reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mam pytanie odnośnie progesteronu... Czy 0,16 ng/ml w 9 dniu cyklu to jest mało? Jak Wy miałyscie? Bo dostałam w ogóle od lekarza luteine adamed 100mg i muszę brać 3 razy po 2 tabletki co 8h. I tak se myślę, że dawka spora tylko, czy nornalnie tak się zaleca czy mój progesteron jest taki niski... i gdzieś czytałam, że lutinus lepszy niż luteina adamed czy to prawda? 🤔

Załączniki

• Screenshot_20210528-141021_Chrome.jpg
    Screenshot_20210528-141021_Chrome.jpg
    202,4 KB · Wyświetleń: 64
Dziewczyny bo wpadlam w panike. Za mc mam miec histeroskopie. Dostalam duphaston 16-25 dc. I teraz sie tak przestraszyłam czy ja nie powinnam brac leku w tym cyklu? Czy to biore w cyklu co mam zabieg??
A nie masz możliwości zadzwonić lub napisać do swojego lekarza żeby go zapytać? Bo ja przy histeroskopie nie brałam żadnych leków...

Lekarz właśnie u mnie był. Nie dają żadnych szans bez szwu a ze szwem małe. Szwu nie założą dopóki są bakterie, wynik posiewu będzie dopiero za tydzień. Powiedział se są marne szanse na to ze w ogóle dotrwam do tego terminu. Sam zabieg jest obarczony dużym ryzykiem bo trzeba odsuwać pęcherz płodowy który może w każdej chwili pęknąć. Przyczyna: niewydolność szyjki macicy, której nie da się wykryć wcześniej. Tak wiec teraz czekam aż zacznie się poród i mam nadzieje ze będzie to jak najszybciej bo ja tu psychicznie dłużej nie wytrzymam. Bardzo chce do domu. Męża nie widziałam prawie od 2 tygodni. Przez ten jebany covid nie wpuszczają go.
Nie jestem sobie nawet w stanie wyobrazić przez co przechodzisz to jest tak strasznie niepojęta i niesprawiedliwe [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24] Ale pamiętaj że jesteś silną kobietą i dasz radę nie ważne co się wydarzy....

Lekarz właśnie u mnie był. Nie dają żadnych szans bez szwu a ze szwem małe. Szwu nie założą dopóki są bakterie, wynik posiewu będzie dopiero za tydzień. Powiedział se są marne szanse na to ze w ogóle dotrwam do tego terminu. Sam zabieg jest obarczony dużym ryzykiem bo trzeba odsuwać pęcherz płodowy który może w każdej chwili pęknąć. Przyczyna: niewydolność szyjki macicy, której nie da się wykryć wcześniej. Tak wiec teraz czekam aż zacznie się poród i mam nadzieje ze będzie to jak najszybciej bo ja tu psychicznie dłużej nie wytrzymam. Bardzo chce do domu. Męża nie widziałam prawie od 2 tygodni. Przez ten jebany covid nie wpuszczają go.
Bardzo mi przykro :-( tule mocno. Jest tam jakiś psycholog..?! Powinni Ci go zapewnić. Nie wstydź się poprosić, lekarze nie mają wykształcenia psychologicznego a jak mają to empatią nie grzeszą... Serio istotne jest kiedy przychodzi pomoc im szybciej tym lepiej.

reklama
Mam pytanie odnośnie progesteronu... Czy 0,16 ng/ml w 9 dniu cyklu to jest mało? Jak Wy miałyscie? Bo dostałam w ogóle od lekarza luteine adamed 100mg i muszę brać 3 razy po 2 tabletki co 8h. I tak se myślę, że dawka spora tylko, czy nornalnie tak się zaleca czy mój progesteron jest taki niski... i gdzieś czytałam, że lutinus lepszy niż luteina adamed czy to prawda? [emoji848]
A badanie robiłaś zanim zaczęłaś brać luteinę? Bo przed wdrożeniem leków progesteronu powinien wynosić mniej niż jeden żeby mógł być transfer

Do góry