reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ovum w Lublinie.. kurcze sama nie wiem, teraz to i tak nic nie zrobię..
No teraz nic nie zmienisz bo pewnie już leki odstawiłaś. Także odpoczywaj i szykuj się do transferu w następnym cyklu a zarodki niech się pięknie rozwijają bo to teraz jest najwazniejsze[emoji110]

reklama
Witam Was dziewczyny!
Jestem tu nowa.. zaczęłam procedurę in vitro, jestem po punkcji ale transfer mam mieć w kolejnych miesiącach ponieważ lekarz powiedzial że rzadko robią świeży bo ma mniejsze szanse na przyjęcie... Ale czytałam o tym w necie i nie mogłam się doczytać że rzeczywiście lepiej z mrozaczkow... Jakie są Wasze doświadczenia?
Ja mialam 2 transfety swiezakow.Drugi udany

No teraz nic nie zmienisz bo pewnie już leki odstawiłaś. Także odpoczywaj i szykuj się do transferu w następnym cyklu a zarodki niech się pięknie rozwijają bo to teraz jest najwazniejsze[emoji110]
No żadnych nie przyjmowałam po zakończeniu stymulacji, ostatni zastrzyk ovitrelle i tyle. Noo odpoczywam, trzeba być dobrej myśli 😉

Dzięki! 🤩

Spokojnie [emoji8] to są infekcyjne badania, które są wymagane przed każdym transferem i ważne są tylko 3mce. Przynajmniej tak mi mówili w Invicta. Zdążysz je zrobić do transferu[emoji6][emoji8]
Właśnie u mnie ponoć pół roku.... Wr.... Nim zajdę w końcu w ciążę na bank cała osiwieje :/.... Uspokoiłam się trochę dziękuję ❤️❤️❤️❤️

Dziewczyny proszę powiedzcie mi ile się czeka na wynik tych badań? W poniedziałek mam mieć transfer a dzis mi piszą że nie mam tych badań.... Kurwaaaaa czy lekarz nie mógł mi powiedzieć o tym w poniedziałek :/ normalnie siedzę i ryczę 😭😭😭😭😭 mam dola.... Nic nie mogę w necie znaleźć... A jeszcze w pracy jestem i to jeszcze bardziej mnie dołuje 😭😭😭😭😭😭😭
Ja nie mialam jakiegos badania co okazali sie w dniu punkcji.Zrobili mi wymaz tego dnia a za 2 czy 3 dni mialam transfer wyniki juz byly.Wiem ze normalnie sie czeka tydzien Wiec Tobie tez moze zrobia na przyspieszonych obrotach.Glowa do gory😉

No tak, wiadomo że statystyka a rzeczywistość to 2 różne sprawy, ale z doświadczenia to u mnie te świeże były lepsze
Ja czytałam jakaś z Invicty.
Każda statystyka mówi co innego niestety, na zdrowy rozum lepiej świeżego niż mrożonego ale... to ruletka więc statystyki statystykami. Statystycznie jak jedna nogę mam w lodowatej wodzie A drugą w ognisku to powinno być mi super a nie będzie [emoji28]

Witam Was dziewczyny!
Jestem tu nowa.. zaczęłam procedurę in vitro, jestem po punkcji ale transfer mam mieć w kolejnych miesiącach ponieważ lekarz powiedzial że rzadko robią świeży bo ma mniejsze szanse na przyjęcie... Ale czytałam o tym w necie i nie mogłam się doczytać że rzeczywiście lepiej z mrozaczkow... Jakie są Wasze doświadczenia?
Hej,

Lekarz o nazwisku na literę W?

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny, na wizycie dostałam Gonal F i Menopur
Mam brać od 2dc raz dziennie
Zapomniałam zapytać czy oba o tej samej porze czy różnych, czy lepiej rano czy wieczorem... czy sama mam wybrać?
Jeśli miałyście krótką stymulację na tych dwóch lekach - w jakich porach braliście?

reklama
Hej dziewczyny, na wizycie dostałam Gonal F i Menopur
Mam brać od 2dc raz dziennie
Zapomniałam zapytać czy oba o tej samej porze czy różnych, czy lepiej rano czy wieczorem... czy sama mam wybrać?
Jeśli miałyście krótką stymulację na tych dwóch lekach - w jakich porach braliście?
Hej mi lekarz zawsze kazal brac wieczorem. I też byłam. Stymulowana tyli lekami z tym że nie pamiętam czy do in vitro czy do inseminacji. Natomiast na pewno wieczorem

Do góry