Czy ten prolutex, nadal aktualny?Hej mam pytanie do kobietek z Lublina gdzie kupowaliście w Lublinie leki do stymulacji ? Ja szukam Gonal F 900 i jest tylko w jednej apttece i to jedna sztuka zastanawiam się czy nie wyświetla się może na tych stronach „kto ma lek” itd
reklama
Gonia0605
Fanka BB :)
Progesteron powinien być niski w tym dniu... Ja miałam 0,05... Zbyt wysoki przekreśla możliwość transferu. Suplementujesz gdzieś 5 dni przed transferem, jeśli masz 5-dniowy zarodek.Mam pytanie odnośnie progesteronu... Czy 0,16 ng/ml w 9 dniu cyklu to jest mało? Jak Wy miałyscie? Bo dostałam w ogóle od lekarza luteine adamed 100mg i muszę brać 3 razy po 2 tabletki co 8h. I tak se myślę, że dawka spora tylko, czy nornalnie tak się zaleca czy mój progesteron jest taki niski... i gdzieś czytałam, że lutinus lepszy niż luteina adamed czy to prawda?
Tak, Lutinus zdecydowanie lepiej się wchłania, ale jest też dużo droższy... Ja mam zawsze kombinacje Lutinus i luteiny podjęzykowej.
Orchidea33
Do swojego sie nie dodzwoniłam. Rozmawialam z lekarka, ktora z moim prowadzącym lekarzem wspolpracuje. Nie ma informacji w mojej karcie o jaki 16dc chodzilo. Twierdzi, ze najprawdopodobniej o ten kolejny. Ze duphason sie bierze, zeby podniesc progesteron a ze ja mam histeroskopie w drugiej fazie cyklu to pewnie dlatego lekarz zalecil. I tak jakby to bylo od tego mca to bylo za pozno bo ja miałam wizyte w 17dc.. mam nadzieje, ze tak faktycznie jest..A nie masz możliwości zadzwonić lub napisać do swojego lekarza żeby go zapytać? Bo ja przy histeroskopie nie brałam żadnych leków...
Gonia0605
A może dali ci progesteron, żeby miesiączka nie przyszła niespodziewanie wcześniej, skoro masz umowiony termin histeroskopii?Do swojego sie nie dodzwoniłam. Rozmawialam z lekarka, ktora z moim prowadzącym lekarzem wspolpracuje. Nie ma informacji w mojej karcie o jaki 16dc chodzilo. Twierdzi, ze najprawdopodobniej o ten kolejny. Ze duphason sie bierze, zeby podniesc progesteron a ze ja mam histeroskopie w drugiej fazie cyklu to pewnie dlatego lekarz zalecil. I tak jakby to bylo od tego mca to bylo za pozno bo ja miałam wizyte w 17dc.. mam nadzieje, ze tak faktycznie jest..
Martaem1983
Rozmawiałam z moja panią dr z kliniki z Poznania. Potwierdziła wszystko to co lekarz tutaj. Dochodzi tylko kwestia tego ze nie jest to spowodowane infekcja ani niewydolnością szyjki. To kwestia tkanek. To tak jak niektórzy maja napięta a niektórzy luźna skore. Każda kolejna ciąża będzie z marszu obarczona ogromnym ryzykiem. Zaczynamy myśleć o wdrożeniu planu B : będziemy myśleć o adopcji. Teraz tylko kwestia aby to się jak najszybciej rozwiązało i żebym mogła się napić wina i odpocząć.Bardzo mi przykro :-( tule mocno. Jest tam jakiś psycholog..?! Powinni Ci go zapewnić. Nie wstydź się poprosić, lekarze nie mają wykształcenia psychologicznego a jak mają to empatią nie grzeszą... Serio istotne jest kiedy przychodzi pomoc im szybciej tym lepiej.
Tagitagi
Czytam Twoje wpisy i łzy lecąRozmawiałam z moja panią dr z kliniki z Poznania. Potwierdziła wszystko to co lekarz tutaj. Dochodzi tylko kwestia tego ze nie jest to spowodowane infekcja ani niewydolnością szyjki. To kwestia tkanek. To tak jak niektórzy maja napięta a niektórzy luźna skore. Każda kolejna ciąża będzie z marszu obarczona ogromnym ryzykiem. Zaczynamy myśleć o wdrożeniu planu B : będziemy myśleć o adopcji. Teraz tylko kwestia aby to się jak najszybciej rozwiązało i żebym mogła się napić wina i odpocząć.
Kochana bardzo Ci współczuję
Życie jednak jest okrutne
Trzymaj się jakoś ...aż ciezko coś napisać ...duzo siły dla Ciebie
U mnie złe wieści. Urosły tylko 3 pęcherzyki i na dzień dzisiejszy tylko one są rokujące. Mają po 19-20mm. Reszta poniżej 15.@fredka84 już po oględzinach czy jeszcze przed? Kciuki mnie bolą [emoji6]
Przedłużyla mi stymulację bo te kilka pęcherzyków moooooze podrośnie. Ale raczej sytuacja się nie zmieni. Jak w środę będą dalej 3 pęcherzyki, to kończę stymulację bez punkcji. Teraz wydałam na leki tylko kilkaset złotych i wolę to zakończyć i nie tracić kasy na punkcję. U mnie się płaci dopiero po wykonaniu zabiegu.
Nie wiem co potem. W sumie mam kuwa wszystkiego dość ale może jak ochłonę, to podejmiemy jeszcze decyzję o jeszcze jednej stymulacji.
Tak czy siak, jest lipa
G
gość2502
Gość
Okej, ja miałam 0,16 progesteronu w 9 dniu cyklu. Teraz mam luteine 100mg 3x2 na dobe A później dodatkowo podjezykowo też z firmy adamed, nie wiem czy to lepiej czy nie, że nie mam lutinusa :/Progesteron powinien być niski w tym dniu... Ja miałam 0,05... Zbyt wysoki przekreśla możliwość transferu. Suplementujesz gdzieś 5 dni przed transferem, jeśli masz 5-dniowy zarodek.
Tak, Lutinus zdecydowanie lepiej się wchłania, ale jest też dużo droższy... Ja mam zawsze kombinacje Lutinus i luteiny podjęzykowej.
G
gość2502
Gość
Tak - 0,16 ng/ml to było w 9 dniu na wizycie gdzie zapisał mi luteineA badanie robiłaś zanim zaczęłaś brać luteinę? Bo przed wdrożeniem leków progesteronu powinien wynosić mniej niż jeden żeby mógł być transfer
reklama
motylek24
Nie myśl na razie o niczym. Jeśli szyjka jest "zepsuta" to mozna wszyć specjalną taśmę brzuszną, wtedy masz gwarancję donoszenia ciąży. Piszę abyś wiedziała o takiej możliwości. Robią operacje w Łodzi i chyba w Warszawie.Rozmawiałam z moja panią dr z kliniki z Poznania. Potwierdziła wszystko to co lekarz tutaj. Dochodzi tylko kwestia tego ze nie jest to spowodowane infekcja ani niewydolnością szyjki. To kwestia tkanek. To tak jak niektórzy maja napięta a niektórzy luźna skore. Każda kolejna ciąża będzie z marszu obarczona ogromnym ryzykiem. Zaczynamy myśleć o wdrożeniu planu B : będziemy myśleć o adopcji. Teraz tylko kwestia aby to się jak najszybciej rozwiązało i żebym mogła się napić wina i odpocząć.
Podziel się: