reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Wszystkie macie lutinusa tylko nie ja :p ale ta pod jezyk bedziesz brala równo z ta dowcipną? bo mi chodzi o to czy taka duża dawka sie wchłonie czy tego nie trzeba podzielic...
Tak, będę brała razem, zawsze tak brałam i takie mam zalecenia 😊
Poza tym kto by pilnował 6 różnych godzin przyjmowania leków 😉

reklama
Ja nie mam lutiniusa i nie rozumiem zachwytów nad nim. Kiedyś go brałam i tak samo mi się ciulowo przyswaja jak każdy inny🤷
A u mnie właśnie bardzo podbija proga... Luteinę musiałabym brać jak cukierki, ale fakt, jest dużo droższy... Wiele dziewczyn narzeka na uczulenie po luteinie dopochwowej... Ja nigdy nie próbowałam, więc nie mam pojęcia czy mam czy nie...

Skoro mowa o progesteronie. Muszę coś wymyśleć. Luteina i lutinus odpadają. Po luteinie od razu ogień 😜 Tym razem nie chce też prolutex.
Zostaje ultrageston albo żel do tego duphaston. Jakie dawki mam brać.
A masz problem z małym progiem tak jak ja? Ja ostatnio brałam dziennie dawkę 1000mg i jak zbadałam to wynik był tylko 13. I wtedy do tego dołożyłam Prolutex.
Ja teraz mam Cyclogest i on jest bardzo fajny, bo w jednej tabletce ma dawkę aż 400mg

A u mnie właśnie bardzo podbija proga... Luteinę musiałabym brać jak cukierki, ale fakt, jest dużo droższy... Wiele dziewczyn narzeka na uczulenie po luteinie dopochwowej... Ja nigdy nie próbowałam, więc nie mam pojęcia czy mam czy nie...
O widzisz, czyli na ciebie ładnie działa. Ja już próbowałam lutinius, luteinę, Bensins, utrogestan, Cyclogest i Prolutex. Chyba o o niczym nie zapomniałam 😜
@annemarie ma super zastrzyki z Czech, co pięknie podbijają proga i są niedrogie 😊

A masz problem z małym progiem tak jak ja? Ja ostatnio brałam dziennie dawkę 1000mg i jak zbadałam to wynik był tylko 13. I wtedy do tego dołożyłam Prolutex.
Ja teraz mam Cyclogest i on jest bardzo fajny, bo w jednej tabletce ma dawkę aż 400mg
Nie wiem czy mam problem. Najpierw brałam lutinus trzy razy dziennie, potem tylko prolutex jeden zastrzyk i progesteron był około 20. No ale to na cyklu po stymulacji.
Na sztucznym nie mam pojęcia. Muszę chyba troszkę wyższe dawki, bo pojadę do Białegostoku a tam zonk, jeśli progesteron będzie za niski to nie zrobią transferu. W dzień transferu musi być minimum 10.

reklama
Nie wiem czy mam problem. Najpierw brałam lutinus trzy razy dziennie, potem tylko prolutex jeden zastrzyk i progesteron był około 20. No ale to na cyklu po stymulacji.
Na sztucznym nie mam pojęcia. Muszę chyba troszkę wyższe dawki, bo pojadę do Białegostoku a tam zonk, jeśli progesteron będzie za niski to nie zrobią transferu. W dzień transferu musi być minimum 10.
A masz jakieś zapasy proga w domu czy musisz wszystko kupić?
Myślę że jak będziesz miała w jednej tabletce 200gm to spokojnie możesz brać 4 szt. Wtedy dawka bedzie wynosiła 800mg. Ja teraz biorę dawkę 1000 mg + Prolutex x1szt codziennie

Do góry