reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
ja zanim dr wstrzymała mi 3 stymulację po stymulacji doszłam do wniosku że może ja nie jestem stworzona do krótkich protokołów. Te krótkie jedno po drugim z jednym lekiem to taki eksperyment na mnie... tak to odczulam. Jak zaczynałam pierwsza to tu napisały mi Dziewczyny ze kliniki takie proponują i ciekawe jak sie sprawdzi... zaufalam dr za 1 razem, ale po nieudanej jak sie spodziewałam drugiej już powiedziałam pas. Jeśli trzecia miałaby być identyczna to ja takiej nie chce bo to zwyczajnie nie działa na mnie. Wiec liczę na jakiś długi protokół ustalony na konsylium A tymczasem odpoczywam miesiąc na anty po 2 stymulacjach i 2 pick up.... dobrze chyba mi to na psychikę zrobi. @fredka86 mialas dwa krótkie protokoły?
To moja 4 stymulacja. I tak, zawsze miałam krótkie. 2 pierwsze były dobre, ale 3 i ta aktualna to już coraz gorzej

Ja tez pierwszy mialam krotki. Faktycznie chyba kliniki sprawdzaja jak organizm zareaguje. Pozniej oba byly dlugie. Tez uwazam ze lepiej poszlam na te nastepne. Ale roznie dziew reaguja. Wydaje mi sie, ze jesli @fredka84 nie miała długiego to powinna teraz tak sprobowac. Ale to moje zdanie.
ja właśnie myślę że po prostu trzeba i długiego spróbować skoro krótki nie działa... zeby moc spróbować ustalić czy to dawki czy rodzaj protokołu zawodzi...

Akurat o pgs nie mogę nic powiedzieć, bo mnie to nie dotyczy, ale jeśli chodzi o pomysły na kogoś z niskim amh to są bardziej zaawansowani niż kliniki warszawskie. Ja akurat jestem u dr Kuczynskiej i do tej pory każdy przejechany kilometr do białego był tego wart mimo tego, że też byłam sceptyczna żeby zmieniać klinike
tylko w Białym nie robią pgs, nie mają takiego doświadczenia jak Gdańsk... podejrzewam ze nawet jeśli robią pgs to to raczkujący temat u nas....
w Gdańsku dr pytal mnie czy w Białymstoku kupię leki do stymulacji, żeby zainteresowała się czy jakieś kliniki niepłodności sa hahahha Jakby nie bylo Białystok i Szamatowicz to kolebka in vitro w Polsce.

Znam ja.. Prowadziła mnie 2 razy w 2012 niestety bez efektu (tzn była pozamaciczna) i uciekłam do Sten.la, były o niebo lepsze efekty. Ogólnie nie wspominam jej zbyt dobrze ale to było 9 lat temu wiec moglo się sporo zmienić na plus
nie mam zdania... poza tym ze 2 stymulacje daly marne efekty. Nie wybrałam jej, do niej nas zapisali i juz. Startowalismy z pulapu z nami wszystko ok tylko musimy przebadac zarodki a tu okazuje sie ze to nie najwiekszy problem... Plus ma za powiedzenie stop 3 stymulacji i zwolanie konsylium. Wiec mam nadzieję że madre głowy cos jej doradza i jakos to będzie a jak nie to nie wiem do kogo uciekać tam jak ono wszyscy w środę beda nad nami debatowac....

reklama
Akurat o pgs nie mogę nic powiedzieć, bo mnie to nie dotyczy, ale jeśli chodzi o pomysły na kogoś z niskim amh to są bardziej zaawansowani niż kliniki warszawskie. Ja akurat jestem u dr Kuczynskiej i do tej pory każdy przejechany kilometr do białego był tego wart mimo tego, że też byłam sceptyczna żeby zmieniać klinike
jaka to klinika w Bialym? no o wez bądź mądry. Białystok na amh dobre A Gdańsk na pgs i pgd... swoją drogą ciekawe czy gdyby uzyskać zarodki w Białym i chcieć przenosić je do gdanska na badanie pgs pgd i transfer to można tak?🤔🤔🤔

Do góry