Jeden lekarz mowil ze mozna robic scratching na dwa sposoby wlasnie - w roznych fazach. U mnie byl akurat robiony w drugiej fazie, miesiac przed transferem. Mi nie dal rezultatu, ale pewnie dlatego ze musi byc jakis inny problem. Inny niz endometrium.jak to jest z tym scratchingiem? Bo mi doktor kazała go zrobić miedzy 5 a 7 dniu cyklu poprzedzającego transfer a właśnie dużo czytałam, że powinno się go robić w 2 fazie?!
Zaczynam głupiec od nadmiaru informacji [emoji85]
reklama
G
gość2502
Gość
A widzisz przeczytałam coś innego i powtarzamKochana ananas po transferze [emoji108][emoji123]
Bromelaina w nim zawarta zwiększa przepuszczalność ścian naczyń krwionośnych oraz zwiększa ukrwienie narządów rodnych, także może wspomóc implantację zarodka.
Orchidea33
Fanka BB :)
Wlasnie ostatnio inna lekarka mowila, ze w pierwszej fazie. Ja pamiętałam, ze on mowil cos innego. I dzis powiedzial, ze zeby byl skuteczny musi byc druga faza cyklu. Dostalam od 16 dc duphaston, zeby progesteron byl na odpowiednim poziomie do badania. Powiedzial, zeby dokladnie zaznaczyła jak sie bede zapisywać ze badanie ze scratchingiem.jak to jest z tym scratchingiem? Bo mi doktor kazała go zrobić miedzy 5 a 7 dniu cyklu poprzedzającego transfer a właśnie dużo czytałam, że powinno się go robić w 2 fazie?!
Zaczynam głupiec od nadmiaru informacji [emoji85]
Orchidea33
To moze te rekawiczki? Ja otwieralam lek, mylam dokladnie rece i nic nie dotykajac innego aplikowalam.Haha no o tym ostatnim nie pomyślałam, będę żarła twardego
Właśnie nie, ale co 12 h pcham w siebie paluchem estrofem w rekawiczce co prawda ale może przez to podraznilo mnie...
Evela.6
Mi kazała robić scratching między 5 a 7dc a przed samym transferem jakieś wlewy dodatkowo.Jeden lekarz mowil ze mozna robic scratching na dwa sposoby wlasnie - w roznych fazach. U mnie byl akurat robiony w drugiej fazie, miesiac przed transferem. Mi nie dal rezultatu, ale pewnie dlatego ze musi byc jakis inny problem. Inny niz endometrium.
PotrzebujeCudu
Hej Byłam dziś u lekarza skonsultować wyniki badań na zespół antyfosfolipidowy i wszystko jest dobrze, wyniki poprawne nie ma się do czego przyczepić I chyba przez to całe leczenie to mam cię nie tak z głową [emoji2957][emoji2957] bo zamiast się cieszyć, że wszystko jest dobrze i nie muszę nic leczyć to się zastanawiam co by tu jeszcze przebadać co jeszcze może by być u nas nie tak? Jakoś nie umiem odpuścić tym razem i spokojnie czekać na wyniki kariotypów i na stymulację, którą mam nadzieję rozpocząć jak tylko dostanę te wyniki ....
Evela.6
Kurde co lekarz to inna opinia i serio im bardziej się zagłębiam i wiecej badan to czuję się glupsza[emoji85]
No ja idę w pierwszej fazie, zobaczymy czy to będzie miało sens.
No ja idę w pierwszej fazie, zobaczymy czy to będzie miało sens.
Wlasnie ostatnio inna lekarka mowila, ze w pierwszej fazie. Ja pamiętałam, ze on mowil cos innego. I dzis powiedzial, ze zeby byl skuteczny musi byc druga faza cyklu. Dostalam od 16 dc duphaston, zeby progesteron byl na odpowiednim poziomie do badania. Powiedzial, zeby dokladnie zaznaczyła jak sie bede zapisywać ze badanie ze scratchingiem.
Orchidea33
To mi Syd or mowil, ze jesli scratching to na pewno wlewy z accofilu odpadaja bo moze sie zrobic zapalenie. Chyba, ze masz co innego?Mi kazała robić scratching między 5 a 7dc a przed samym transferem jakieś wlewy dodatkowo.
Evela.6
Nie wiem czy słyszałaś O Akademi płodności?! Dziewczyny też pisały o anansie i kilku innych 'trickach' dietetycznych wpływających na płodność [emoji123] [emoji8]A widzisz przeczytałam coś innego i powtarzam [emoji2]
reklama
Evela.6
Nie wiem jakie wlewy kochana, nie dopytalam, wiem tylko, że te wlewy będą w kolejnym cyklu po scratchingu,przed samym transferem.To mi Syd or mowil, ze jesli scratching to na pewno wlewy z accofilu odpadaja bo moze sie zrobic zapalenie. Chyba, ze masz co innego?
Podziel się: