reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Łącznie w tamtym roku leżałam 2 miesiące na ginekologi . Nadal podają nospe i nadal stosują - czy to w zastrzyku , tabletce nie ma znaczenia . Przed transferem dostałam nospe , po transferze jak by bolało brać 2 tabletki 2 razy dziennie - polecenie . Jak wspominałam lekarce ze boli kazała brać nospe wiec różnie to jest . Wydaje mi się ze jakby to było takie „złe“ to by raczej tego nie stosowali . Oczywiście stosowanie leku w granicach rozsądku i zawsze skonsultowane z lekarzem .
W PL co oddział to inne wytyczne. Akurat byłam na takim oddziale gdzie nie otrzymałam ani jednej tabletki nospy, a leżałam tam trzy miesiące z zagrożeniem porodu przedwczesnego. Owszem atosiban we wlewach już tak, jest to skuteczny lek faktycznie powstrzymujący skurcze macicy. Akurat o nospie i jej wpływie na napięcie mięśni u dzieci już dawno krążyły pogłoski, . Podałam przykład leku na podtrzymanie ciąży, fenoterol się nazywa, jak go wycofywali to był lament, a jednak zauważono większe ryzyko nad korzyścią. Nikt nie wie do jakiego wniosku dojdą za 10 lat.

reklama
Hahahah 😂 ja tez w lipcu planuje od 1 dnia cyklu awokado, winko i orzechy. Odnosnie ananasa wlasnie nie wiem. Bo to co wyslala @kate_p7 to tam bylo, ze od dnia transferu a gdzies czytalam ze 5 dni przed transferem i 5 dni po transferze.
No i to jest dobry plan 😃 ja ogólnie lubię zjeść świeżego ananasa ale od dziś będę go chyba waliła do diety codziennie 🤣 4 czerwca mam mieć wstępnie transfer ale mi lekarz jutro powie... I coś mnie psiocha swędzi martwię się żeby to nie było jakieś zakażenie... jutro po biocenozie będę wiedziała 😑

No i to jest dobry plan 😃 ja ogólnie lubię zjeść świeżego ananasa ale od dziś będę go chyba waliła do diety codziennie 🤣 4 czerwca mam mieć wstępnie transfer ale mi lekarz jutro powie... I coś mnie psiocha swędzi martwię się żeby to nie było jakieś zakażenie... jutro po biocenozie będę wiedziała 😑
Śniadanie ananas obiad ananas kolacja ananas 🍍 😁 trzymam kciuki!!!!

A nie zmienilas plynu do mycia albo proszku do prania? moze uczula Cie cos.
Ananas dobra rzecz! Tylko trzeba kupid odpowienio wczesnie, zeby zdazyl dojrzec 😂

A nie zmienilas plynu do mycia albo proszku do prania? moze uczula Cie cos.
Ananas dobra rzecz! Tylko trzeba kupid odpowienio wczesnie, zeby zdazyl dojrzec 😂
Haha no o tym ostatnim nie pomyślałam, będę żarła twardego 😎😅

Właśnie nie, ale co 12 h pcham w siebie paluchem estrofem w rekawiczce co prawda ale może przez to podraznilo mnie...

U dr Mer cika po skończeniu leczenia u dr Syd ora. Tamten dal mi leki i zyczyl powodzenia.
Juz jestem po wizycie. Lekarz stwierdzil, ze histeroskopie ze scratchingiem robimy na pewno bo nigdy histeroskopii nie mialam (byla druga mozliwosc zeby tego nie robic i dac accofil domacicznie). Mam sie pojawic 17.06 na wizycie przed histeroskopia (@Evela.6 wpiszesz mnie prosze?). Z wyliczen mi wynika, ze koniec czerwca, poczatek lipca będzie zabieg, ale to bede wiedzieć dokładnie jak dostane malpe ;). Mam miec w 21-23 dc zeby scratching mial sens przed transferem. I transfer koniec lipca. Mialam zmieniac ze wzgledu na urlop ale maz mowi ze dopasujemy wyjazdy, pojedziemy na kilka dni. I tak po dzisiejszej wizycie wyglada, ze jakbym przesunela o mc to w srodku lipca musiałabym byc na wizycie przed histeroskopia. A przesuwac o kolejny mc nie chce..
jak to jest z tym scratchingiem? Bo mi doktor kazała go zrobić miedzy 5 a 7 dniu cyklu poprzedzającego transfer a właśnie dużo czytałam, że powinno się go robić w 2 fazie?!
Zaczynam głupiec od nadmiaru informacji [emoji85]

reklama
Do góry