Dziekuję @Malina36 ale to dopiero początek, i wszystko moze sie jeszcze wydarzyć. Blastusia 2/3 CB....z progesteronem nie dorasze, ale chcialam pogratulowac! super se transfer udany. jaka mialas blastke?
reklama
Ania.Wiosenka
Fanka BB :)
Mój lekarz z invicty tłumaczył mi o co chodzi. Oni zawsze pobierają materiał do biopsji i mrożą go razem z zarodkami. W ten sposób jeśli np zrobisz dwa transfery nieudane i bedzie wskazanie do przebadania reszty zarodków, lub bedziesz chciała to zrobić, nie rozmrazają zarodków tylko ten pobrany materiał i w ten sposób unikają negatywnego wpływu na zarodek.Hejka, mam pytanie do dziewczyn z Invicty, które mrozily zarodki bez ich biopsji. Bo my mieliśmy pakiet mrożenie zarodków za 9600 - mrożenie zarodków bez żadnej biopsji. No i dziś sobie wchodzę w zalecenia na medipoit A tam takie coś:
1. data wykonania biopsji: 13-05-2021 2. miejsce wykonania biopsji: Gdańsk 3. ilość zarodków kwalifikowanych do biopsji: 7 4. proces: cykl mrożony W celu wykonania badania PGD należy zgłosić się po skierowanie do lekarza genetyka lub lekarza Kliniki Leczenia Niepłodności INVICTA. Wymagane jest podpisanie zgody na wykonanie badań preimplantacyjnych i wskazanie, które materiały z biopsji mają podlegać badaniu. Zarodki po pobraniu materiału są zamrożone i znajdują się w depozycie nr D24831. Proszę odebrać zaświadczenie o depozycie w recepcji Kliniki. Wyniki badań preimplantacyjnych będą dostępne w portalu www.invicta-online.pl po zalogowaniu się pacjenta na indywidualne konto. Czas oczekiwania na wynik to 14 dni roboczych licząc od dnia wystawienia skierowania na badania PGD.
A jak wejdę w depozyty to przy depozycie z zarodkami napisane, że biopsji nie wykonali. Jeny co oni mają tam za burdel? miala któraś z Was tak?
Podobno przy mrozeniu zawsze ten materiał do biopsji pobierają.
Ostatnia edycja:
Oczywiście wzięłam i ta mniejsz wartość proga to już po kliku dawkach duphastonu. Wiem, że nie wychodzi w badaniu krwi, ale się łudziłam że mimo wszystko wyjdzie, podniesie mi te cyferki i będę spokojniejszaJa osobiście wzięłabym ten duphaston dla własnego komfortu psychicznego. Bo podejrzewam, że cały czas będzie ci to siedziało w głowie.
No i cieszyć się ciążą ❤
bete masz bardzo ladna, wiem ze ten progesteron bez szalu ale chyba wartosc bety najbardziej pokazuje rokowaniaDziekuję @Malina36 ale to dopiero początek, i wszystko moze sie jeszcze wydarzyć. Blastusia 2/3 CB....
G
gość2502
Gość
No właśnie nie rozmawialiśmy i nigdy nie było o tym mowy, gdybyśmy chcieli pewnie inny byłby pakiet dziwne to dla mnie jest megaA czy Wy wcześniej o badaniu zarodkow z lekarzem rozmawialiście?chcecie je badac? My musieliśmy te wszystkie papiery podpisać i odbyć wizytę z genetykiem (5min rozmowy) jeszcze przed tym jak wiedzielismy ile zarodkow mamy.
Ja tez mam 37,4 w nocy dreszcze i bardzo ręka mnie boli. Oby te szczepionki były tego warte zobaczymy jak druga dawka, może będzie już dobrze.Ale mnie wczoraj wieczorem sponiewierała szczepionka. Najpierw dostałam mega dreszczy a potem temperatura doszła do ponad 39 st ale tylko kilka godzin i przeszła. Jeszcze tylko mięśnie mnie bolą jakbym była obita. A mój mąż kompletnie nic
Ja to mam szczęście
Ja tez jestem w invicta i nie mam zrobionej biopsji. Nie wiem czy to standard.. ale lepiej jak już jest:-) bo potem zrobienie biopsji kosztuje kilka tysięcy.Mój lekarz z invicty tłumaczył mi o co chodzi. Oni zawsze pobierają materiał do biopsji i mrożą go razem z zarodkami. W ten sposób jeśli np zrobisz dwa transfery nieudane i bedzie wskazanie do przebadania reszty zarodków, lube bedziesz chciała to zrobić, nie rozmrazają zarodków tylko ten pobrany materiał i w ten sposób unikają negatywnego wpływu na zarodek.
Podobno przy mrozeniu zawsze ten materiał do biopsji pobierają.
mala_Mi 80
Ja dzisiaj czuję się jak na kacu gigancie Całe szczęście, że Johnson jest jednodawkowy, nie lubię szczepionekJa tez mam 37,4 w nocy dreszcze i bardzo ręka mnie boli. Oby te szczepionki były tego warte zobaczymy jak druga dawka, może będzie już dobrze.
frustratio
Hej. Mam pytanie do kobiet w ciąży. Czy szczepicie się na covid'a? Jakie jest zdanie waszych lekarzy? Czy ttydzień ciąży jest ważny czy nie ma znaczenia?
reklama
Ania.Wiosenka
Kilka tysiecy kosztuje badanie materiału. Samo pobranie tego materiału jest w Invictie standardową procedurą przy mrożeniu. Oczywiscie jeśli ktoś decyduje sie na badanie zarodków to ma najpierw konsultację z genetykiem itp, wszystko jedno czy od razu czy po roku od mrożenia.Ja tez jestem w invicta i nie mam zrobionej biopsji. Nie wiem czy to standard.. ale lepiej jak już jest:-) bo potem zrobienie biopsji kosztuje kilka tysięcy.
Podziel się: