reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Hej, dziewczyny mam zamrożonych 7 zarodków, normalnie nie wiem co powiedzieć o_O🥺🥺🥺 ♥️ ♥️ ♥️ ✊ 🤩 🤗 🤗 Tak się cieszę, że z tego coś wyszło... ale z 22 tylko albo i aż 7. Miałam nosa, że zapładniać wszystkie. Powiedzcie mi jak to jest z ich morfologią?
Mamy taką:
1. BL.6.1.1
2.BL.4.1.1
3.BL.5.1.1
4.BL.4.1.1
5.BL.3.2.2
6.BL.5.1.1
7.BL.3.2.1
no widzisz ! Mowilam!

reklama
Jesteś wielka, serio 🤗 wiesz to dzięki Tobie też, pamiętam Twoja wiadomość, postawiła mnie do pionu 😅😎

Wszystkie z 5 doby A jaka byłaby różnica jeśli byłyby z 6??
Jak z 6 to mniejszy potencjał rozwojowy. Więcej blastek z 6 doby ma wady genetyczne, mimo poprawnej morfologii. To 6.1.1 mnie zastanawia bo za szybki ten zarodek, ale może będzie chłopak torpeda jak mój syn:-)
Edit: więcej blastek ma wady, ale to nie jest jakaś ogromna ilość. Po prostu lepiej rokują z 5 doby.

Jak z 6 to mniejszy potencjał rozwojowy. Więcej blastek z 6 doby ma wady genetyczne, mimo poprawnej morfologii. To 6.1.1 mnie zastanawia bo za szybki ten zarodek, ale może będzie chłopak torpeda jak mój syn:-)
Edit: więcej blastek ma wady, ale to nie jest jakaś ogromna ilość. Po prostu lepiej rokują z 5 doby.
Okej, rozumiem.

No właśnie coś ta jedna przyspieszyła, od soboty wyliczylam 5 dób chyba się nie pomylilam haha 😂

Jesteś wielka, serio 🤗 wiesz to dzięki Tobie też, pamiętam Twoja wiadomość, postawiła mnie do pionu 😅😎

Wszystkie z 5 doby A jaka byłaby różnica jeśli byłyby z 6??
A jak na to mąż? Mój był w szoku po ostatniej procedurze. Mężczyźni często mają ogromne poczucie winy jak większość osób dotkniętych niepłodnością. No, ale takie wiadomości dodają skrzydeł :-)

A jak na to mąż? Mój był w szoku po ostatniej procedurze. Mężczyźni często mają ogromne poczucie winy jak większość osób dotkniętych niepłodnością. No, ale takie wiadomości dodają skrzydeł :-)
Mój mąż wyczytał na szybko w necie, że są złej jakości i że dupa, biedny nie zrozumiał i się zestresowal, 3 razy dzwonił, mówi weź napisz do tych dziewczyn z forum niech powiedzą 🤣🤣 on wie ze Wy mi dużo podpowiadacie 😎

Zobaczymy jak wróci ale w szoku to on na bank jest, chociaż raczej od początku on bardziej wierzył w to wszystko niż ja 😃

Mój mąż wyczytał na szybko w necie, że są złej jakości i że dupa, biedny nie zrozumiał i się zestresowal, 3 razy dzwonił, mówi weź napisz do tych dziewczyn z forum niech powiedzą 🤣🤣 on wie ze Wy mi dużo podpowiadacie 😎
To masz dla męża jedno z kliniki a drugie z artykułu naukowego. 4AA to inaczej 4.1.1 ( stara nomenklatura z tym A, B, C) 5.2.2 to 5 BB a 3.2.1 to 3BA. Tam obok masz współczynniki implantacji.

Załączniki

• DAA3044A-8B6F-4EAC-BDA2-540338085BB8.png
    DAA3044A-8B6F-4EAC-BDA2-540338085BB8.png
    40,4 KB · Wyświetleń: 89
  • 1ABA2858-878A-4BA1-B5BA-CCF855FCB4BD.jpeg
    1ABA2858-878A-4BA1-B5BA-CCF855FCB4BD.jpeg
    59,2 KB · Wyświetleń: 96
Mój mąż wyczytał na szybko w necie, że są złej jakości i że dupa, biedny nie zrozumiał i się zestresowal, 3 razy dzwonił, mówi weź napisz do tych dziewczyn z forum niech powiedzą [emoji1787][emoji1787] on wie ze Wy mi dużo podpowiadacie [emoji41]
Heh mój się pyta co tam u staraczek [emoji12]

reklama
Do góry