reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

To było długie 1,5 dnia. Po 34 godzinach potwierdzili coś co podejrzewałam czyli ciążę biochemiczna. Jutro usg i w koncu dostane te leki na grupę krwi RH-. No i tyle. Przez 34 godziny nie dostalam żadnego leku, nie bylo żadnych badan. Ogólnie sobie spalam. Tylko badania krwi rano na beta. Męża udalo sie zapisać na zabieg na lipiec. Także niech On się teraz powysila i usunie żylaka i niech już będzie porządne nasienie😉 kolejne in vitro zalecają m.in. 3 miesiące po zabiegu więc gdzieś październik dopiero. To ja teraz odpocznę. Bo od 10 lutego miałam juz 3 transfery. Powodzenia Dziewczyny. Trzymam za Was kciuki.
Bardzo mi przykro że tak się to kończyło 😥
Myślam że będzie inaczej ...
U mnie też tak wyszło tylko macica była ciążowa i pusto na usg 😔
Kochana to był 3 transfer z biochemiczna?
To jutro Cię wypiszą ?

reklama

Załączniki

• 688918ee-0242-4c1b-9f38-447d36ef9ac3.jpg
    688918ee-0242-4c1b-9f38-447d36ef9ac3.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 62
Myślę że tu może być powód. Umowie się do genetyka chociaż na sprawdzenie. Dobrze że wspomniałaś nie wiedziałam że B12 też jest metylowana
Iza, przy PAI homo powinnaś mieć heparynę (Clexane) do końca ciąży. Tym bardziej, ze masz jeszcze Leiden, wiec raczej i Acard.

Odnosnie witamin i kwasu foliowego, to najlepiej sobie kupić metylowany kompleks witamin B i metylowany kwas foliowy (zadne mieszanki tylko metylowany).
Sporo preparatów dla kobiet w ciąży ma mieszanki kwasów/witamin metylowany i nie metylowanych.

Przy pierwszym lekarze przepisują witaminy metylowane
Przy drugim zaś PAI-1 powinien być stosowany Claxen ...lecz co kraj to inna opinia
Wiem że kobiety przy wyniku homozygoty też normalnie bardzo szybko zachodzą w ciaze i rodzą dzieci
A Ty miałaś teraz podane Claxen of label albo acard?
Mi mój gin mówił że teraz tylko podejście z Claxen i acofilem a badania nie robiłam dopiero 18 czerwca zrobię bo sama się matwie
Rozumiem. Dziękuję. Nie miałam podawane. No tak, to są częste mutacje jak czytam na necie tyle ze jeśli faktycznie one mają wpływ to trzeba spróbowac ratować sytuację 😊 dziwne że podają leki bez wywiadu i wyników

reklama
Do góry