reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Łącznie w tamtym roku leżałam 2 miesiące na ginekologi . Nadal podają nospe i nadal stosują - czy to w zastrzyku , tabletce nie ma znaczenia . Przed transferem dostałam nospe , po transferze jak by bolało brać 2 tabletki 2 razy dziennie - polecenie . Jak wspominałam lekarce ze boli kazała brać nospe wiec różnie to jest . Wydaje mi się ze jakby to było takie „złe“ to by raczej tego nie stosowali . Oczywiście stosowanie leku w granicach rozsądku i zawsze skonsultowane z lekarzem .
W PL co oddział to inne wytyczne. Akurat byłam na takim oddziale gdzie nie otrzymałam ani jednej tabletki nospy, a leżałam tam trzy miesiące z zagrożeniem porodu przedwczesnego. Owszem atosiban we wlewach już tak, jest to skuteczny lek faktycznie powstrzymujący skurcze macicy. Akurat o nospie i jej wpływie na napięcie mięśni u dzieci już dawno krążyły pogłoski, . Podałam przykład leku na podtrzymanie ciąży, fenoterol się nazywa, jak go wycofywali to był lament, a jednak zauważono większe ryzyko nad korzyścią. Nikt nie wie do jakiego wniosku dojdą za 10 lat.

reklama
Hahahah 😂 ja tez w lipcu planuje od 1 dnia cyklu awokado, winko i orzechy. Odnosnie ananasa wlasnie nie wiem. Bo to co wyslala @kate_p7 to tam bylo, ze od dnia transferu a gdzies czytalam ze 5 dni przed transferem i 5 dni po transferze.
No i to jest dobry plan 😃 ja ogólnie lubię zjeść świeżego ananasa ale od dziś będę go chyba waliła do diety codziennie 🤣 4 czerwca mam mieć wstępnie transfer ale mi lekarz jutro powie... I coś mnie psiocha swędzi martwię się żeby to nie było jakieś zakażenie... jutro po biocenozie będę wiedziała 😑

No i to jest dobry plan 😃 ja ogólnie lubię zjeść świeżego ananasa ale od dziś będę go chyba waliła do diety codziennie 🤣 4 czerwca mam mieć wstępnie transfer ale mi lekarz jutro powie... I coś mnie psiocha swędzi martwię się żeby to nie było jakieś zakażenie... jutro po biocenozie będę wiedziała 😑
Śniadanie ananas obiad ananas kolacja ananas 🍍 😁 trzymam kciuki!!!!

A nie zmienilas plynu do mycia albo proszku do prania? moze uczula Cie cos.
Ananas dobra rzecz! Tylko trzeba kupid odpowienio wczesnie, zeby zdazyl dojrzec 😂

A nie zmienilas plynu do mycia albo proszku do prania? moze uczula Cie cos.
Ananas dobra rzecz! Tylko trzeba kupid odpowienio wczesnie, zeby zdazyl dojrzec 😂
Haha no o tym ostatnim nie pomyślałam, będę żarła twardego 😎😅

Właśnie nie, ale co 12 h pcham w siebie paluchem estrofem w rekawiczce co prawda ale może przez to podraznilo mnie...

U dr Mer cika po skończeniu leczenia u dr Syd ora. Tamten dal mi leki i zyczyl powodzenia.
Juz jestem po wizycie. Lekarz stwierdzil, ze histeroskopie ze scratchingiem robimy na pewno bo nigdy histeroskopii nie mialam (byla druga mozliwosc zeby tego nie robic i dac accofil domacicznie). Mam sie pojawic 17.06 na wizycie przed histeroskopia (@Evela.6 wpiszesz mnie prosze?). Z wyliczen mi wynika, ze koniec czerwca, poczatek lipca będzie zabieg, ale to bede wiedzieć dokładnie jak dostane malpe ;). Mam miec w 21-23 dc zeby scratching mial sens przed transferem. I transfer koniec lipca. Mialam zmieniac ze wzgledu na urlop ale maz mowi ze dopasujemy wyjazdy, pojedziemy na kilka dni. I tak po dzisiejszej wizycie wyglada, ze jakbym przesunela o mc to w srodku lipca musiałabym byc na wizycie przed histeroskopia. A przesuwac o kolejny mc nie chce..
jak to jest z tym scratchingiem? Bo mi doktor kazała go zrobić miedzy 5 a 7 dniu cyklu poprzedzającego transfer a właśnie dużo czytałam, że powinno się go robić w 2 fazie?!
Zaczynam głupiec od nadmiaru informacji [emoji85]

reklama
Do góry