podobną substancję, np neupogen.

Dziewczynki. Dzwonilam dzis do internisty odnosnie tego mojego nieszczesnego kleszcza... zalecil mi antybiotyk Unidox Solutab 2 tabl jednorazowo dzis. Ale czytam ulotke i widze ze w przypadku planowania ciazy powinno sie dopytac lekarza czy mozna.. on mnie nie pytal czy jestem w ciąży ani czy planuje. Transfer mam miec pod koniec lipca. Myslicie, zeby zazyc?
Ja juz chyba swiruje od tego in vitro 🤯 juz niedlugo bede sie bala zazyc witamine C...

Tak jest mój dr też tak mówił można brać Acoffil lub właśnie te wlewy z intalipidu ... To wszystko jest na poprawę komórek NK
Ale jak to jest dokładnie 🤔🤔🤔🤔
Tego nie stosuje się zamiennie, bo mają przeciwstawne działanie. Czyli mogą zalecić jedno albo drugie, ale zależnie od sytuacji.
No i Paśnik mi tłumaczył, że są dobre NK i złe NIK... Accofil powoduje takie zwiększenie leukocytów, że z krwi przenikają do macicy i tak pomagają w implantacji i utrzymania zarodka. Itralipid wycisza te komórki, które zwalczają zarodek...

reklama
Dziewczynki. Dzwonilam dzis do internisty odnosnie tego mojego nieszczesnego kleszcza... zalecil mi antybiotyk Unidox Solutab 2 tabl jednorazowo dzis. Ale czytam ulotke i widze ze w przypadku planowania ciazy powinno sie dopytac lekarza czy mozna.. on mnie nie pytal czy jestem w ciąży ani czy planuje. Transfer mam miec pod koniec lipca. Myslicie, zeby zazyc?
Ja juz chyba swiruje od tego in vitro 🤯 juz niedlugo bede sie bala zazyc witamine C...
Ja bym zażyła, zawsze tak robię jak mam kleszcze i biorę jednorazowo. Do końca lipca sporo czasu to nie powinno mieć w ogóle wpływu, a gorzej złapać boreliozę na prawdę!

Do góry