reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny mam badanie z testdna.
Wynik nieprawidłowy w 3 poniższych:
Czynnik V leiden FV L_1691G>A UKLAD HETEROZYGOTYCZNY
MTHFR MTHFR_677C>T UKLAD HETEROZYGOTYCZNY
PAI-1 plazminogen PAI-1 4G UKLAD HOMOZYGOTYCZNY
mocno źle? Pomożecie ? Co to znaczy?

Dziewczyny mam badanie z testdna.
Wynik nieprawidłowy w 3 poniższych:
Czynnik V leiden FV L_1691G>A UKLAD HETEROZYGOTYCZNY
MTHFR MTHFR_677C>T UKLAD HETEROZYGOTYCZNY
PAI-1 plazminogen PAI-1 4G UKLAD HOMOZYGOTYCZNY
mocno źle? Pomożecie ? Co to znaczy?
Z tego co wiem jeśli chodzi o mthfr to heterozygota jest spoko bo ja mam Mutacje i moja genetyczka mówiła, że jest git, że to nic nie szkodzi. Co do reszty niestety nie wiem ale podejrzewam, że heterozygoty w innych przypadkach są "lepsze" niż te homo

Z tego co wiem jeśli chodzi o mthfr to heterozygota jest spoko bo ja mam Mutacje i moja genetyczka mówiła, że jest git, że to nic nie szkodzi. Co do reszty niestety nie wiem ale podejrzewam, że heterozygoty w innych przypadkach są "lepsze" niż te homo
Dzia. Ufff ot chyba nie jest tragicznie ale zdaje się że mam przyczynę. Może ktoś się jeszcze odezwie.

Nie znam się za bardzo ale też mam hetero w mthfr 1298c i podobno wystarczy acard. Przy homo zazwyczaj zalecają heparynę
ja mam przy mthfr C677T homozygota CC, a przy mthfr A1299C heterozygota AC... dr nie skomentowała tego nawet, mówiła brac metylowany kwas foliowy i metylowana wit b12. Może też tu tkwi mój problem?!🤷‍♀️

ja mam przy mthfr C677T homozygota CC, a przy mthfr A1299C heterozygota AC... dr nie skomentowała tego nawet, mówiła brac metylowany kwas foliowy i metylowana wit b12. Może też tu tkwi mój problem?!🤷‍♀️
Kurcze naprawdę nie znam się na tym. A i co lekarz to inna opinia. Mój mówił, że przy homozygocie to heparyna. Ja mam brać metyle i tylko acard już przed transferem ale tak jak pisałam ja mam tylko heterozygote.

Kurcze naprawdę nie znam się na tym. A i co lekarz to inna opinia. Mój mówił, że przy homozygocie to heparyna. Ja mam brać metyle i tylko acard już przed transferem ale tak jak pisałam ja mam tylko heterozygote.
W Bocianie dają heparynę bez wskazań. Dostałam bez żadnych badan.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry