reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

U mnie złe wieści. Urosły tylko 3 pęcherzyki i na dzień dzisiejszy tylko one są rokujące. Mają po 19-20mm. Reszta poniżej 15.
Przedłużyla mi stymulację bo te kilka pęcherzyków moooooze podrośnie. Ale raczej sytuacja się nie zmieni. Jak w środę będą dalej 3 pęcherzyki, to kończę stymulację bez punkcji. Teraz wydałam na leki tylko kilkaset złotych i wolę to zakończyć i nie tracić kasy na punkcję. U mnie się płaci dopiero po wykonaniu zabiegu.
Nie wiem co potem. W sumie mam kuwa wszystkiego dość ale może jak ochłonę, to podejmiemy jeszcze decyzję o jeszcze jednej stymulacji.
Tak czy siak, jest lipa
To niezbyt dobrze wygląda. Nawet nie wiem co napisać, a co na to lekarz, czy ogólnie ma jakiś pomysl ? Ogolnie ja bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie.

reklama
Okej, ja miałam 0,16 progesteronu w 9 dniu cyklu. Teraz mam luteine 100mg 3x2 na dobe A później dodatkowo podjezykowo też z firmy adamed, nie wiem czy to lepiej czy nie, że nie mam lutinusa :/
Kiedy masz transfer? Chyba jakoś wcześniej ode mnie? Już bierzesz progesteron? Ja nigdy nie miałam luteiny dopochwowej... Tylko wiem że niektóre dziewczyny uczula, więc obserwuj się...
Trudno powiedzieć czy to lepiej czy gorzej... Najważniejsze żeby zbudować odpowiedni poziom... ✊

U mnie złe wieści. Urosły tylko 3 pęcherzyki i na dzień dzisiejszy tylko one są rokujące. Mają po 19-20mm. Reszta poniżej 15.
Przedłużyla mi stymulację bo te kilka pęcherzyków moooooze podrośnie. Ale raczej sytuacja się nie zmieni. Jak w środę będą dalej 3 pęcherzyki, to kończę stymulację bez punkcji. Teraz wydałam na leki tylko kilkaset złotych i wolę to zakończyć i nie tracić kasy na punkcję. U mnie się płaci dopiero po wykonaniu zabiegu.
Nie wiem co potem. W sumie mam kuwa wszystkiego dość ale może jak ochłonę, to podejmiemy jeszcze decyzję o jeszcze jednej stymulacji.
Tak czy siak, jest lipa
A nie możesz przerwać tej stymulacji, zaoszczędzić i nie podawać kolejnych dawek leku. Podejść do stymulacji nieco później i mieć leki refundowane, przynajmniej w większości. Może to głupie, sama nie wiem.
Kuwa , jprdl dlaczego tak....

A może dali ci progesteron, żeby miesiączka nie przyszła niespodziewanie wcześniej, skoro masz umowiony termin histeroskopii?
Nie mam jeszcze umowionego. Wlasnie ta lekarka mowila podobnie, ze moze zeby miesiaczka przyszla ale u mnie nie ma tego problemu. Mam w miare staly okres co 29-30 dni.

Progesteron powinien być niski w tym dniu... Ja miałam 0,05... Zbyt wysoki przekreśla możliwość transferu. Suplementujesz gdzieś 5 dni przed transferem, jeśli masz 5-dniowy zarodek.
Tak, Lutinus zdecydowanie lepiej się wchłania, ale jest też dużo droższy... Ja mam zawsze kombinacje Lutinus i luteiny podjęzykowej.
Gonia serio ?
Ja przed pobraniem jajeczek czyli 16 lutego miałam prog 0.16 w 8 dniu
18 lutego pobranie komórek jak mi zrobili prog rano przed zabiegiem wynosił 3.6 no a 23 lutego już transfer bez badania hormonów
Czyli co ja miałam źle ? Chyba że inaczej to jest po pobraniu komórek może jeszcze leki trzymają ?

Tak czy siak, jest lipa
A jak teraz przerwiesz to będziesz miec mozliwosc przyjmowania lekow z refundacją nastepnym razem? Bo nie wiem jak to dziala.. czy przysluguje jeszcze na kolejny raz?

reklama
Do góry