reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny wiem, że to pytanie już tu było ale powiedzcie mi proszę czy szczepicie się w trakcie przygotowań do ivf? Moja doktor uważa, że można i nie będzie to w niczym przeszkadzało jednak ja mam wątpliwości a dostałam 'zaproszenie' na szczepienie na 27.05. Transfer prawdopodobnie będzie w lipcu [emoji848]
Ja zapisalam sie dzis na 29.05. Dzis dopytam immunologa, w czw mam wizyte u ginekologa bo co by dzis nie wyszlo to konczy mi sie Dostinex i musze isc.. wiec jeszcze zapytam. Ale tez jestem przed transferem. Moze tez wypadnie w lipcu. Z tego co czytalam to podobno lepiej sie szczepic, ale ile w tym prawdy 🤔
A jaka masz szczepionke? Ja mam pfizera. Mnie do szczepienia tak na prawde przekonuje to, ze juz testów w klinice nie kaza robic i na wakacje bedzie mozna, gdzies pojechac. Nadal sie waham. Boje sie czy w przyszłości nie zaszkodzi.. :(

reklama
Też mi oferują Pfizera ale ja mam milion wątpliwości mimo opinii mojej doktor, że w niczym to nie przeszkadza. Daj znać co immunolog na to proszę [emoji8]
Ja zapisalam sie dzis na 29.05. Dzis dopytam immunologa, w czw mam wizyte u ginekologa bo co by dzis nie wyszlo to konczy mi sie Dostinex i musze isc.. wiec jeszcze zapytam. Ale tez jestem przed transferem. Moze tez wypadnie w lipcu. Z tego co czytalam to podobno lepiej sie szczepic, ale ile w tym prawdy [emoji848]
A jaka masz szczepionke? Ja mam pfizera. Mnie do szczepienia tak na prawde przekonuje to, ze juz testów w klinice nie kaza robic i na wakacje bedzie mozna, gdzies pojechac. Nadal sie waham. Boje sie czy w przyszłości nie zaszkodzi.. :(

Dziewczyny wiem, że to pytanie już tu było ale powiedzcie mi proszę czy szczepicie się w trakcie przygotowań do ivf? Moja doktor uważa, że można i nie będzie to w niczym przeszkadzało jednak ja mam wątpliwości a dostałam 'zaproszenie' na szczepienie na 27.05. Transfer prawdopodobnie będzie w lipcu [emoji848]
Ja się jeszcze nie zaszczepiłam i też się zastanawiam czy mogę przed stymulacja czy nie zaszkodzi czy nie osłabi komórek Ja poczekam przynajmniej do czasu po stymulacji

Ja zapisalam sie dzis na 29.05. Dzis dopytam immunologa, w czw mam wizyte u ginekologa bo co by dzis nie wyszlo to konczy mi sie Dostinex i musze isc.. wiec jeszcze zapytam. Ale tez jestem przed transferem. Moze tez wypadnie w lipcu. Z tego co czytalam to podobno lepiej sie szczepic, ale ile w tym prawdy [emoji848]
Masz dziś wizytę u immunologa ? Pierwsza czy już kolejna?

Ja bym się szczepiła. Zawsze to jesteś bezpieczniejsza na czas ciąży

Ja się nie szczepie . Dopiero mówili ze kobiety w ciąży i starające się o dzieci nie powinny a teraz już nagle można 🤷🏼‍♀️. Nakim to niby przetestowali ? Nie wnikam w to czy się ktoś szczepi bo to wolna wola i jak najbardziej Wasza decyzja . Ja poprostu nie widze podstaw medycznych .

Ostatnia edycja:
Dziewczyny wiem, że to pytanie już tu było ale powiedzcie mi proszę czy szczepicie się w trakcie przygotowań do ivf? Moja doktor uważa, że można i nie będzie to w niczym przeszkadzało jednak ja mam wątpliwości a dostałam 'zaproszenie' na szczepienie na 27.05. Transfer prawdopodobnie będzie w lipcu
emoji848.png
Jeśli zarodki masz zamrożone to bym się szczepila. Lepiej w ciąży nie chorować. Ja szczepiłam się w styczniu i nawet nie przyznałam się do kp.

reklama
Kolejna. Mialam zlecone badania i ide dzis z wynikami. Juz stres mam wielki co powie.. bo z tego co czytalam w necie to nie mam za dobrych... kir aa, brak kirow odpowiedzialnych za implementację. No zobaczymy co powie.
Na pewno immunolog znajdzie jakieś rozwiązanie i uda się zobaczyć dwie kreski [emoji110][emoji110][emoji110]

Do góry